CDA gooit vertrouwen van de kiezer weg: stemt in met Associatieverdrag met Oekraïne

Zo denk je dat CDA standvastig bij haar principes staat door de linkse milieuplannen van GroenLinks tegen te werken wordt je verwachting toch weer genadeloos neergesabeld waar je bij staat. Het CDA in de Tweede Kamer ging akkoord met het Associatieverdrag met Oekraïne. Ja, we hebben meer dan een jaar geleden volmondig tegen het verdrag gestemd in een referendum, maar het wordt niet serieus genomen. Ín de speech van het CDA in de Eerste Kamer wordt met glinstering in de ogen verklaard dat de meerderheid van de partij toch voor het akkoord stemt.

Nu weten we in Nederland wel wat langer dan vandaag dat de beloftes van politici niet serieus genomen moeten worden, maar op 5 april zei Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA, dat de uitkomst van het referendum echt geaccepteerd moet worden en overgenomen. Dat waren hele stoere woorden, maar net als D66 zeiden ze eerst nee en toen toch weer ja. Dat is toch de reinste kiezersbedrog. Je kan er toch niet aan wennen, als burger in Nederland.

Dit moeten kiezers dan ook onthouden van het CDA. Ze roepen nu lekker rechtse taal uit, zijn stellig tegen GroenLinksers, maar dat garandeert niet de geloofwaardigheid. Het blijven politici en de crème de la crème van de politieke elite, de regentenpartij. Daarnaast zit het CDA ook in de Europese fractie samen met het CDU, de partij van Angela Merkel. Als het gaat om Europese plannen, scoort het CDA sowieso al 5 minpunten als ze beginnen. Opletten dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Mees

  De gemiddelde kiezer interesseert het geen ene moer.

  1. Ni28

   bent jij een gemiddelde kiezer? Praat voor jezelf.

   1. swetsnek

    nee joh hij is nog minder dan gemiddeld

  2. Guus Geluk

   Ja, Mees. Sinds het referendum heeft niemand het er meer over. Dat akkoord wordt er straks doorheen gejast, zonder dat het iemand wat kan bommen.

   1. toetssteen

    @Geluk
    Zelfs op de Joop leeft dit nog, dus doe me een lol en tracht niet uw oningelezenheid te verbergen achter dit soort prietpraat.

    1. Guus Geluk

     https://joop.vara.nl

     Op de website van Joop.nl is niets terug te vinden van het verdrag, toetsteen.

 2. Ni28

  En is ook Wilders niet weggelopen maar was het de CDA die het meest heeft bijgedragen tot val van het kabinet toen. CDA heeft veel belooft voor de verkiezingen. Wedden dat er niet een punt daarvan aan te pas komt in het kabinet? CDA is onbetrouwbaar en dat blijkt nu weer. Dit is alvast een tegemoetkoming aan Rutte. Dat wordt een rampkabinet met deze vier. De burger is weer de klos maar voor een deel heeft ie het aan zichzelf te danken.

  1. swetsnek

   yep en moet eerkijk bekennen het maakt mij ook geen moer uit de kiezers krijgen waar voor ze gekozen hebben jammer dan niet janken nu

   1. Ni28

    die kiezers trekken jou ook mee moet je maar beseffen.

 3. Seneca

  cda staat voor huichelaars, farizeeers en volksverlakkers.

  1. Kodi

   CDA = Christenen Dienen Allah.

   Wel eens van Judas Wim van de Camp gehoord?

 4. Two Ravens Black Kettle

  Het is een idee-fixe dat er zoiets bestaat als een democratie in NL. Het is een mirage, een farce, een klucht dat in stand gehouden wordt door de poppenspelers en hun mondorganen in de media.
  “Geef ze brood en spelen !”

  En terwijl de moddervette oligarchen en hun verdorven propagandisten (in NL op bizarre gronden journalist genoemd) vanuit hun citadellen hun eurofiele en islam apologetische violen bespelen brandt Europa af.

  Het schaap krast onnozel over zijn kruin en denkt;
  “De zoveelste gebroken belofte
  De grens blijft maar opschuiven
  De juggernaut rolt maar door
  En dan hebben we ook nog Bataclan, Manchester, Parijs, Nice, Berlijn ad infinitum”

  “De stemmen uit de radio en de flatscreen zeggen dat we er maar mee moeten leren leven. En dat zijn de stemmen die Deugen” denkt het Stemveeschaap terwijl ie lethargisch door sjokt
  Samen met de rest van de kudde
  Op weg naar de slachtbank.

  1. Ben Zine

   @Two Ravens
   Mooi gezegd, en zo volkomen waar… De onnozele schapen, kijkend naar hun iPhone of Boer Zoekt Vrouw, laten zich zo verschrikkelijk manipuleren. Ik maak me echt zorgen over hoe Europa er over pakweg 20 jaar uitziet. Niet voor mezelf, want dan ben ik waarschijnlijk al de pijp uit, maar voor mijn kinderen. Ik vind het zo erg dat al die mooie unieke landen van Europa, dat bijzondere continent van Renaissance en Verlichting, nu zo worden VERKANKERD door het desastreuze immigratiebeleid van het cultureel marxistische deugTUIG.

 5. Guus Geluk

  Het CDA won in 2017 weet zetels, dus verder geen punt.

 6. corfo

  Het CDA is nét zo onbetrouwbaar als de CU. De CU had in haar programma opgenomen dat de Voltooid-leven-wet een breekpunt zou zijn tijdens de formatie. Ik veronderstel dat heel veel kiezers om die reden op de CU hebben gestemd. Die stemmers komen nú bedrogen uit : volgens “broeder” Segers is het breekpunt bespreekbaar; maar de rest van het program is een breekpunt, maar ja, het program is nog maar een half A4tje vol.

  1. Guus Geluk

   Dat is dus blijkbaar onjuist, want het CU gaat niet (meer) met D66 om tafel.

 7. Sniper666

  Dit is allemaal niet nieuw, het CDA is berucht om dit soort geen vlees geen vis gedoe. Totaal onbetrouwbare partij.

 8. Duckday

  Hoe kan je nu met een corrupt land een verdrag sluiten De bevolking was er op tegen maar de Nederlandse politiek zei ja Zo dat komen door dat zij zelf dat ook zijn Wanneer is het NEXIT

 9. Wim Vreeswijk

  Buma van het CDA is dus volstrekt onbetrouwbaar gebleken !

 10. GerritHartholt

  Ik ben er heel blij mee dat circa 9 CDA Eerste Kamerleden voor het associatieverdrag met Oekraïne (gaan) stemmen. Terecht dat ze dat gaan doen.

  Bijzonderheid 1: Dat Buma rechtse taal uitslaat (om een deel van de kiezers naar de mond te praten) maar dat vervolgens niet waar maakt, dat ligt aan Sybrand Buma en Hans Janssens en niet aan de CDA Eerste Kamerfractie.

  Wat heeft Buma sinds hij in oktober 2010 fractievoorzitter van CDA Tweede Kamerfractie werd nu eigenlijk gepresteerd?

  Bijzonderheid 2: De invoering van een maatschappelijke dienstplicht, staand het Wilhelmus zingen en het Argentijnse paspoort van Maxima afpakken, welke problemen worden daarmee opgelost?

 11. Ruud562

  Een slimme kiezer die zich op de toekomst voorbereidt, zal nimmer stemmen op partijen waarvan in het verleden en heden is gebleken dat zij het volk continue voorliegen en besodemieteren.

  Maar ja, hoe slim is de kiezer in dit land kijkend naar de wederom gekozen partijen VVD, GL, CDA, D66, en ook toch nog PvdA? Partijen verantwoordelijk voor de huidige en jarenlange maatschappelijke ellende!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.