Arrogante Dijsselbloem: “Wij hebben eerst het land gered, nu gaan we de partij redden”

Goed nieuws: Jeroen Dijsselbloem wil niet regeren. 

Het slechte nieuws? De man is arroganter dan ooit. In gesprek met het FD laat hij namelijk weten dat hij wil dat de PvdA plaats neemt in de oppositie omdat het na al die jaren waarin hij “het land heeft gered” nu tijd is om “de partij te redden.” Je zou denken dat dit een grap is, maar nee, meneer de volksheld (kuch) meent het serieus:

“O ja, het land moet gered worden. Ja, ja vrienden. Dat hebben we de afgelopen jaren al gedaan, het land gered. Maar nu gaan we de partij redden.”

Op Twitter wordt er logischerwijze enigszins cynisch gereageerd op Dijsselbloems uitspraken. Het land gered, wanneer dan? Of heeft hij het over een ander land?

https://twitter.com/JosLubbers/status/869080030856531968

Een scherpe opmerking, maar geheel terecht natuurlijk. Het is leuk hoor, dat Dijsselbloem niet wil meeregeren — beter nieuws konden we niet krijgen — maar die misplaatste arrogantie van Dijsselbloem is echt misselijk makend. Het land gered. Ga je schamen vent, je hebt er juist een bende van gemaakt en bent daarvoor dan ook geheel terecht keihard afgestraft op 15 maart.

Hoe dan ook, Dijsselbloem was nog lang niet klaar. Volgens hem zijn er namelijk nog steeds heel andere opties. Ja die zijn eerder mislukt, maar volgens hem is er nog steeds hoop op een ander kabinet:

“Jullie zijn aan het verkeerde adres. Vraag eens aan GroenLinks wat er echt is gebeurd in die afgelopen weken. Vraag aan Buma of hij echt niet in het Torentje wil zitten. Vraag aan Pechtold wat hij voor lelijke dingen heeft gezegd tegen de ChristenUnie. Heel veel partijen sluiten andere uit. Het worden er steeds meer. Maar wij sluiten onszelf uit en zijn even niet aan de beurt. Het punt is dat we een pak op ons donder hebben gehad nadat we het land hebben gered. Vindt u het goed dat ik u even doorverwijs naar de buren?”

Ja hoor, Jeroen, dat vinden we allemaal heel goed. Alleen mag je die arrogante, pocherige houding wel laten varen. Het enige land dat je de afgelopen jaren gered hebt is Griekenland, voor je eigen land heb je er juist een enorme bende van gemaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. DutchDropveter

  Eindelijk na heel wat jaren eindelijk verstandige woorden uit de mond van Dijsselbloem. Nu nog de genade klap voor de EU en EURO en je kan plotseling mijn held van de eeuw worden.

 2. Ni28

  Dijsselbloem is ongeveer de meest arrogante man in de politiek. Wat ie hier zegt is niet eens zo gek maar uit zijn mond klinkt het ineens anders. Hij staat ver boven, laat hij ons weten, de vieze zaakjes die op moment plaatsvinden tijdens de formatie terwijl hij vier jaar lang zijn principes heeft verwaarloosd en vieze zaakjes heeft gedaan ten kosten van de Nederlandse burger.

  1. Viertel

   Eens. Dijsselbloem is niet alleen arrogant als minister en politicus. Hij is ook als persoon een regelrechte kwal van een vent. Intelligentie en slimheid kun je hem niet ontzeggen. Maar dat neemt zijn walgelijke kijk op mensen niet weg. Dijsselbloem is met afstand de grootste hufter die er in Den Haag rond loopt. Nog erger zelfs dat Pechtold. En dat wil wat zeggen!

 3. Sniper666

  Heerlijk toch zo’n figuur met een bord voor z’n kop…

  1. corfo

   Vreselijke man, die Dijsselbloem. Mede door hem staat NL er zeer slecht voor maar in Den Haag blijft men blèren dat NL een “rijk landje” is. Al zo vaak gezegd : rijk aan Voedselbanken, rijk aan hulpbehoevende ouderen zónder hulp/zorg, rijk aan kinderen die leven ónder de armoedegrens enz. Voor mij onbegrijpelijk dat er mensen bestaan die zich hebben laten wijsmaken dat het in ons landje erg goed gaat, waaruit blijkt dat dan ??

 4. Beukman

  Het land staat er inderdaad mede dankzij het beleid van de PvdA weer prima voor. Ze hebben de afgelopen jaren iets laten zien wat er tijdens de recente formatiebesprekingen aan onttreekt bij alle betrokken partijen: ze hebben zichzelf weggecijferd, ingeleverd ten behoeve van het landsbelang. Het is zuur dat de PvdA hier niet de credits voor krijgt die ze verdient. De kiezer heeft de sociaaldemocraten keihard afgestraft.

  Hopelijk speelt Dijsselbloem alleen maar hard to get, want een nieuw Kabinet met PvdA wordt niet alleen een iets minderingewikkelde klus dan zonder hen, de PvdApen er opnieuw bijhalen heeft een aantal evidente voordelen.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Zo kennen we u weer, een hardcore PvdA fan uit Leningrad aan de Amstel.

   1. corfo

    Sniper666.
    U hebt het wéér prima verwoord; de figuur waarop u reageerde waait alle kanten op, al naar gelang hij enige “aanhang” zou kunnen krijgen; ik vind hem langzamerhand een z.g. karikatuur.

   2. Beukman

    Ik ben allerminst een hardcore fan van de PvdA, @Sniperd. Ik kijk gewoon naar de feiten, en die duiden erop dat de economie weer aantrekt.

  2. Guus Geluk

   “Het is zuur dat de PvdA hier niet de credits voor krijgt die ze verdient.”

   Dat is inderdaad eeuwig zonde, maar de VVD verloor ook acht zetels. Rutte had gelijk toen hij zei dat lef is “je kiezers met moeilijke keuzers durven confronteren”.

   Het is dieptriest dat er tegenwoordig een groter draagvlak schijnt te wezen voor populistische nietsdoeners, dan voor de Partij van de Arbeid.

  3. Viertel

   Nog te dom om te poepen, beukman ? Werkelijk joh, ga eens praten met die 1,5 miljoen mensen in de schuldhulpverlening. Die gunnen Dijsselbloem vast wel de credits die hij verdient: 10 jaar eenzame opsluiting.

 5. Lex

  Dit word langzamerhand een politiek drama.

  Tijd dat iedereen haar huis word gestuurd en er nieuwe verkiezingen gaan komen.

  Minderheidskabinet dat blijkt die keren uit verleden dat het voor kwam niet zo succesvol te zijn geweest.

  Dus geen tijd verliezen geef de verantwoordelijkheid weer terug aan de kiezer die dan kan dwingen tot een kabinet samenstelling.

  Partijen uitsluiten dat moeten ze gaan verbieden in een nieuwe kieswet.

 6. nienke

  @Guus Geluk.

  “Het is zuur dat de PVDA. hier niet de credits krijgt die ze verdient”

  Dat heeft ze toch gekregen? een flinke aframmeling, precies wat het verdient.

 7. Paaldanseres

  Haha… wat een arrogante flapdrol. Nu de restzetels snel inleveren aan het FvD.
  http://www.voxeurop.eu/files/images/article/Hajo-Mr-Euro.jpg?1369739423/

  Je hoeft niet aan een boom te hangen, om een eikel te zijn.

  1. Beukman

   @HaZ
   Dat is een wel heel oud bericht.
   Inmiddels heeft le Pen de verkiezingen verloren, Macron gewonnen, en halen de banken dus opgelucht adem. Daar komen Trumps richtingloze acties nog bovenop: die verstevigen de EU alleen maar.

   1. Skippybal

    Hetgeen een feit is.

    En in groot Brittannië moet d ellende nog beginnen.
    Schotland onafhankelijk en in de EU, financieel centrum verhuist naar vasteland en nooit geen EU-steun zoals de Grieken kregen.

    Met dank aan Farage en Trump

   2. HaZ

    Oud ? bericht van januari dit jaar. Is er iets wezenlijks veranderd voor de bankenwereld sinds januari dan? Le Pen, Macron en Trump zijn geen bankiers toch ?

 8. Verlazques

  Wat alle PVDA politici, in mijn ogen commedianten, gemeen hebben is dat ze geen greintje zelfkennis hebben. Het zijn huilebalken die altijd de schuld bij een ander leggen, dat doen kinderen ook.

 9. Babaji538

  Ik houd van “Jan met de Pet”, van de straat.
  Een gekunstelde video ter promotie, van wat
  niet bestaat, maakt geen indruk.
  Ik voel alleen iets voor mensen
  van vlees en bloed.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.