Arrogante Dijsselbloem: "Wij hebben eerst het land gered, nu gaan we de partij redden"

Geen categoriemei 29 2017, 10:00
Goed nieuws: Jeroen Dijsselbloem wil niet regeren.
Het slechte nieuws? De man is arroganter dan ooit. In gesprek met het FD laat hij namelijk weten dat hij wil dat de PvdA plaats neemt in de oppositie omdat het na al die jaren waarin hij "het land heeft gered" nu tijd is om "de partij te redden." Je zou denken dat dit een grap is, maar nee, meneer de volksheld (kuch) meent het serieus:

"O ja, het land moet gered worden. Ja, ja vrienden. Dat hebben we de afgelopen jaren al gedaan, het land gered. Maar nu gaan we de partij redden."

Op Twitter wordt er logischerwijze enigszins cynisch gereageerd op Dijsselbloems uitspraken. Het land gered, wanneer dan? Of heeft hij het over een ander land?
https://twitter.com/JosLubbers/status/869080030856531968
Een scherpe opmerking, maar geheel terecht natuurlijk. Het is leuk hoor, dat Dijsselbloem niet wil meeregeren -- beter nieuws konden we niet krijgen -- maar die misplaatste arrogantie van Dijsselbloem is echt misselijk makend. Het land gered. Ga je schamen vent, je hebt er juist een bende van gemaakt en bent daarvoor dan ook geheel terecht keihard afgestraft op 15 maart.
Hoe dan ook, Dijsselbloem was nog lang niet klaar. Volgens hem zijn er namelijk nog steeds heel andere opties. Ja die zijn eerder mislukt, maar volgens hem is er nog steeds hoop op een ander kabinet:

"Jullie zijn aan het verkeerde adres. Vraag eens aan GroenLinks wat er echt is gebeurd in die afgelopen weken. Vraag aan Buma of hij echt niet in het Torentje wil zitten. Vraag aan Pechtold wat hij voor lelijke dingen heeft gezegd tegen de ChristenUnie. Heel veel partijen sluiten andere uit. Het worden er steeds meer. Maar wij sluiten onszelf uit en zijn even niet aan de beurt. Het punt is dat we een pak op ons donder hebben gehad nadat we het land hebben gered. Vindt u het goed dat ik u even doorverwijs naar de buren?"

Ja hoor, Jeroen, dat vinden we allemaal heel goed. Alleen mag je die arrogante, pocherige houding wel laten varen. Het enige land dat je de afgelopen jaren gered hebt is Griekenland, voor je eigen land heb je er juist een enorme bende van gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten