CDA gooit vertrouwen van de kiezer weg: stemt in met Associatieverdrag met Oekraïne

Geen categoriemei 23 2017, 18:00
Zo denk je dat CDA standvastig bij haar principes staat door de linkse milieuplannen van GroenLinks tegen te werken wordt je verwachting toch weer genadeloos neergesabeld waar je bij staat. Het CDA in de Tweede Kamer ging akkoord met het Associatieverdrag met Oekraïne. Ja, we hebben meer dan een jaar geleden volmondig tegen het verdrag gestemd in een referendum, maar het wordt niet serieus genomen. Ín de speech van het CDA in de Eerste Kamer wordt met glinstering in de ogen verklaard dat de meerderheid van de partij toch voor het akkoord stemt.
Nu weten we in Nederland wel wat langer dan vandaag dat de beloftes van politici niet serieus genomen moeten worden, maar op 5 april zei Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA, dat de uitkomst van het referendum echt geaccepteerd moet worden en overgenomen. Dat waren hele stoere woorden, maar net als D66 zeiden ze eerst nee en toen toch weer ja. Dat is toch de reinste kiezersbedrog. Je kan er toch niet aan wennen, als burger in Nederland.
Dit moeten kiezers dan ook onthouden van het CDA. Ze roepen nu lekker rechtse taal uit, zijn stellig tegen GroenLinksers, maar dat garandeert niet de geloofwaardigheid. Het blijven politici en de crème de la crème van de politieke elite, de regentenpartij. Daarnaast zit het CDA ook in de Europese fractie samen met het CDU, de partij van Angela Merkel. Als het gaat om Europese plannen, scoort het CDA sowieso al 5 minpunten als ze beginnen. Opletten dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten