CU-prominent: ‘Wij willen ook helemaal niet met D66!’

Impasse.

Zo, bij de ChristenUnie hebben ze het onderhand werkelijk helemaal gehad met D66. Er werd een tijdlang geflirt vanuit die partij met VVD, CDA én D66, maar dat is nu voorbij:

D66 ziet een coalitie met de ChristenUnie niet zitten, maar de ChristenUnie wil ook helemaal niet met D66. Dat zegt partijprominent en oud-minister van Defensie Eimert van Middelkoop op BNR.

Volgens Van Middelkoop zou de ChristenUnie “doodongelukkig” worden in een dergelijke coalitie en heeft die partij daar dus “niets te zoeken.”

Oh, en hij heeft ook een tip voor Gert Jan Segers, de leider van de CU in de Tweede Kamer:

“Stuur een klein briefje naar de verkenner waarop staat: ‘Mevrouw ik pas, laat de heer Pechtold het maar uitleggen aan de heer Buma en Rutte wat hij tegen ons heeft.’ En vooral ook hoe hij het nu verder ziet, want hij draagt wel verantwoordelijkheid voor de impasse die dan weer ontstaat.”

Met andere woorden, leg maar uit dat D66 zich als een intolerant groepje atheïstische extremisten gedraagt en dat je daar de buik onderhand vol van hebt.

Die types van D66 doen net alsof ze ontzettend tolerant en openminded zijn, maar dat zijn ze alleen voor mensen die net zo anti-christelijk zijn als zijzelf. Waag het eens regelmatig naar de kerk te gaan en de ‘democraten’ zetten je weg als een christenfundamentalist waar vooral géén zaken mee gedaan moeten worden. Ondertussen praten ze extremisten van ándere religies natuurlijk wel naar de mond; zolang het maar geen christenen zijn.

Daarom heeft Van Middelkoop eigenlijk ook gewoon gelijk: de CU zou doodongelukkig worden van een coalitie met zo’n groep christenhaters. Laat die malle D66’ers lekker met andere linkse gekkies spelen. De CU hoeft zich zich daar niets meer van aan te trekken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Guus Geluk

  Al dat geleuter van Pechtold over de euro en de kleine meerderheid is natuurlijk flauwe kul. Hij wil gewóón niet met de CU om tafel, niet in de laatste plaats, omdat CU van de Wet Voltooid Leven een breekpunt heeft gemaakt.

  Michael heeft gelijk: de eurofiele linksliberalen zijn niet open-minded en zeker niet tolerant. Ze willen immers geen compromissen maken. De VVD ging toch ook in zee met GroenLinks? Was deze partij ook geen onmogelijke keuze?

  De CU gaat zeker ongelukkig worden met D66, maar anderzijds staan zij met het CDA in een sterke positie. En Pechtold moet inbinden – dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws voor Nederland.

 2. Dijkstra

  Het is vervelend voor de CU, en ze verdienen het ook niet, maar deze ronde is deelname aan een regering geen optie. D66 wil niet en heeft daar goede redenen voor.
  Lijkt me een goede zaak om deze mogelijkheid vandaag af te strepen en door te gaan naar wel haalbare opties. Dit kost al veel te veel tijd.

 3. Viertel

  CU heeft veel praatjes op dit moment. Want ze hebben het zo geweldig gedaan tijdens de verkiezingen…. 0 zetels winst.

  1. Guus Geluk

   De zetelwinst is irrelevant bij de coalitievorming.

   1. CJD

    Klopt maar stabiliteit is zeker niet irrelevant. Een dissident in de kamer en de kaartenhuis dondert in elkaar

    1. Guus Geluk

     Sinds 2014 telde Rutte II een meerderheid van 77 zetels en sinds 2015 76 zetels. Toch zet dit kabinet de rit uit. Rutte III kan steun zoeken bij kleine partijen als bijvoorbeeld de rechtse SGP of de middenpartij FvD.

     1. CJD

      FvD een middenpartij? Volgens mij zij je in je eigen woorden dat het een rechtspopulistische partij is, daar gaat D66 toch nooit mee samenwerken ?

     2. Guus Geluk

      Baudet zegt zelf dat Forum voor Democratie een progressieve middenpartij is.

      Ik heb het niet over samenwerken, maar over deals sluiten en onderhandelen over deelakkoorden. Het minderheidskabinet Rutte I deed dit met de SGP en het later minderheidskabinet Rutte III werd officieus gedoogd door D66, CU en SGP. Rutte is goed in deals sluiten.

     3. Guus Geluk

      Rutte II, bedoel ik.

  2. Nasrani

   De CU heeft als een van de weinige partijen juist geen praatjes. Welk nieuws volg jij?

   1. Viertel

    Afgelopen dagen anders wel de CU-mastodonten Rouvoet en Van Middelkoop horen kakelen in de media. Nog even en dan wordt Tineke “Hibbel de dribbel” Huizinga ook nog gereanimeerd.

 4. CJD

  Ik snap echt niet waarom het zo moeilijk is voor sommige mensen om dit te begrijpen. Dissidentie is binnen een kabinetstermijn eerder een regel dan een uitzondering dus WAAROM wil je zo graag aan onderhandelingen beginnen die toch niks zullen opleveren en zelfs als zo’n kabinet tot stand zou komen is de kans heel groot dat ze binnen no time zullen vallen. Dit lijkt mij de grootste obstakel om zo’n kabinet te overwegen en als ik in de rol van een van de onderhandelaars was zou ik ook weigeren, hoe sympathiek de CU ook moge zijn

 5. joost2

  Volkomen terechte opmerking van v,Middelkoop.

  De houding van Pechtold begrijp ik niet.
  Hij is bezig om egotripper Rutte te evenaren.
  Op basis waarvan? Deze man heeft in Nederland politiek nog nooit iets gepresteerd, dan alleen maar aanwezig zijn en heeft waardeloze oppositie gevoerd.
  Hij is dus de arrogante politieke anti krist geworden, over de toenemende invloed en intolerantie in ons land van de politieke godsdienst de islam heb ik hem nog nooit gehoord, ( wat is er trouwens met zijn ex favoriete kamerlid en zijn – zo wordt gefluisterd- minnares, moslim Wassila Hachchi gebeurd, nog steeds wachtgeld ? ), hij wil Nederland aan Brussel overleveren, de immigratie onbeheersbaar maken etc. Hij is net zo erg als de lieden bij groen links.
  Bovendien heeft hij de kroonjuwelen van Hans van Mierlo in de prullenbak gegooid, n.l. door het referendum niet meer te willen als uiterste vorm van democratie.
  D66 is eigenlijk: D66= NVT!
  Pechtold is een man die een soort narcist is, veel op TV, maar verder totaal geen inhoud. Een lege huls en net als zijn kompaan Rutte een grote praatjesmaker.

  Rutte en Pechtold vinden dat de CU en SP niet handelen in het landsbelang, omdat die niet naar hun pijpen willen dansen door niet in hun kabinet te willen komen.

  Maar Rutte en Pechtold vinden het blijkbaar wel gewoon , zelf schuldig te zijn een partij als b.v. de PVV te demoniseren, die wel bereid zijn om met hen te praten.
  Wat zij dus de CU verwijten, doen zij zelf wel.

  Rutte en Pechtold bedrijven politiek met voorkeur en dat is gevaarlijk en fout.

  1. Marija

   Rutte moet met PVV aan de onderhandelingstafel.
   Dan is een nieuwe regering zó gedaan.
   Ik kan Rutte haten om zijn misselijke koppigheid, die echt die is van een stampvoetend klein verwend jong.
   Misschien een goed idee? als een paar van de heel goed schrijvende reaguurders hier, een brief of mail aan Rutte sturen?

 6. Blowing Bubbles

  Het wordt tijd voor een cordon sanitair rondom D66. Dat is geen middenpartij meer maar een club die uit is op de uitverkoop van onze soevereiniteit aan Brussel en geen middel schuwt om dat te realiseren. Enerzijds linkse praatjes als het gaat om pleasen van Islam, migratie bevorderen en LHBTetc rechten, maar andersom keihard invoeren van leenstelsel waardoor studie voor velen in de praktijk onbereikbaar wordt (behalve uiteraard de eigen achterban) en geen Europees minimum loon willen. Want het grootkapitaal moet tevreden gesteld kunnen blijven worden met lagelonen landen in de EU. Dan hoeft de Europese intgratie opeens weer niet zo hard….. Ik hoop dat er nieuwe verkiezingen komen.

 7. Nederlandse_Patriot

  CU wil niet met D66, D66 wil niet met CU.
  SP wil niet met de VVD.
  Niemand wil met de PVV.
  De PvdA wil compleet niet meeregeren.

  Minderheidskabinet? Of toch nieuwe verkiezingen?

 8. joost2

  Ja, nieuwe verkiezingen, zoals sommige reacties hier ook al aangeven, is DE
  oplossing.

  Dan zijn we in de gelegenheid om met praatjesmakers en narcisten zoals Rutte en Pechtold af te rekenen.

  Rutte heeft in zijn laatste campagne ons alles beloofd wat maar mooi is,
  hij komt in veel zaken daarop nu al terug en laat duidelijk zijn linkse voorkeur als liberaal merken.

  Dat is is voor mij als EX vvd-er onacceptabel.
  Rutte moet weg uit de vvd en weg als MP van Nederland, dát zou een stuk schelen. Hij zit al te lang “vastgeroest “op dat pluche.

  1. Nederlandse_Patriot

   De VVD is in recente peilingen zelfs gestegen naar 37 zetels. Van die partij zijn we (helaas) nog lang niet af…

 9. Ritter

  Bij D66 (en overigens ook bij de andere linkse partijen) hebben ze minachting voor christenen maar begrip en respect voor moslims. Zo werkt dat in die partijen.

 10. Nasrani

  Kijk! Verstandige reactie. De CU heeft niets te zoeken in een kabinet waar ook D66 in zit. D66 heeft niets met Christelijke normen en waarden en zou alleen al daarom door de drie Christelijke partijen genegeerd moeten worden.

 11. Two Ravens Black Kettle

  D’66 is alleen tolerant naar de intoleranten toe
  Daarom worden Armeense genocide ontkenners met open armen ontvangen en steunen ze elke antidemocratische maatregel van de EUSSR-apparatsjiks.

  Momenteel is D’66 de meest illiberal club van het politieke zwerk.
  Ze haten referenda, haten democratie, omarmen de tirannie van de EUSSR en heulen met de Kalief.
  De kroonjuwelen zijn begraven op het Urnenveld van de eindeloze Hypocrisie.
  Van Mierlo heeft helemaal voor niets deze partij uit de grond gestampt, hij is verraden door deze generatie zelfingenomen islam apologetische ijdeltuiten.

 12. Penta

  Ik las dat Pechtold nu inzet op een 5-partijenkabinet van VVD, CDA, D66, PvdA en en SP.

  Als de SP vervolgens afvalt weten we wat het gaat worden.

  1. Nederlandse_Patriot

   De PvdA heeft al meerdere malen laten weten dat ze niet mee willen regeren. De SP wil nimmer samenwerken met de VVD. Dit gaat een minderheidskabinet worden, of nieuwe verkiezingen.

  2. Guus Geluk

   Dat wordt een puinhoop, zo’n vijfpartijencoalitie. Iedereen moet dan zo ontzettend veel water bij de wijn doen, dat je evengoed je glas direct maar met water kan vullen. Bovendien is een vijfpartijencoalitie nog meer instabiel dan een coalitie met 76 meerderheid.

   1. Kritiekaster

    Het wordt ook geen coalitie met vijf partijen, de SP zal niet willen meedoen en dan gaat de PvdA overstag.

    1. Guus Geluk

     http://www.ad.nl/dossier-kabinetsformatie/asscher-in-brief-uitslag-is-er-niet-voor-niets-pvda-niet-beschikbaar~abb711c8/

     Vanmorgen weer een brief van Lodewijk Asscher: hij is niet beschikbaar voor een coalitie. Waarom zou de PvdA, die op 15 maart een historisch verlies leed, alsnog akkoord gaan met een coalitie – met de VVD als grootste partij.

     1. Kritiekaster

      Omdat de PvdA altijd bereid is het landsbelang te dienen als het niet anders kan.

      De PvdA kan hier heel sterk uitkomen door de druk eerst even flin te laten oplopen en vervolgens een partijcongres te organiseren met de vraag onder welke voorwaarden ze in een coalitie kunnen stappen. Moet je eens zien hoe ze dan omhoog vliegen in de peilingen.

     2. Guus Geluk

      De PvdA is altijd bereid in de bres te springen, maar ze staan op 9 zetels, Kritiekaster. Ik kan me niet voorstellen dat ze met zo’n historisch monsterverlies, staan te springen om nog vier jaar VVD. En ik denk dat het nog lang duurt vóór de PvdA kan spreken van een aanzienlijke stijging in de peilingen.

     3. Kritiekaster

      Ik denk dat de PvdA meer heeft te winnen dan te verliezen met regeringsdeelname. Ik weet dat ze niet staan te springen maar onder druk wordt alles vloeibaar.

     4. Two Ravens Black Kettle

      Ik zie het al voor me

      De gedecimeerde PvdA, tot de grond toe af gefakkeld door het boze plebs en die als een (bijna) dooie vis op de politieke oever desperaat naar adem zit te happen die weer lustig in de bedstee van de zielloze VVD springt.
      Het zou de finale coup de grace zijn.

      Aan de andere kant

      De PvdA is een notoire politieke lichtekooi, een machtspartij pur sang die -ondanks dat ze rondsjokken als The Walking Dead- nog steeds veruit de meeste burgemeester plaatsen bezetten (zoals het een zieltogende bananen Monarchie als NL betaamd) en overal zijn geinfilteerd in de maatschappij (van de PO tot de Academische wereld).

      Ik zie ze het wellicht nog doen ook. Aangespoord door hun vrind Hans Wiegel.

      Mijn inschatting is echter dat de Armeense genocide ontkenners van D’66 uiteindelijk toch in zee zullen gaan met de islam christenen van CU.

      Dit toneelspelletje wordt louter voor de bühne gespeeld en de corrupte narren die zich journo’s noemen fungeren als hun handpoppen.

   2. Sniper666

    @ GG

    Daar heeft u nou eens gelijk in. Een vijfpartijencoalitie is een recept voor mislukking. Alleen nieuwe verkiezingen kunnen deze impasse doorbreken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.