Woedende Geert Wilders gaat los op Saoedi-Arabië: "Kamelen worden er beter behandeld dan vrouwen!"

Geen categorieapr 25 2017, 12:00
De PVV-leider vindt het belachelijk dat Saoedi-Arabië verkozen is tot lid van de VN-vrouwenraad.
Geert Wilders en zijn partijgenoten vinden het volstrekt onbegrijpelijk dat het vrouwen onderdrukkende Saoedi-Arabië verkozen is tot lid van de VN-vrouwenraad. Daarom hebben ze een stel Kamervragen ingediend bij de minister. Zoals we gewend zijn van de PVV zijn die vragen nogal... direct. En eigenlijk ook best grappig:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/856776160398671872
De Roon en Wilders willen dus dat de minister van Buitenlandse Zaken -- Koenders -- even uitlegt waarom Saoedi-Arabië, "waar kamelen beter worden behandeld dan vrouwen," zitting mag nemen in deze raad. Vervolgens willen ze ook graag weten welke Europese landen die benoeming steunen... en, oh ja, of dat ook voor Nederland geldt.
Dat zijn belangrijke vragen, maar het gaat eigenlijk natuurlijk om de allerlaatste vraag:

"Bent u bereid om geen cent Nederlands belastinggeld meer te spenderen aan de uiterst ongeloofwaardige VN-mensenrechtenclubjes?"

Zoals Esther Voet laat weten op Twitter is iedereen zich ervan bewust dat Saoedi-Arabië vrouwenrechten -- en mensenrechten in het algemeen -- stelselmatig met voeten treedt. Niet zo gek natuurlijk, de officiële staatsreligie van dat land is het wahhabisme, een extreme variant van de islam die nog het meest op het salafisme lijkt. Je weet wel, dat is de versie die aangehangen wordt door Al Qaeda en ISIS.
https://twitter.com/Esther_Voet/status/856778927578251264
Het is werkelijk niet te bevatten dat de VN een land als Saoedi-Arabië in staat stelt om hard te roepen dat het wel degelijk opkomt voor vrouwen, terwijl iedereen weet dat vrouwen daar systematisch onderdrukt worden en maar één 'recht' hebben: doen wat hun echtgenoot of vader wil. Ze mogen niet autorijden, mogen niet alleen naar buiten, moeten zich buitenshuis volledig bedekken, en als ze beschuldigd worden van 'overspel' worden ze 'gewoon' gestenigd. Oh, en waag het eens als vrouw om je daar tegen te verzetten: voor je het weet word je vogelvrij verklaard.
Dat de VN zo'n land de mogelijkheid geven om lid te worden van de "vrouwenrechtenraad" is een gotspe... en eens te meer bewijs dat de Verenigde Naties volstrekt irrelevant zijn. Schaf die hele boevenbende maar af. Als Westerse landen daadwerkelijk problemen willen oplossen moeten ze het toch steeds zelf doen, bij voorkeur via de NAVO. De VN zelf kan vandaag nog worden opgeheven. Geen mens die het verschil zal merken. Nou ja, behalve dan dat onderdrukte vrouwen niet het gevoel hebben dat de rest van de wereld hun onderdrukking goedkeurt. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van nu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten