Bizar: scholieren vieren kampioenschap Feyenoord met Hitlergroet

Deze scholieren kunnen nog wel wat geschiedenislessen gebruiken.

Het kan niemand ontgaan zijn: na 18 jaar werd Feyenoord deze week eindelijk weer kampioen. Een prachtige prestatie van de Rotterdamse club, die door vele fans uitbundig wordt gevierd. Helaas gaan sommige “fans” daarbij véél, maar dan ook véél te ver. Deze vijf scholieren uit Gouda vonden het namelijk nodig om een foto te maken waarop ze vrolijk de Hitlergroet brengen.

Dat is natuurlijk te triest voor woorden. Deze jongeren gingen in Feyenoordkleding naar hun examens, maar kennelijk hebben ze in hun hele middelbareschooltijd niets opgestoken over de Tweede Wereldoorlog. Ja, natuurlijk is “Joden” een bijnaam voor Ajax die ook door Ajax-fans zelf wordt gebruikt. Maar dat is geen excuus om een nazi-groet te maken. De Hitlergroet heeft immers niets te maken met voetbal, maar is het symbool van een ideologie die miljoenen doden op zijn geweten heeft en de Joodse gemeenschap van Europa grotendeels uitroeide in vernietigingskampen.

Jongeren die dit doen, verdienen een enkele reis terug naar de schoolbankjes voor een les geschiedenis. Rotterdam heeft nota bene bijzonder zwaar geleden onder de nazi’s: de stad werd volledig platgebombardeerd door de Duitsers in 1940. Het is te gek voor woorden dat “supporters” van Feyenoord vervolgens een Hitlergroet brengen. Het slaat nergens op en het is bovendien bijzonder kwetsend voor mensen die familieleden hebben verloren in de oorlog. Er is helemaal niets mis mee om trots te zijn op je club, maar met deze actie maken deze tieners zichzelf én hun club belachelijk.

Op Facebook is de bewuste foto al meer dan honderd keer gedeeld, en ook de reacties spreken schande van deze bizarre actie. Het is te hopen dat deze scholieren de domheid van hun actie inzien, en wat historisch besef opdoen voordat ze de middelbare school verlaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Sniper666

  Wat zijn dat voor een randdebielen die scholieren op deze foto? Gelukkig staan ze scherp op de plaat. Hermandad zal dan ook weinig moeite hebben ze op te pakken en proces-verbaal op te maken. Toch?

 2. Guus Geluk

  Tuig van de richel.

  1. Sniper666

   @ GG

   Eens, voor de verandering. Oppakken en naar een heropvoedingskamp, liefst een maandje onder zeer zware omstandigheden mer hekken, wachttorens, dwangarbeid, etc. als straf. Leerzaam! Als de ouders het niet doen..

   1. Guus Geluk

    Ja, en terug naar de banken vsn de geschiedenisklas. Hoewel, misschien zijn ze zo dom als het maar zijn kan.

  2. loritta

   Dat is het enige juiste antwoord hier!!

 3. HaZ

  Je zal gvd maar je kind terugzien op zo’n foto zeg. Ik leverde hem persoonlijk, met foto, af en deed zelf aangifte tegen mijn eigen kind.

 4. Peter Selie

  Ach even relativeren, na het bewustwordingsproces dat men in een Nep-land woont dat geregeerd wordt door een stelletje Nep-kabinetsleden behoord nu de Nep-jugend óók tot de realiteit.

  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/6a/04/8f/6a048fae3e3d07e21094deb993770b26.jpg

 5. monach

  De Hitlergroet als ook het islamitisch hoofddoek hebben niets te maken met welke sport dan ook, maar zijn symbolen van ideologieën die samen miljoenen doden op hun geweten hebben en de Joodse gemeenschappen van Europa, Noord-Afrika, Arabië, Iran en Pakistan grotendeels hebben uitgeroeid.

  1. Seneca

   @monach
   zie het resultaat van linkse onderwijs ‘vernieuwing’.

 6. swetsnek

  Voor het eerst zijn we het eens met elkaar

 7. van Urk

  Ave! Volgens de Romeinen dan. Maar nu even bij de point. Dit bewijst maar weer dat het linkse onderwijs in grote steden volledig failliet is. Als men bepaalde punten uit de geschiedenis niet bespreekt omdat onze oosterse 1000 sprookjes en 1 nacht diversiteit geen belang bij heeft aan zaken als de holocaust op hun oeroude Joodse “vijand” dan krijg je met name dit, dat ook onze jeugd die kennis niet mee zullen gaan krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.