Max heeft na desastreuze kwalificatie toch zin in morgen: "Het zou beter zijn als het regent!"

Max heeft na desastreuze kwalificatie toch zin in morgen: "Het zou beter zijn als het regent!"

En ja, het heeft er alle schijn van dat het morgen weleens een kletsnatte Grand Prix kan worden.

Zoals wij eerder vandaag al berichtten was de kwalificatie van Max Verstappen voor de Grand Prix van China één groot drama. En nee, dat lag absoluut niet aan hemzelf. Persoonlijk was hij namelijk in prima vorm. Helaas werd Max gehinderd door problemen met zijn motor. Daardoor moet hij morgen waarschijnlijk vanaf P19 beginnen.

Normaal gesproken is het dan natuurlijk einde oefening. Misschien dat hij nog net in de top 10 kan eindigen, aangenomen dat het morgen technisch wel goed zit, maar dat is het dan wel.

Welnu, goed nieuws: volgens experts gaat het morgen vrijwel zeker regenen. Dat is plezant, omdat Max juist dan op zijn best is. Het gaat dan immers minder om het vermogen van de bolides en meer om het talent van de coureurs.

Max ziet het zelf dan ook best zitten allemaal:

Zelf gaat de coureur de vergelijking met Brazilië liever uit de weg. "Ik wil er morgen gewoon van gaan genieten", zegt hij op zijn website. Maar hij weet ook: "Het zou beter zijn als het regent." Het moge immers duidelijk zijn dat zijn auto zich niet kan meten met de veel snellere Mercedessen en Ferrari's. "Maar ik ga mijn best doen om naar voren te komen en anderen in te halen." Daarbij houdt Verstappen zich vast aan het feit dat vrijwel geen enkele coureur de afgelopen dagen op een nat circuit heeft kunnen trainen.

Louis Dekker, de Formule 1-correspondent van de NOS, is nog meer uitgesproken. Volgens hem is er morgen zelfs een "heldenverhaal" mogelijk als het regent. "Juist Verstappen voelt zich als een vis in het water op een nat circuit, dat heeft hij wel bewezen," aldus de autosport-journalist.

En ja, daar heeft hij helemaal gelijk in. We kunnen ons allemaal nog de Grand Prix van Brazilië herinneren van vorig jaar, toen Max terugviel tot ver buiten de punten, maar uiteindelijk strak op het podium eindigde. Dat had hij te danken aan zijn fantastische stuurmanskunsten. Hij haalde werkelijk iedereen in die hij in het vizier kreeg. Als de GP nog een beetje langer had geduurd had hij misschien een nóg betere prestatie afgeleverd.

Doe je daarom nog maar eens te goed aan deze heerlijke beelden van de Grand Prix van Brazillië van vorig jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties