Totaal verknipte Volkskrant dolblij met strafeis tegen gouverneur ‘Ahok’: ‘Milde strafeis van één jaar!’

Zo blijven we dus lekker wegkijken met elkaar.

Triester dan dit wordt het niet. Je zou denken dat het een grof schandaal is dat de huidige gouverneur van Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama maar die ook wel Ahok genoemd wordt, vervolgd wordt wegens ‘godslastering,‘ maar in de ogen van de Volkskrant valt dat best mee. De politiekcorrecte wegkijkers van die krant vinden het namelijk behoorlijk “mild” dat het Indonesische OM een strafeis heeft van… één jaar:

Screen Shot 2017-04-20 at 13.21.50

Mild? Mild?! Het is nu mild om een jaar lang in de gevangenis te worden gezet vanwege een belachelijke aantijging die in elkaar is geflanst door radicale moslims? Daar moeten we tegenwoordig blij mee zijn omdat het erger had gekund?

Knet-ter-gek. Echt volstrekt belachelijk.

En waarom? Omdat hij een vers uit de Koran citeerde die door radicale moslims wordt gebruikt om islamitische kiezers ervan te overtuigen dat ze nooit en te nimmer op een niet-christelijke politicus mogen stemmen. Volgens Purnama is dat een leugen van die extremisten. Vervolgens hebben die zijn uitspraak zo gedraaid alsof hij heeft gezegd dat de Koran liegt. Dat was natuurlijk helemaal niet wat hij beweerde, maar wat maakt het uit; als christen ging hij het interpretatiedebat aan met radicale moslims en dat mag niet.

Dat is al erg genoeg, maar de reactie van de professionele wegkijkers van de Volkskrant maakt dit allemaal zo mogelijk nóg erger. Wat een schaamteloze linkse werkelijkheidsontkenners. En maar net doen alsof ze zo verlicht zijn. Triest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Peter Selie

  Nog meer islam gerelateerde berichten, die dagelijks op je monitor verschijnen, het houdt niet op, niet vanzelf.

  Slechts 11 jaar cel geëist voor gruwelijke verkrachting 17-jarig meisje in Kampen door Eritreeër

  Van fiets geslagen, verkracht, geprobeerd te verdrinken in sloot, geprobeerd te wurgen

  Voor verkrachting en een poging een zeventienjarig meisje in Kampen te verdrinken is tegen een 33-jarige man uit Eritrea donderdag elf jaar cel geëist. De man heeft de verkrachting bekend.

  Dat bleek donderdag tijdens de zitting in de rechtbank in Zwolle. Rond 03.00 uur in de nacht van 4 september 2016 sloeg Samuel T. in een buitenwijk van Kampen het meisje van de fiets. Hij sleurde haar de straat over en verkrachtte haar in het gras langs een sloot. Daarna duwde hij haar hoofd onder water in een poging haar te doden, zei de officier van justitie.

  T. drukte haar keel dicht waarna het haar zwart voor de ogen werd, zei het slachtoffer. Volgens haar kwamen fietsers lachend langs, onwetend over wat zich daar afspeelde. “T. heeft een weerloos zeventienjarig meisje op beestachtige wijze misbruikt”, zei de officier van justitie.

  Anp

 2. corfo

  Zo’n officier van justitie zou verdient het toch om van z’n fietsje getrapt te worden ? Wat zijn dát een mislukte figuren in ónze maatschappij, ongelooflijk.
  “Verkrachting, poging tot moord en wellicht mishandeling” van een 17 jarig meisje door een door óns onderhouden parasiet en dan 11 jaar eisen ? Dan komt de D66-rechter, een omhoog gevallen nietsnut, kijkt de verkrachter glimlachend aan en komt tot de slotsom : “De verdachte heeft een akelige jeugd gehad, was héél arm, heeft gróte gevaren op de Middellandse Zee doorstaan, uitspraak 2,5 jaar”.
  Over de zaak in Indonesië laat ik me niet uit, wij, Nederlanders weten precies hoe men in ’t buitenland moet handelen, terwijl in NL zélf alles fout gaat.

 3. Beukman

  De straf is inderdaad licht, gemeten naar de straf die had kunnen worden opgelegd. De gemiddelde Volkskrantlezer heeft een aardige algemene ontwikkeling, en weet derhalve dat in Indonesië gevangenisstraffen van vijf jaar op dit “vergrijp” normaal zijn. Het is dus een gevalletje contextueel lezen, waarbij bij de lezer enige basiskennis wordt verondersteld.

  Uiteraard zou zelfs 1 minuut gevangenisstraf nog te veel zijn, temeer daar de beschuldiging is gebaseerd op alternatieve feiten: uitspraken van de gouverneur werden uit hun verband getrokken.

 4. Mees

  De haat jegens de Volkskrant is weer goed te zien.
  Onzinnig stukje brouwsel.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Kijk eens aan.
  Dit stukje heeft een fittie veroorzaakt met Geenstijl

  Enfin
  1 jaar cel vanwege het beledigen van een akelig sprookjesfiguur.

  Ik zie dat we zo ver gevorderd zijn dat zelfs GeenStijl en Elsevier en Telegraaf dit een milde straf vinden.

 6. Nederlandse_Patriot

  Het feit dat hier überhaupt straffen voor worden uitgedeeld is al erg genoeg.

  1. Kodi

   Waar de Islam maar genoeg kritische massa heeft weten te verwerven is het gedaan met de vrijheid. Wie een vrij Nederland lief heeft dient de Islam op grote afstand buiten de deur te houden.

 7. hans van de mortel

  Beukman en Mees snappen het. Die hebben een betere algemene ontwikkeling genoten dan de gemiddelde redacteur van DDS.

  Ik neem aan dat Beukman en Mees het hier verder voor gezien houden. Ik tenminste wel.

  Een klein beetje zichzelf respecterende redactie, die zoveel kritiek heeft op de Volkskrant, had de betreffende Korantekst kunnen vermelden waar alle commotie om ontstaan is.

  De enige tekortkoming die de Volkskrant misschien verweten kan worden is dat men het woord ‘milde’ niet tussen komma’s heeft geplaatst. Overigens ben ik de mening dat alle moslims vanwege hun achterstandsreligie parasieten zijn op onze kenniseconomie en beschaving.

 8. Verlazques

  Kan het zo zijn dat de Volkskrant iets begrijpt van de wetgeving in Indonesië en DDS niet?

  1. Freija

   Kan het zo zijn dat DDS iets begrijpt van mensenrechten en de Volkskrant niet?
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Universele_Verklaring_van_de_Rechten_van_de_Mens

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.