D66-prominent en christenhater Kajsa Ollongren wil geen, geen, GEEN kabinet met ChristenUnie

D66 wil minder, minder, minder christenen in het kabinet.

D66-prominent Kajsa Ollongren heeft vandaag laten weten bij WNL dat ze echt niet zit te wachten op een regeringscoalitie met de ChristenUnie van Gert Jan Segers. Het eerste excuus dat ze gebruikt om zo’n coalitie af te schrijven is dat VVD-CDA-D66-CU slechts een “krappe meerderheid” zouden hebben. Nu is dat natuurlijk geen échte reden om tegen zo’n regering te zijn; een meerderheid is een meerderheid. Aangezien de politiek vol zit met eenheidsworsten gaat dat geen enkel probleem opleveren, ze stemmen allemaal toch wel mee met de partijtop.

De échte reden dat Kajsa geen zaken wil doen met de CU is dit:

Bovendien zijn D66 en CU het oneens over „toch moeilijke onderwerpen” als de donorwet en het vrijwillig levenseinde. „Ik zie het op deze punten niet gebeuren.”

De CU is een christelijke partij… en dat is precies waarom D66 er geen zaken mee wil doen. Als die club nou “IslamUnie” heette, dan was er natuurlijk geen enkel probleem geweest. Maar ja, die vermaledijde christenen he? Als echt anti-christelijke politicus/partij zijnde moet je daar vooral niet mee willen samenwerken. Nu niet, nooit niet. Die nemen dingen als “het recht op leven” namelijk veel te serieus. En dat is eng. Respect hebben voor leven — ook van ouderen — is namelijk niet meer “van deze tijd.” Aldus D66’ers.

Nou weet ik niet precies waar mevrouw Ollongren de arrogantie vandaan haalt om anderen af te schrijven, maar het wordt eens tijd dat réchtse partijen haar duidelijk maken dat D66 wat minder hoog van de toren moet blazen. Als puntje bij paaltje komt zijn de nepdemocraten namelijk niets meer dan slechts de vierde partij van het land, na de VVD, de PVV en het CDA. Ze mogen God (jawel!) daar op hun blote knietjes danken dat er serieus wordt overwogen om met ze te regeren. Het is niet aan hén om vervolgens andere partijen uit te sluiten omdat die in hun ogen niet voldoende nihilistisch zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ritter

  D66 en partijen als GroenLinks moeten traditie getrouw niets van christenen hebben…………van de islam des te meer.

  Voor de islam heeft D66 alle begrip en respect……….voor christenen heeft D66 alleen maar minachting.

 2. Seneca

  Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Deze vrouw, die beslist over een goed stel hersens beschikt, was een vertrouweling(!) van Mark Rutte en eveneens lid van D66. Zij is eveneens loco burgemeester van Amsterdam – dat is één der redenen dat het in AMS zo’n puinhoop is – wil haar goddeloze politiek ons door de strot duwen. Wie is zij? Zij schermt met haar ‘adeldom’, edoch slechts sinds 2002 mag haar papa zich jonkheer noemen.

 3. Peter Selie

  EU propaganda video die moslims oproept naar Europa te komen: Wees welkom in Europa, wij hebben jullie dringend nodig

  Aantal migranten dat op bootjes de Middellandse Zee opgaat dankzij aanmoedigend beleid met 30% toegenomen – Europese politici beginnen te pleiten voor opvang in de Sahara, precies de reden waarom de kabinetsformatie met GroenLinks is mislukt.

  Mensen die nog altijd weigeren te geloven dat de ‘vluchtelingen’crisis niet toevallig is ontstaan, maar een doelgerichte, door de EU gewenste mosliminvasie is, kunnen met eigen ogen op deze door Brussel gesponsorde videocartoon van de Franse tak van Europa Zonder Grenzen zien hoe moslims worden opgeroepen zich aan de grenzen van Europa te melden, omdat ze ‘van harte welkom’ zijn, en werkgevers ‘jullie dringend nodig’ hebben.

  De realiteit is u inmiddels wel bekend: minimaal 90% zijn economische migranten, en minimaal een even groot percentage wordt permanent afhankelijk van uitkeringen, waardoor de bom onder onze snel onbetaalbaar wordende sociale zekerheid al over enkele jaren zal ontploffen. En dat vinden de grote werkgevers wel prima, want dat betekent een ongelimiteerde keus aan spotgoedkope arbeidskrachten. >>> https://jdreport.com/eu-propaganda-video-die-moslims-oproept-naar-europa-te-komen-wees-welkom-in-europa-wij-hebben-jullie-dringend-nodig/

 4. Isolde

  D66 heeft zeer sterke argumenten om niet met de CU te willen regeren: de levensbeschouwlijke standpunten zijn onverzoenlijk, een meerderheid van één zetel in de Kamer is uiterst riskant en D66 wenst zichzelf niet te verdrinken in een rechtse coalitie.

  Ik kan niet aanzien wat er immoreel is aan dat standpunt.

  1. Vabis

   Een rechtse coalitie, wat is er zo rechts aan de VVD/CDA en de CU?

   1. Isolde

    Voor extreem-rechts is alles wat daar links van staat links.
    Het is dus een kwestie van perspectief, Vabis.

    1. Peter Selie

     Ach Simon of consorten heeft weer zijn Isolde masker opgezet, en heeft een stijf plassertje telkens wanneer “hij” zo’n vliegen-stront bericht als agent provocateur het DDS forum opslingert.

     1. Isolde

      Uiteraard wens ik ook Peter op gezette tijden een stijf plassertje toe.
      Ik meen te weten dat impotentie mannen veel verdriet bezorgt.

   2. Kodi

    Alles ietsje minder dramdwingend en meningssturend dan zijn hangende plaat van linkse mantra’s heet bij El Trollo al gauw extreem rechts. Tot zo ver vanuit het perspectief van een schizofreen.

  2. Peter Selie

   Tja een rechtse coalitie waar haal je die vandaan dan?

   Er is reden tot grote bezorgdheid over het democratisch gehalte van de machtsvorming en de machtsuitoefening in Bilderberg Nazi Nederland.

   Laten wij de blik verder vooral op Nederland richten. Door het ontbreken van enige vorm van fundamenteel wantrouwen tegen de democratische machtsvorming en machtsuitoefening, heeft de politieke machinerie ongemerkt veel meer speelruimte gekregen dan wenselijk is. “De politiek” met inbegrip van de inmiddels gepolitiseerde bureaucratie, lijkt zich meer dan ooit te hebben ontwikkeld tot een min of meer
   gesloten circuit van partijleden.

   Nu zou men kunnen tegenwerpen, dat er toch nauwelijks gesproken kan worden van een gesloten circuit omdat het om een meerpartijenstelsel gaat met een redelijke onderlinge concurrentie tussen de partijen. Oppervlakkig gezien moge dat waar zijn, maar men vergeet dan dat de ideologische verschillen tussen de grote partijen inmiddels zo gering zijn geworden dat zij nauwelijks veel meer zijn dan ondergeschikte varianten van eenzelfde attitude.

   Deze principiële eensgezindheid van de grote partijen wordt weliswaar zo nu en dan aan het oog onttrokken doordat zij zich op gezette tijden in allerlei bochten wringen om een soort eigen identiteit naar voren te brengen en incidenteel flink ruzie te zoeken over min of meer ondergeschikte kwesties, maar deze theaterstukjes kunnen toch nauwelijks verhullen dat de rollen die men speelt sterk aan elkaar verwant zijn.

  3. swetsnek

   Wimpie Hutten flikker op ga je medezeikers lastig vallen

 5. Mees

  Tja als de christenen en islamieten enz. hun wil willen opleggen volgens het boek der waarheid, dan snap ik D66 volkomen.
  Mag hopen dat SP en/of PVDA over hun z.g schaduw springen en er instappen.
  Via CDA komt er al voldoende relie binnen.
  CU is behoorlijk links maar de handicap van het geloof —

  1. van Urk

   D66 is zelf al een sprookje op zich. Daar wil je met hun wil en wet ook niet aan blootgesteld worden .

 6. Beukman

  Een kabinet met christenen en liberalen zou voor D’66 politieke zelfmoord zijn, dat is al gebleken bij Balkenende I of II.
  Pechtold heeft dus gelijk. Het is ook goed en dapper van hem dat hij geen tijd wil verspillen met praten met de christenen.

  Het moment nadert dat Schippers aan Asscher zal gaan vragen om in godsnaam, en in het landsbelang, toch maar mee te doen aan de besprekingen. De PvdA heeft weinig te verliezen, en zou zelfs de vruchten kunnen plukken van regeren in een periode van economische bloei.

  1. Dijkstra

   Hier ben ik het mee eens. Al dat gedans rond SP en CU is verspilling van tijd. Politiek onmogelijk en Pechtold heeft groot gelijk niet met de CU te willen.
   Als ik het goed heb heeft de SP samenwerking met de SP uitgesloten, dus die weg is ook afgesloten.

   Het kan dus alleen maar met de PvdA. Die partij speelt terecht hard to get en zal straks aanschuiven met een paar keiharde linkse programmapunten. Asscher kennende zal hij iets willen doen met inkomensnivellering, meer vaste banen en vermogensherverdeling. Samen met D66 zullen ze daarin ver kunnen komen.
   De verduurzaming van de economie en veel meer geld naar de zorg is volgens mij al uitonderhandeld, dus ook dat komt goed.

   Schipper kan binnen twee maanden een Kabinet hebben. Het grootste probleem lijkt me Buma die de flexibiliteit bezit van een loden deur.

  2. swetsnek

   Wat een dom gelul weer,de PvdA zal dat nooit doen malloot die gaan gewoon rustig 4 jaar overleven en meer niet laat je na kijken

 7. joost2

  Straf die arrogante D66 leider Pechtold eens af.

  Die man is een lastpak voor Nederland. Hij wil van alles, meer islam, grenzen open,
  het knechtje van Brussel zijn, ongecontroleerd jezelf willen doden etc.
  Rare man, rare partij.

  Laten politici uit andere partijen eens met elkaar praten, zonder die vreselijke
  Pechtold.

 8. CJD

  @Micheal

  Ik denk dat jij het argument van een krappe meerderheid van 76 zetels zou kunnen onderschatten. Zulke grote inhoudelijke verschillen heb je tussen politieke partijen zoals D66 GL PvdA en CU echt niet. Aangezien het eerder een regel is gebleken dan een uitzondering dat er sprake is van dissidentie binnen een kabinetstermijn zouden de regeringsleiders erg dom zijn om met de CU uit proberen te komen

 9. Nasrani

  De CU zou er goed aan doen D66 uit te sluiten in een coalitie waaraan zij evt. mee willen doen. Dat is duidelijk en eerlijk. D66 staat te ver af van Christelijke waarden zoals barmhartigheid en eerbied voor het leven. Duidelijk toch?

 10. Guus Geluk

  D66 moet gaan inbinden. Rutte en Buma hebben geen probleem met de ChristenUnie. En aangezien Nederland al meer dan vijftig dagen zonder functionerend landsbestuur zit, is het zaak dat de CU spoedig aanschuift.

 11. loritta

  Die Pechthold is hartstikke gek!!!!!!!!!!!!

 12. joost2

  Wie is deze nare mevrouw Ollengren? Nooit van gehoord en zij gaat ineens wat roepen in dit land. Wat een non valeur deze mevrouw.
  Wil ze minister worden zeker ? Hoop van niet.

  1. Ngatimoto

   D66 is een immorele partij die voor de bewoners van dit land vergaande plannen heeft om de zwakken van de samenleving uit de weg te ruimen. Kijk maar naar de agenda van Pia Dijkstra. Volgens Bosma (PVV) heeft zij in het ANC van Zuid-Afrika samen met andere linkse Nederlanders een vies spel gespeeld.
   D66 en met name Pia Dijkstra hebben zich hier nooit tegen verzet, nee, ze zwegen en zwijgen als het graf.

 13. Kodi

  De deur naar Groen Links blijft voorlopig dicht. Asscher geeft aan andermaal andere dingen te doen te hebben. De soap blijft aanhouden.

  Maar we zullen politiek correct goed bezig blijven ; De kiezers van de PVV moeten en zullen de mond gesnoerd moeten blijven worden.

  En dit is nou wat de negentiende eeuwse Duitse volksschrijver Friedrich Nietzschge bedoelde met:

  “En naar de heersenden keerde ik mijn rug toen ik zag wat zij met heersen bedoelden: Sjacheren, loven en bieden om de macht met het gepeupel.”

 14. FlorisDeVr1es

  Wat is D66 toch dom. Oliedom. Ja, ze hadden liever hun GroenLinkse vriendjes erbij gehad. Wat al genoeg zegt…de partij die NIETS over misdaadbestrijding in het programma heeft staan. Net zoals D66 ook denkt dat het prima daarmee gaat in NL. De wolkenfietsenstalling is te krap geworden onderhand.

  Het moge nu toch echt duidelijk zijn dat D66 een zeer LINKSE partij is. Dit kabinet vinden ze te rechts. Waarschijnlijk laten ze zich nog liever door DENK in de poeperd nemen, naar goed Arabisch gebruik.

  1. Floris

   Het zijn uitermate schadelijke partijen. Degenen die erop stemmen zijn gestoord.

   1. Kodi

    +++++

 15. Babaji538

  King Jean-Claude Juncker is having
  a good and pleasant time at his Fairytale Castle.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.