‘Veiligheidsdeskundige’ weet hoe we terrorisme kunnen stoppen: “Verhoog de stoepen!”

Je zou denken dat het een grap is, maar nee, meneer meent het echt.

In De Telegraaf van vandaag een schokkend artikel over de meningen van zogenaamde veiligheidsdeskunditen die ons vertellen hoe we de strijd tegen het terrorisme effectiever kunnen uitvechten. Met name het commentaar van ‘expert’ Michiel de Weger is nauwelijks te bevatten. Volgens deze wandelende anti-terreureenheid zijn er namelijk twee ge-wel-di-ge strategieën om terroristische aanslagen te voorkomen:

“Je zou al een eind komen met de stoepen verhogen. En op strategische plekken palen neerzetten. Dat hoeft niet veel te kosten terwijl je er wel echt iets mee tegengaat. Dat is iets waar gemeenten en gebouweigenaren over kunnen nadenken.”

Ik heb er — als opiniemaker — even over nagedacht, meneer De Weger, en ben tot de conclusie gekomen dat u uit uw nek lult. We hebben te maken met aanslagen van einzelgangers en wat jij daar tegenover stelt is “we moeten de stoepen verhogen?” Ben je helemaal gek geworden? Komt het nou werkelijk niet in je op dat potentiële terroristen daar ongetwijfeld heel snel een oplossing voor kunnen bedenken, bijvoorbeeld door ergens bij een oprif of afrit de stoep op te rijden om vervolgens alsnog los te gaan? Of door ‘gewoon’ een wapen te gebruiken in plaats van een vrachtwagen? En waar zouden we die stoepen dan eigenlijk moeten verhogen? In het hele land? Als dat moet heb je het wel degelijk over heel serieuze kosten, die ook nog eens geen enkele aanslag kunnen voorkomen. En hoe hoog wil je ze dan maken om te voorkomen dat iemand er overheen kan rijden? Eén meter?

Dit soort knettergek advies is dus precies waarom terroristen nog altijd vrij spel hebben in Europa. Zelfs ‘deskundigen’ durfen de werkelijke problemen niet te benoemen… en komen met ‘oplossingen’ die nooit en te nimmer ook maar één aanslag kunnen voorkomen.

Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk triest was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Vabis

  REDACTIE: Dit soort oproepen tot ethnic cleansing zijn niet welkom op DDS.

 2. Ni28

  De grenzen dichtdoen lijkt makkelijker en goedkoper dan alle stoepen te verhogen. Dit soort mensen hebben vast iets ingenomen wat de hersenen blokkeert.

  1. jennifer

   REDACTIE: Dit soort discriminerende opmerkingen zijn niet welkom op DDS.

 3. jennifer

  REDACTIE: Dit soort oproepen tot ethnic cleansing zijn niet welkom op DDS.

 4. Ome Ga

  Dit net gelekte Wikileaks Vault7 nieuwsbericht gaat deze beveiliger ook zijn petje vast te boven:

  “The documents WikiLeaks publishes today provide an insights into the process of building modern espionage tools and insights into how the CIA maintains persistence over infected Microsoft Windows computers, providing directions for those seeking to defend their systems to identify any existing compromise”.

 5. Guus Geluk

  Terrorisme kun je niet stoppen, omdat het op zoveel verschillende manieren gebeurt. Kars Tates, Anders Breivik of Mohammed Bouyerie. Men schiet, rijdt op een menigte in, plaatst een bom, moordt een redactie uit.

 6. Shadow1100

  We zouden ook de wegen kunnen verlagen….. Toch????

  1. Nasrani

   Of de wielen van vrachtwagens sterk te verkleinen……

   1. Shadow1100

    …of een bord plaatsen “Verboden in te rijden voor vrachtauto’s”……..

 7. HaZ

  REDACTIE: Dit soort oproepen tot ethnic cleansing zijn niet welkom op DDS. ????
  Wat’s kebeurd?

  1. Guus Geluk

   Aanstootgevende comments worden uitgevlakt, @HaZ.

 8. Adriaan

  Dan wordt het ‘stoepranden’ niet interessant meer. Was vroeger zo’n leuk spelletje. Maar alle gekheid op een stokkie, deze brave Michiel de Weger kan er wat van. Wat een kundig man is dit. Daar moeten we er veel meer van hebben in Nederland. Oh, wacht even, we hebben er al zo veel van dit soort. Michiel de Weger laat je nakijken. Je bent niet geschikt voor deze zware functie.

 9. Two Ravens Black Kettle

  ‘Beroeps-Deskundigen’ zien alles
  Alles
  Geven alles en iedereen de schuld
  Van stoepranden tot de Kruistochten
  Van de Goddelijke Kale tot het ultra raccistische koloniale verleden van Zweden
  Ze zien alles
  Behalve de stampende olifant in de kamer

  Nou
  Nee
  Ze zien hem wel
  Ze zien hem verduveld goed
  Maar ze doen net of ie niet bestaat.
  Want dan deugen ze
  Deugmensen no matter the costs
  Deugmensen al klotst het bloed door de straten
  Deugmensen
  Ik ken weinig mensen die zo weinig deugen dan Deugmenschen
  Je kunt deze soort elke dag zien en horen op de Staatstv of RTL
  Wat deugen ze toch
  Altijd en immer wegkijken en onschuldigen de schuld in de voeten schuiven
  Je zou hedentendage maar iemand zijn met mentale problemen of wat dat betreft een wolf op zoek naar liefde
  De haat die Deugmensen voor deze mensen en viervoeters hebben is bijkans astronomisch.
  De deugmens
  Waarschijnlijk het allerlafste en meest schijnheiligste wezen op deze Aardkloot
  Lekker de hele dag deugen tussen mede-deugmensen terwijl meisjes kapot verkracht worden, andersdenkenden de strot afgehakt en winkelende mensen in stukken gereden
  Deugen

 10. DutchDropveter

  Problemen pak je niet aan bij de blaadjes niet bij de stengel en zelfs niet bij de wortels maar bij de voedingsbodem.

  Grenzen dicht en geloof naar 18+.

  Sorry Gus ook voor jouw kinderen geld dit. Eens kijken hoe lang de gelovige Nederlander nog achter het achterlijke linkse gedachtengoed aan loopt en iedereen maar het land in trekt die een beetje zielig kijkt.

 11. Anna

  “Verhoog de stoepen”. Dan kan iedereen zijn benen en nek breken. Arme mensen die oud en slecht ter been zijn. “Vluchtelingen” opvangen in eigen regio. Opnemen in een van de 57 islamitische OIC staten. Laat ze daar maar hun stoepen verhogen. Na eventueel toch opvang in Europa dan meteen na oorlog terug naar oorspronkelijke landen om op te bouwen en te ontwikkelen. Daar handen uit de mouwen steken. Hoeven wij onze stoepen hier niet te verhogen.

 12. H.Vaes

  We zouden ook vrachtwagens kunnen verbieden…

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.