'Veiligheidsdeskundige' weet hoe we terrorisme kunnen stoppen: "Verhoog de stoepen!"

Geen categorieapr 08 2017, 17:00
Je zou denken dat het een grap is, maar nee, meneer meent het echt.
In De Telegraaf van vandaag een schokkend artikel over de meningen van zogenaamde veiligheidsdeskunditen die ons vertellen hoe we de strijd tegen het terrorisme effectiever kunnen uitvechten. Met name het commentaar van 'expert' Michiel de Weger is nauwelijks te bevatten. Volgens deze wandelende anti-terreureenheid zijn er namelijk twee ge-wel-di-ge strategieën om terroristische aanslagen te voorkomen:

"Je zou al een eind komen met de stoepen verhogen. En op strategische plekken palen neerzetten. Dat hoeft niet veel te kosten terwijl je er wel echt iets mee tegengaat. Dat is iets waar gemeenten en gebouweigenaren over kunnen nadenken."

Ik heb er -- als opiniemaker -- even over nagedacht, meneer De Weger, en ben tot de conclusie gekomen dat u uit uw nek lult. We hebben te maken met aanslagen van einzelgangers en wat jij daar tegenover stelt is "we moeten de stoepen verhogen?" Ben je helemaal gek geworden? Komt het nou werkelijk niet in je op dat potentiële terroristen daar ongetwijfeld heel snel een oplossing voor kunnen bedenken, bijvoorbeeld door ergens bij een oprif of afrit de stoep op te rijden om vervolgens alsnog los te gaan? Of door 'gewoon' een wapen te gebruiken in plaats van een vrachtwagen? En waar zouden we die stoepen dan eigenlijk moeten verhogen? In het hele land? Als dat moet heb je het wel degelijk over heel serieuze kosten, die ook nog eens geen enkele aanslag kunnen voorkomen. En hoe hoog wil je ze dan maken om te voorkomen dat iemand er overheen kan rijden? Eén meter?
Dit soort knettergek advies is dus precies waarom terroristen nog altijd vrij spel hebben in Europa. Zelfs 'deskundigen' durfen de werkelijke problemen niet te benoemen... en komen met 'oplossingen' die nooit en te nimmer ook maar één aanslag kunnen voorkomen.
Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk triest was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten