CU-prominent: 'Wij willen ook helemaal niet met D66!'

Geen categoriemei 22 2017, 9:00
Impasse.
Zo, bij de ChristenUnie hebben ze het onderhand werkelijk helemaal gehad met D66. Er werd een tijdlang geflirt vanuit die partij met VVD, CDA én D66, maar dat is nu voorbij:

D66 ziet een coalitie met de ChristenUnie niet zitten, maar de ChristenUnie wil ook helemaal niet met D66. Dat zegt partijprominent en oud-minister van Defensie Eimert van Middelkoop op BNR.

Volgens Van Middelkoop zou de ChristenUnie "doodongelukkig" worden in een dergelijke coalitie en heeft die partij daar dus "niets te zoeken."
Oh, en hij heeft ook een tip voor Gert Jan Segers, de leider van de CU in de Tweede Kamer:

"Stuur een klein briefje naar de verkenner waarop staat: 'Mevrouw ik pas, laat de heer Pechtold het maar uitleggen aan de heer Buma en Rutte wat hij tegen ons heeft.' En vooral ook hoe hij het nu verder ziet, want hij draagt wel verantwoordelijkheid voor de impasse die dan weer ontstaat."

Met andere woorden, leg maar uit dat D66 zich als een intolerant groepje atheïstische extremisten gedraagt en dat je daar de buik onderhand vol van hebt.
Die types van D66 doen net alsof ze ontzettend tolerant en openminded zijn, maar dat zijn ze alleen voor mensen die net zo anti-christelijk zijn als zijzelf. Waag het eens regelmatig naar de kerk te gaan en de 'democraten' zetten je weg als een christenfundamentalist waar vooral géén zaken mee gedaan moeten worden. Ondertussen praten ze extremisten van ándere religies natuurlijk wel naar de mond; zolang het maar geen christenen zijn.
Daarom heeft Van Middelkoop eigenlijk ook gewoon gelijk: de CU zou doodongelukkig worden van een coalitie met zo'n groep christenhaters. Laat die malle D66'ers lekker met andere linkse gekkies spelen. De CU hoeft zich zich daar niets meer van aan te trekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten