D66-prominent en christenhater Kajsa Ollongren wil geen, geen, GEEN kabinet met ChristenUnie

Geen categoriemei 21 2017, 16:00
D66 wil minder, minder, minder christenen in het kabinet.
D66-prominent Kajsa Ollongren heeft vandaag laten weten bij WNL dat ze echt niet zit te wachten op een regeringscoalitie met de ChristenUnie van Gert Jan Segers. Het eerste excuus dat ze gebruikt om zo'n coalitie af te schrijven is dat VVD-CDA-D66-CU slechts een "krappe meerderheid" zouden hebben. Nu is dat natuurlijk geen échte reden om tegen zo'n regering te zijn; een meerderheid is een meerderheid. Aangezien de politiek vol zit met eenheidsworsten gaat dat geen enkel probleem opleveren, ze stemmen allemaal toch wel mee met de partijtop.
De échte reden dat Kajsa geen zaken wil doen met de CU is dit:

Bovendien zijn D66 en CU het oneens over „toch moeilijke onderwerpen” als de donorwet en het vrijwillig levenseinde. „Ik zie het op deze punten niet gebeuren.”

De CU is een christelijke partij... en dat is precies waarom D66 er geen zaken mee wil doen. Als die club nou "IslamUnie" heette, dan was er natuurlijk geen enkel probleem geweest. Maar ja, die vermaledijde christenen he? Als echt anti-christelijke politicus/partij zijnde moet je daar vooral niet mee willen samenwerken. Nu niet, nooit niet. Die nemen dingen als "het recht op leven" namelijk veel te serieus. En dat is eng. Respect hebben voor leven -- ook van ouderen -- is namelijk niet meer "van deze tijd." Aldus D66'ers.
Nou weet ik niet precies waar mevrouw Ollongren de arrogantie vandaan haalt om anderen af te schrijven, maar het wordt eens tijd dat réchtse partijen haar duidelijk maken dat D66 wat minder hoog van de toren moet blazen. Als puntje bij paaltje komt zijn de nepdemocraten namelijk niets meer dan slechts de vierde partij van het land, na de VVD, de PVV en het CDA. Ze mogen God (jawel!) daar op hun blote knietjes danken dat er serieus wordt overwogen om met ze te regeren. Het is niet aan hén om vervolgens andere partijen uit te sluiten omdat die in hun ogen niet voldoende nihilistisch zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten