Brussel heeft zijn president: Emmanuel Macron wint Franse verkiezingen ruimschoots van Marine Le Pen

Het Front National heeft de verkiezingen van vandaag verloren. Zoals verwacht.

Het was vandaag een buitengewoon mooie dag voor de technocraten en wannabe tirannen in Brussel. Hun favoriet, Emmanuel Macron, heeft de verkiezingen in Frankrijk namelijk ruimschoots gewonnen. Gedurende de dag maakten Belgische kranten al bekend dat de eurofiel pur sang zo’n 60 procent van de stemmen had ontvangen (hoewel nu gesteld wordt dat hij uitkomt op zo’n 65% en Le Pen op 35%). Dat is ook wat de peilingen van tevoren aangaven, dus niemand die daar geschokt door was.

Brussel is daar ongetwijfeld heel blij mee. Macron is namelijk de Franse versie van onze eigen Alexander Pechtold. De man heeft werkelijk nog nooit een EU-program gezien dat hij niet steunde. Meer, meer, meer Europa is zijn persoonlijke én politieke levensmotto.

Geen wonder dus dat Jean-Claude Juncker en co. hem gepassioneerd steunden en zijn tegenstander, Marine Le Pen van het Front National, daarbij tot op het bot beledigden. Le Pen is namelijk voor Frexit. En dus moest zij kapot worden gemaakt. Missie geslaagd.

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Brussel heeft de slag vandaag weliswaar gewonnen, maar we kunnen ervan uitgaan dat Le Pen bij de volgende verkiezingen (van 2022) nóg sterker zal zijn. Voor haar waren deze verkiezingen namelijk niets meer of minder dan een generale repetitie. Het was de bedoeling om eindelijk door te breken en mainstream te worden. Hoewel de media haar nog altijd als een paria behandelen weet Le Pen dat ze met bijna 40 procent van de stemmen gewoon een ‘normale’ politica is geworden. Nu wil ze Macron best even een paar jaar de tijd geven om te bewijzen dat hij niet anders is dan zijn voorgangers (en met name niet dan Francois Hollande), zodat ze in 2022 alsnog kan toeslaan.

Maar goed, vandaag mogen Macron en zijn EU-vrienden dus even een feestje vieren. Ach ja. Laat ze lekker. De echte overwinning — de eindoverwinning — zal uiteindelijk toch aan eurosceptici zijn, puur en alleen omdat de EU onhoudbaar is. Dan kunnen eurofielen nu wel roepen dat ze gewonnen hebben, maar zelfs zij weten dat ze het uiteindelijk zullen afleggen tegen hun critici.

Macron krijgt het nu een paar jaar voor het zeggen in Frankrijk. Na een jaar of twee/drie begrijpen kiezers dat hij zijn beloftes niet kan inlossen en gaan ze op zoek naar een EU-criticus. Misschien is dat iemand van het Front National, maar de kans is groter dat dit uiteindelijk een Republikein wordt. Dus iemand als Sarkozy.  Echte rechtsliberalen moeten natuurlijk op het laatste hopen. Le Pen is weliswaar een stormram tegen de politieke correctheid, maar haar partij is ook nog altijd besmet door antisemitisme (hoewel ze daar zelf niets mee heeft) én met isolationisme. Als zij het voor het zeggen kreeg in Frankrijk zou ze hele sectoren over laten nemen door de overheid; de vrouw heeft niets met de vrije markt. Dat zou natuurlijk ronduit desastreus zijn geweest voor de Franse, en daarmee voor de Europese, economie.

Onze best hoop is dus dat Macron zijn kiezers nu gaat teleurstellen en dat de rechtsliberale/conservatieve Republikeinen in 2022 met een EU-kritische tegenkandidaat komen die, anders dan Fillon dit jaar, géén politieke zonden aan zijn kerfstok heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Isolde

  Wat er in 2022 gaat gebeuren moeten we dan maar weer zien maar voor nu is het belangrijke politieke feit dat Macron met ogroete meerderheid won en Le Pen smadelijk verloor.
  Laten we hopen dat Macron in juni ook voldoende steun krijgt voor een hervormingsprogramma om Frankrijk uit het economische slop te trekken. Wat in Nederland mogelijk bleek moet hier ook kunnen. Dat dit alleen kan met een pro-Europese politiek lijkt me duidelijk. De ideeen van Le Pen over vertrek uit euro en EU waren zo wereldvreemd dat de Franse burger inzag dat dit Frankrrijk tot een Derde Wereldland zou maken.

  1. Isolde

   ogroete = grote

  2. Isolde

   Heel goed, Swetsnek, in 2022 heeft populistisch rechts weer een kansje. De komende 5 jaar moeten zich wel gedeisd houden maar daarna gaat het vast goed komen.

   😉

  3. Isolde

   Niet zo bitter, Zwetsnek. De democratie sprak vandaag en de beste voetbalclub heeft gewonnen. Dat zijn de feiten des levens waar een verstandig mens rekening mee houdt.

   1. National Man Of Mystery

    @isolde. He? dus als ik het goed begrijp moeten de problemen die er spelen opgelost worden met zachte hand? is dat wat je zegt? nou snap ik er niets meer van. ik was altijd in de veronderstelling dat problemen opgelost zouden moeten worden met strenge hand? of zit ik er nou totaal naast?

    1. Kritiekaster

     Als je de problemen met zachte hand kunt oplossen heeft dat natuurlijk de voorkeur.

     1. Peter Selie

      Ja dat zouden onze homo’s ook vinden wanneer ze in elkaar gerost worden door het moslimtuig, trouwens je nick klopt van geen kant wanneer je zo over de islamisering denkt, laffe, linkse weg kijker.

     2. Kodi

      Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Resultaten uit het verleden zijn een garantie voor het heden.

     3. Isolde

      Zeker, Olaf, en het hinkend paard komt achteraan.

  4. Nasrani

   Wat vooral mooi om te zien is, is de reden waarom mensen op Macron gestemd hebben. Veruit de meesten dus vanwege negatieve motivatie. Dat geeft Macron zeker geen stevige basis en hij zal echt wel wat moeten laten zien anders worden de burgers weer ontevreden. Ben reuze benieuwd.

   1. Isolde

    Ja, Nasrani, het is mooi en verheugend dat zoveel burgers een diepe weerzin koesteren tegen populistisch rechts en Le Pen geen schijn van kans geven.

    1. Nasrani

     Maar het blijft negatieve motivatie. Volgens mij nooit goed. En daar komt bij, populistisch is tegenwoordig een toverwoord. Als iets populistisch is is het gelijk negatief. Daar denk ik anders over. Ik had graag gezien dat Le Pen zou winnen en gewoon Frankrijk weer op de kaart zou zetten als een trots land dat voor zijn eigen warden gaat staan. Maar helaas. Mensen zoals jij kunnen voorlopig weer opgelucht adem halen, onze ( rechtse) tijd zal komen hoor. Wanneer er meer islam en meer aanslagen komen zullen er veel mensen zich nog eens achter hun oren krabben. En dan zal de reactie alleen maar heviger zijn ben ik bang.

     1. Isolde

      Wat de toekomst zal brengen weet niemand maar voorlopig staat populistisch rechts aan de kant. De democratie en de rechtsstaat blijkt te werken en die was door fout volk als Le Pen naar gort geholpen.

      Ik ben dus zeer tevreden met deze afgang voor de bruine politiek.

     2. Guus Geluk

      Populisme is negatief, @Nasrani. Wilders is bijvoorbeeld al jaar en dag een gevaar voor Nederland.

 2. Ritter

  Er zal dus niets veranderen. De (illegale) massa immigratie zal gewoon doorgaan en ook het gevolg daarvan de sluipende islamisering van Noord/West Europa.

  Er zullen steeds meer z.g “no-go” gebieden ontstaan in de grote steden en de onvrede zal blijven toenemen.

  Over 4 jaar zal de tijd misschien rijp zijn voor een regering die bovenstaande problemen (illegale massa immigratie en islamisering) echt zal gaan aanpakken.

  Michael schrijft o.a: “Le Pen is weliswaar een stormram tegen de politieke correctheid, maar haar partij is ook nog altijd besmet door antisemitisme”

  Ik zie het antisemitisme steeds meer openlijk verschijnen bij linkse partijen.Neem nu b.v Labour in Engeland of onze SP en GroenLinks. Daarbij steunen deze partijen de massa immigratie uit de islamitische landen waarbij dus veel antisemitisme Europa binnenkomt.

  Maar kennelijk vinden journalisten dat niet erg als antisemitisme bij Links voorkomt. Dan hebben de media daar kennelijk begrip voor.

  1. Kodi

   Uitstekend geanalyseerd. Links en de Islam zijn bloedbroeders in Jodenhaat. En ook bloedbroeders tegen de democratie.

 3. hans-e-pans

  Ze krijgen waarop ze stemden/fraudeerden.

 4. Ben Zine

  Wat een belediging voor de slachtoffers van Parijs en Nice… Hun dood is voor niets geweest. SCHANDE. Laat Frankrijk maar ten onder gaan, ze willen het zelf. Laat ze maar lekker in hun sop gaarkoken met deze puppet van Rothschild, de linkse staatsmedia en Juncker c.s. Had gedacht dat de Fransen toch net ietsje slimmer zouden zijn dan te stemmen op deze nog-steeds-in-de-kast-homo met dat opgewarmde lijk als echtgenote. Niet dus. Dom volk. Dom arrogant volk.

  1. Robert Leiden

   Le Pen heeft een waardeloos debat gevoerd. Ze veel beter haar best moeten doen.
   Heeft zij niet gedaan.
   Een Geertje… jezelf overschatten en denken dat de bevolking op een onaangepaste schreeuwlelijk zit te wachten.

   1. Freud

    Ja, de grootste plucheplakker is Geert Wilders. Hij wil zijn 25 jarig jubileum in de kamer halen en dus niet regeren. En maar uit de staatsruif eten net als die “linkse klootzakken”. 1 vriendin kan hij alvast condoleren. Zijn vriendin in Duitsland is ondertussen uit de AFD getrapt omdat ze een beetje te mensvriendelijk werd. Maar goed, daar wordt Merkel toch met vlag en wimpel de winnaar van de strijd tegen het extreem-rechtse gedachtengoed. Weer alles voor niets geweest.

 5. Vlad

  De Franse bevolking heeft het niet aangedurfd om voor verandering te kiezen. Het gevolg hiervan is dat de werkloosheid en het islamisme de republiek nog verder zullen laten zinken.

 6. Nasrani

  @ isolde. Dus als le Pen had gewonnen had de democratie ook gewonnen volgens jou? Dat is goed omte horen, want veel linkse mensen schijnen dan in een keer de uitslag niet meer te willen erkennen. ( zie Trump).
  En ik vind het onjuist als je mijn voorkeur met bruin vergegelijkt. Om maar eens een vergelijking te maken, in de jaren 30 en 40 waren het juist de NSB-ers die zeiden dat het wel mee viel met de Duitsers. Nu zeggen mensen als jij dat het wel meevalt met de islam. Dus wie is er bruin?
  De islam is op dit moment het grootste gevaar voor het westen, onze toekomst en onze kinderen. De geschiedenis zal aantonen dat wegkijkers zoals jij een enorme verantwoordelijkheid op zich hebben genomen om gezond nationalisme steeds weg te zetten als dom en populistisch. En ik hoop dat er dan nog tijd is de rekening te vereffenen.

  1. Isolde

   Tegen gezond nationalisme heb ik geen enkel bezwaar.

   1. Peter Selie

    Tegen reguurders die met een gezond stel hersenen zijn uitgerust heb ik totaal geen bezwaar, sterker nog deze mensen die zelf alles uitzoeken en hun mening weergeven die respecteer ik ten zeerste. Niet diegene die elke dag hun eloquente reguursels aanwenden om andere realistische reguurders te trollen.

  2. Kodi

   Isolde staat hoog op het verlanglijstje bij vele weldenkende Nederlanders als bijltjesdag aanbreekt. Geen twijfel over mogelijk.

 7. Bes Tolen

  De westerse mensen weten niet half, nee niet voor één procent hoe zij permanent worden bedrogen. Dat bedrog stamt uit het Romeinse Rijk en dat wordt er elke dag weer bij de mensen ingeslagen. Het bedrog betreft ook de geschiedenis, die dus het grote kwaad stelselmatig negeert. U mag van mij vooral zelf bedenken wat het grote kwaad is en waaruit het al zo lang bestaat, wat ons is overgeleverd. In Frankrijk is het grote kwaad helemaal niet weg te slaan en dat bepaalt ook de uitkomst van verkiezingen. Daarom kon Macron met groot gemak winnen. De uitslag van de eerste ronde was bepalend, de tweede ronde was er voor de vorm. Napoleon is nog altijd kenmerkend voor de politieke situatie in Frankrijk. Frankrijk is in de kern gevaarlijk voor de oudste groep Fransen, die in de geschiedenis al zoveel kleinering en verdelging hebben meegemaakt. Die dreiging zal Rome nooit opgeven. Zeker nu ze sterker staat met de EU achter zich. Het ziet er slecht uit voor de Fransen, ze zullen de altijd nog sterk aanwezige oude autoriteit, die zich niets van hen aantrekt en zich niet hoeft te bewijzen, hard ervaren.

  1. Peter Selie

   Volledig met jouw redenatie eens Bes Tolen! Vrijheid betekent blijkbaar óók voor de Fransen het in bezit zijn van een dure iPhone. De intuïtie van het volk klopt grotendeels niet meer en trappen daardoor massaal in het verdeel en heers spelletje.

 8. Sniper666

  Die Macaron is gewoon de volgende trekpop.

 9. Guus Geluk

  Het populisme is wederom verslagen en dat is een goede zaak. Het volk heeft tegen Le Pen gestemd, ZE WILLEN HAAR NIET. Hoe zou ze hier “sterker” uit moeten komen?

  1. Nederland-op1

   Zeg Guus, even een reactie op jouw eerdere bericht: op welke manier is Geert Wilders een gevaar voor Nederland? Ik zie het niet. Wat mij betreft is alles wat links is een gevaar voor Nederland.

   1. Kritiekaster

    Het gevaar van Geert Wilders valt inderdaad wel mee. De man heeft gevaarlijke ideeen maar volstrekt onvoldoende aanhang om die waar te maken. Hij is de clown in het politieke gezelschap die meedoet voor spek en bonen.

    1. Guus Geluk

     Dat is dus de vraag.

    2. IJscoman

     In het taalgebruik van Kritiekaster proef ik de miljoenmiljardste nieuwe nick van Wim Hutten, aka Simon Brouwenstein, Ceteris Paribus, etc, enzovoorts. Was Isolde uitgewerkt?

     1. Isolde

      Probeer het eens een keer op de inhoud, sukkel.

     2. IJscoman

      Als door een wesp gestoken reageert Isolde Hutten. Beter bewijs is nauwelijks denkbaar. Leuk dat je nog een nieuw nick erbij hebt Simon.

     3. Isolde

      Kijk eens aan, Floris heeft een tweede nickname aangemaakt.
      Toen hij over de Frankfurter Schule begon viel het kwartje.

     4. IJscoman

      Isolde komt met een jij-bak. Hoe origineel.

     5. Isolde

      Maar wel waar, beste Floris.

     6. Kodi

      Móóóóóóóóderatie: Hutten Alert.

      Vuil verwijderen a.u.b.!

   2. Guus Geluk

    Omdat de man niet kan besturen, @No-1. Met Wilders in het Torentje gaan we op ramkoers. Dat A4-tje baart me nog het meeste zorgen.

    1. Kodi

     Jij bent meer het collaborateurtje van anderen manen met hun pootjes omhoog op de rug te kruipen en te buigen voor de Islamitische vijand, nietwaar? En hoe noemden wij vroeger collaborateurs met de ons vijandig gezinde buitenlandse bezettingsmacht? Tegenwoordig is dat de Islam. Links anno nu is vergelijkbaar met de NSB anno 1939; Beide bereiden de weg voor overgave aan de vijand.

    2. Nederland-op1

     Die ramkoers is ingezet door Rutte die geregeerd heeft met de partij van de arbeid en die ellende wordt mogelijk nog groter wanneer er een kabinet komt met dat achterlijke groen links erin. GL wil de Nederlandse economie volledig naar de klote helpen en daarbij iedereen naar Nederland halen die zielig is. Dat is ramkoers heer Guus. Wilders wil alleen maar voorkomen dat Nederland nog meer wordt bestolen door al die gelukszoekers.

     1. Guus Geluk

      Het is zo dat veel PVV-stemmers andersdenkenden bestempelen als “landverraders”, @Kodi.

     2. Kodi

      + 1

     3. Guus Geluk

      Wilders heeft geen gedetailleerd programma, schreeuwt vanuit de onderbuik en wil korans verbieden, @Nederland-op1. De man is simpelweg niet in staat een land te besturen (hoor ook maar de verhalen over zijn wanbeleid op zijn fractie). We hebben competente mensen nodig. Politici die weten hoe de hazen lopen. En jawel, Rutte heeft onder moeilijke omstandigheden dit land door de crisis geloodst en heeft een nieuw mandaat om het karwei af te maken.

 10. Peter Selie

  Ach en weer hebben de Franse nationale en internationale Eurofiele media de Fransen bang gemaakt, dat wanneer zij niet op deze Eurofiel, ex Rothschild bankster stemmen dat het licht uitgaat in Frankrijk. Men heeft nu langzamerhand kunnen zien wat voor een grote invloed de media hebben op een verkiezingsuitslag. Tel daarbij op een lage opkomst, en vooral diegenen die in de eerste ronde verloren hadden stemden massaal op bankster Macron om Marine Le Pen uit te sluiten, nou ik hoop maar dat ze óók alle immigratie-problemen gaan uitsluiten in Frankrijk, no way.

 11. Nederlandse_Patriot

  Frankrijk capituleert? Dat had ik niet zien aankomen *kuch*.

 12. erikhh

  waarom kiezen de Fransen voor nog meer EU, meer integratie en wellicht meer aanslagen? Kan iemand me dat uiteleggen?

  Ik zou zeggen, geef de Fransen wat ze willen. Dagelijkse aanslagen op drukke plekken. Maak de boel daar met de grond gelijk

  1. Peter Selie

   @erikhh Ja zo denk ik er óók over, de Fransen smeken er gewoon om blijkbaar. De emotie regeert en niet het intellect en het verstand.

   1. corfo

    @erikhh.
    Frankrijk zal wel krijgen waar het om “vraagt”: aanslagen !
    Maar volgens de “kenners” is Macron de enige persoon die het land kan redden.

 13. erikhh

  Waarom kiezen de Fransen. oor meer intergratie en meer EU en meer aanslagen? geef de Fransen wat ze willen. Meer aanslagen is wat ze willen

 14. erikhh

  Zijn er nu daadwerkelijk meer aanslagen nodig om de ogen te openen van de Fransen? geef ze wat ze willen. Nog meer no-go zones, meer aanslagen en dus meer bloedvloeien. Ze willen net, dus geef het ze in godsnaam.

 15. corfo

  Evenals Frankrijk is Nederland verworden tot een 3de wereldland. Macron mag nú proberen om Frankrijk weer op de rails te zetten, zal moeilijk worden met een kind als Macron, ik denk dat hij a.d. leiband van z’n vrouw/moeder loopt !
  Ik lees diverse reacties waarin nogal wordt afgegeven op “rechts”; ik vraag me wel eens af : Hebben die reaguurders de afgelopen jaren onder een steen geleefd ? Wat heeft links van NL gemaakt ? Een rijk land roept Pinokkio Rutte steevast. Idd. héél veel banken, n.l. voedselbanken, 400.000 kinderen in grote armoede, mensen die geen ziektekosten meer kunnen betalen. Ik hoor ter linker zijde daar nooit iemand over. Geef “rechts” tenminste de kans om te laten zien dat ze ’t beter kunnen dan wat “links” tot op heden heeft “gepresteerd” das n.l. niet zo héél veel ! Kom terug op aarde, linkse reaguurders, en open een keer de ogen van uzelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.