Yes! Nummer 2 ISIS uit de weg geruimd in Irak! Gekke ‘kalief’ Al-Baghdadi moet het zonder ‘rechterhand’ doen

ISIS heeft een gevoelige klap te verwerken gekregen. En dat is natuurlijk uitstekend nieuws.

Een geweldige ontwikkeling in Irak. Ayad al-Jumaili, de rechterhand van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi, is namelijk gedood. Dat bericht de Iraakse televisie tenminste.

Nu.nl legt uit dat de Iraakse journalisten zich daarbij baseren op bronnen bij de Iraakse inlichtingendienst.

Al-Jumaili is binnen Islamitische Staat onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van de kopstukken. Eerder maakte hij deel uit van de veiligheidsdienst van Saddam Hoessein, voordat de Amerikanen de dictator verdreven.

Dit is natuurlijk geweldig nieuws. Al-Jumaili was een bijzonder belangrijke figuur in de hiërarchie van ISIS. Sterker nog, er stond maar één man boven hem: de knettergekke zelfverklaarde kalief Al-Baghdadi.

Helaas weten internationale inlichtingendiensten niet waar de oppermoordenaar van ISIS is. Hij zal ongetwijfeld ergens in Irak of Syrië zijn, maar waar precies? Als we het wisten was hij natuurlijk al naar het hiernamaals gestuurd. In juni 2016 wisten de inlichtingendiensten wél waar hij op dat moment was, namelijk in de Iraakse stad Mosul. Hij werd toen gebombardeerd. Jammer genoeg overleefde hij die aanval, hoewel hij wel gewond raakte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. buitenbeentje

    Vandaag heeft hij gegarandeerd al een nieuwe rechterhand. Niemand is onmisbaar en er zullen genoeg mensen in de rij staan om naast de Kalief te zitten. Iznogoed.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.