Schokkende gelekte peiling op verkiezingsdag: Marine Le Pen leidt met 26 procent, gevolgd door Fillon met 22 procent

Op het laatste moment krijg je opeens de indruk dat Marine Le Pen zomaar de volgende president van Frankrijk kan worden.

Emmanuel Macron is dé favoriet van de (linkse) elite. De man is eurofiel tot op het bot, wat het logisch maakt dat het establishment hem als een soort van nieuwe verlosser ziet. Helaas voor Macron daalt hij de laatste tijd een beetje in de peilingen, waardoor het verschil met Marine Le Pen in de poll of polls nagenoeg nihil is.

Dat bezorgde Macron ongetwijfeld al hoofdpijn de afgelopen dagen, maar wacht, er is nóg meer slecht nieuws voor De Gekozene: volgens een gelekte peiling blijkt namelijk dat de terroristische aanslag in Parijs de verkiezingen helemaal op hun kop hebben gezet. De peiling, die uitgevoerd werd voor de campagne van een kandidaat, aldus het Belgische La Libre, heeft Le Pen namelijk ruim aan de leiding met 26 procent, gevolgd door Republikein Francois Fillon. Macron, de grote held van de elite, moet genoegen nemen met een virtuele derde plaats:

Marine Le Pen would be leading with 26%. François Fillon would slightly ahead Emmanuel Macron with 22%, against 21% for the former Minister of Economy of François Hollande. The two candidates, however, remain within the margin of error, as in other polls published this week.

Let wel, in de tweede ronde nemen de twee sterkste kandidaten het tegen elkaar op. Als deze poll de uitslag van vandaag correct voorspelt betekent dit dus dat we een run off krijgen tussen Le Pen van het Front National en Fillon van de Republikeinen (de partij van Nicolas Sarkozy).

En dat is precies waar Le Pen op hoopt. Uit eerdere peilingen blijkt namelijk dat de leidster van het FN in een één-op-één race het best presteert tegen de door corruptie geplaagde Fillon:

Die peiling werd dus uitgevoerd voordat Le Pen zoveel momentum had als ze — in ieder geval volgens de gelekte peiling die vandaag in La Libre verscheen — nu heeft. Het is dan ook alles behalve ondenkbaar dat het verschil tussen beide kandidaten veel kleiner is als het er echt op aankomt.

Jawel, Le Pen heeft dus als eerste leider van het Front National ooit écht uitzicht op het Elysée. Die nationalistisch-populistische revolte waar we dit jaar al zo vaak over geschreven hebben is dus nog lang niet over en voorbij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Seneca

  Als dat toch werkelijkheid mocht worden…

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ik vertrouw geen enkele peiling.
  Maar mocht het bewaarheid worden dan is het Land der Franken nog niet geheel verloren.
  En de Deugmens zal weer een klap op hun ego krijgen, hun mondorganen bij de Staatsmedia en RTL voorop.
  Maar nogmaals, we zullen zien.
  Gaan de Fransen het pad van Overgave op -zoals Twan Huys c.s. wil, of staan ze nu eindelijk eens op !
  De Hollandsche Oester-ruggen opende de poorten van de Belegerde Stad maar wie weet worden ze wel gered door de Franken olv. de fiere Marine !
  Spannend.

 3. tonzwart

  Schokkend is dit bericht geenszins. Het zat er al een tijdje aan te komen. De Fransen hebben genoeg van het immigratiebeleid en van de EU.
  Wat leuk gaat worden is de reactie van het establishment in heel Europa. En vooral van Pechtholt. Ik verkneukel me bij voorbaat….

  1. RobertMarsman

   Het bewijst alleen maar dat ze in Frankrijk een stuk slimmer zijn dan hier in Nederland. Dat kunnen wij ook hoor. Alleen mensen blijven nu eenmaal op de verkeerde partijen stemmen.

   1. corfo

    RobertMarsman.
    Ze zijn in Frankrijk idd véél slimmer als wij, Nederlanders.
    Ik vrees alleen een nog grotere instroom van islamitische parasieten in Nederland als mevr. Le Pen ooit president zal worden; zal óók een Nexit een stuk dichterbij brengen, kan niet snel genoeg plaatsvinden.

 4. Peter Selie

  Macron maakt nu al een diepe buiging voor de islam en islamisten: De jihad en het radikale terrorisme zal jaren lang deel gaan uitmaken van het dagelijkse leven.

  French presidential favorite Macron: Jihad terrorism will be “part of our daily lives for the years to come”

  Let’s hope Emmanuel Macron’s presidential hopes suffer the same fate as those of Prime Minister Manuel Valls, who said similarly:

  “Times have changed and we should learn to live with terrorism,” Valls said at the time. The comments led to the socialist being cursed and jeered in public, and played a prominent role in terminating his own hopes of a presidential run.
  No Western leader should be saying that terrorism will be “part of our daily lives” or that “we should learn to live with it.” Such statements essentially mean: “We have failed as politicians to protect you. We want the Muslim vote as well, so we do not intend to change our liberal immigration policy; nor can we curtail jihadism, given who we have let into our nation, so deal with it, people, suck it up and accept our failures.” Contrast Macron’s defeatist words with his opponent Marine Le Pen:

  “We must take control of our national borders to know who is coming in…mass immigration” had not been “an opportunity for France, [but] a tragedy for France.”

  https://www.jihadwatch.org/2017/04/french-presidential-favorite-macron-jihad-terrorism-will-be-part-of-our-daily-lives-for-the-years-to-come

 5. Ben Zine

  Eerst zien, dan geloven… Hier zou Wilders volgens de peilingen ook met overmacht winnen. De meeste mensen zijn angsthazen, bang voor echte verandering. Daarom werd die VVD eurofiel met die eeuwige bloedirritante teringgrijns op z’n gezicht toch weer de grootste. Mensen zijn pas rijp voor een revolutionair alternatief als de situatie echt volledig uit de hand dreigt te lopen. Tot die tijd kiezen ze voor de weg van de minste weerstand, oftewel ,,mainstream” veilig en vertrouwd. Ook in Frankrijk is het straks waarschijnlijk weer meer van hetzelfde, mensen voelen het gewoon nog niet genoeg aan den lijve.

  1. Ali Yas

   Dat geldt voor Nederland misschien, maar Frankrijk leeft al jaren met de noodtoestand en met de gewelddadig rellen die zelfs met de inzet van het leger niet effectief de kop in gedrukt kunnen worden heeft men daar vast een groter gevoel van urgentie dan hier in Nederland.

 6. Peter Selie

  Globalistische linkse kandidaat Macron, voormalige Rothschild bankier, maakt grootste kans om nieuwe president te worden – Macron verklaarde afgelopen week op de radio dat Fransen ‘permanent met terreur zullen moeten leven’

  Tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen die vandaag worden gehouden stemmen de Fransen feitelijk over de toekomst van de Europese Unie. De kans dat de rechtse Marine Le Pen beide rondes wint, wordt door nationale en internationale waarnemers echter niet heel groot geacht, zo’n 20% tot maximaal 40%. Mocht het de enige kandidaat die de massa immigratie wil indammen en terugdraaien, de grenzen wil sluiten, de islamisering van Frankrijk wil stopzetten en een referendum wil houden over het verblijf in de eurozone en EU, toch lukken, dan zal dat vrijwel zeker het einde van de Europese Unie in zijn huidige vorm inluiden.

  Zo’n 47 miljoen Fransen kunnen vandaag naar de stembus, en hebben naast Le Pen de keus tussen

  *de conservatieve kandidaat en oud premier Francois Fillon, die uit de gratie is geraakt omdat hij zijn vrouw met belastinggeld betaalde voor werk dat ze niet verrichtte;
  * Emmanuel Macron, voormalig minister van Economische Zaken, die zichzelf presenteert als ‘centrist’, maar wiens nieuwe partij En Marche nog het best is te vergelijken met een nog linksere variant van D66. Macron herhaalde afgelopen week op de radio dat de Fransen maar aan terreuraanslagen moeten wennen, want dat het sluiten van de grenzen geen optie is;
  * Jean-Luc Mélenchon, de ultralinkse ‘wildcard’ kandidaat die de afgelopen maand sterk aan populariteit won. De populist Mélenchon wil de hoogste inkomens 90% belasting opleggen, en nieuwe onderhandelingen openen over het Franse lidmaatschap van de EU – en dat terwijl Frankrijk toch al een van de landen is die daar het meeste van profiteert.
  In de afgelopen weken kropen alle kandidaten in de peilingen naar elkaar toe, waarbij Macron net voor lag op Le Pen. Omdat geen enkele kandidaat vandaag meer dan 50% zal halen, en in de tweede ronde op 7 mei alleen nog de twee winnaars het tegen elkaar opnemen, zijn alle zes mogelijke uitkomsten nog mogelijk, waarbij we de meest waarschijnlijke tweestrijd bovenaan zetten, en de minst waarschijnlijke onderaan:
  * Macron tegen Le Pen: De verwachting is dat Macron de 2e ronde met 80% zal winnen. Le Pen maakt alleen een kans als ze deze eerste ronde met meer dan 5% verschil wint, en de opkomst tijdens de tweede ronde lager dan 60% is;
  * Fillon tegen Le Pen: Tegen Fillon maakt Le Pen een iets grotere kans, namelijk 30%. Om te winnen heeft ze een laag opkomstpercentage van 55% nodig.
  * Macron tegen Mélenchon: De twee linkse kandidaten tegen elkaar zal hoogstwaarschijnlijk (80%) winst voor Macron opleveren.
  * Mélenchon tegen Le Pen: Tegen Mélenchon maakt Le Pen met 40% de grootste kans om te winnen. Mélenchon zal vermoedelijk meer kiezers van traditioneel links en gematigd links trekken dan Le Pen, die het vooral van de meest conservatieve Republikeinen zal moeten hebben;
  * Macron tegen Fillon: Ook tegen Fillon zal Macron ruimschoots winnen (75% kans);
  * Mélenchon tegen Fillon: Mocht deze onwaarschijnlijke tweestrijd uit de bus komen, dan zal het ook in de tweede ronde spannend worden. Gezien de peilingen maakt Mélenchon in dit geval een iets grotere kans de volgende president te worden.

  Een verrassing is altijd mogelijk, zeker gezien de winst van Donald Trump in de VS, waar de peilingen er mijlenver naast zaten, en eerder de uitkomst van het Brexit referendum.

  Le Pen en Macron recht tegenover elkaar

  De zoveelste terreuraanslag in Parijs, waarbij afgelopen week een agent werd vermoord, zal Le Pen mogelijk extra stemmen opleveren. Vandaag zijn er 50.000 agenten en 7000 soldaten op de been om de eerste verkiezingsronde te beveiligen (2).

  Macron was deze week fel tegen Le Pens voorstel om alle bekende radicale islamisten te arresteren en indien mogelijk te deporteren. De globalist is zelfs tegen arrestaties, en zei letterlijk dat de Fransen ‘permanent moeten leven met de dreiging van terrorisme.’ (3)

  Macron zal het einde van de Franse Republiek inluiden

  Na de tweede ronde op 7 mei volgen in juni parlementsverkiezingen. Als de partij van de nieuwe president dan geen meerderheid zal weten te behalen –en dat zal vrijwel zeker niet gebeuren-, dan is een coalitie nodig, waardoor allerlei radicale voorstellen zoals een referendum over de euro en het EU-lidmaatschap het waarschijnlijk niet zullen halen.

  De voorlopige conclusie is dat de gedroomde kandidaat van de globalistische elite, voormalig Rothschild bankier Emmanuel Macron –door sommige Fransen spottend een ‘blancbec blablateur’ (mooipratende melkmuil) genoemd-, waarschijnlijk in het Élysée paleis terecht komt. Macron zal de grenzen zo mogelijk nog verder openen voor miljoenen moslims, en de toch al pijlsnel verlopende islamisering geen strobreed in de weg leggen. Daarmee zal Macron vermoedelijk het definitieve einde inluiden van de Franse Republiek en het Franse volk.

  Xander

 7. buitenbeentje

  Tja, eerder vandaag hadden jullie een peiling waar Macron voorligt op Le Pen. Leuk om daar allemaal hypotheses op los te laten, maar ik wacht wel op de uitslagen vanavond.

 8. Ritter

  Als Macron en La Pen deze ronde winnen dan zal Macron de tweede ronde winnen.

  1. Robert Leiden

   De standpunten verschillen scherp:
   le Pen: uit Europa en de Euro, uit de Navo, toenadering tot Poetin, nationalisme, chaos.
   Macron: pro Europa en de Euro, pro Navo en geen toenadering tot Poetin, toekomst.
   Scherpe verschillen.
   De meeste Fransen zullen voor Europa kiezen, dus voor Macron.
   Anders moeten ze Opel teruggeven aan Duitsland, het idee alleen al…:)

 9. Ome Ga

  Allez LePen!! Law en order! Résistance et obéissance!
  Voilà, iek draakh uw gkrote filosoof Alain aan u op:

  “Verzet en gehoorzaamheid: de twee deugden van de burger.
  Door de gehoorzaamheid verzekert hij de orde;
  door het verzet verzekert hij de vrijheid.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.