Dit belooft wat: links lijdt gigantische nederlaag in Britse lokale verkiezingen, rechts wint enorm

De lokale verkiezingen zijn een voorproefje voor de landelijke verkiezingen over een paar weken. 

Goed nieuws voor rechtse Britten: het linkse Labour heeft een vernederend verlies geboekt bij de gemeenteraadsverkiezingen, terwijl de Conservatieve partij van premier Theresa May juist het beste resultaat in tien jaar wist te behalen. Dat geweldige resultaat staat niet op zichzelf: de lokale verkiezingen gelden namelijk als voorproefje voor de landelijke parlementsverkiezingen die al over een paar weken plaatsvinden. De verwachting is dat de Conservatives ook bij die verkiezingen over hun linkse tegenstanders heen zullen walsen. Geen enkele Brit heeft nog vertrouwen in de linkse Labourpartij, zo lijkt het.

Premier Theresa May kondigde een aantal weken geleden nieuwe verkiezingen aan. De reden voor deze opmerkelijke stap was dat links continu probeerde om de Brexit te saboteren, aldus de premier. Om het Britse vertrek uit de EU soepel te laten verlopen, is het nodig dat rechts een ruime meerderheid in het parlement. Die meerderheid komt er, blijkt uit de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Overigens zorgden de lokale verkiezingen niet alleen voor een gigantische nederlaag voor Labour. Ook UKIP, de rechtse anti-EU-partij van Nigel Farage, haalde een belabberd resultaat. Het percentage Britten dat op UKIP stemde daalde fors, en de partij wist geen enkele gemeenteraadszetel te halen. Het lijkt erop dat weinig Britten het nut van UKIP nog inzien, nu het Verenigd Koninkrijk de EU toch al verlaat. UKIP heeft zijn doel bereikt maar wordt daarvoor niet beloond door de Britse kiezer – integendeel.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. IJscoman

  In heel Europa worden de socialisten weggevaagd. Dat is een zeer verheugende ontwikkeling.

  1. corfo

   IJscoman.
   Ik ben erg blij, maar dan voor de Britten. Wat dat linkse gepeupel ons tot nog toe gebracht heeft is niet bijzonder veel goeds. Ik hoorde het Wouter Bos nog tetteren : “Ik zal zorgen dat de Voedselbanken overbodig worden !” Gelogen !! Rutte roept te pas én onpas : “Nederland is een rijk land”, de dwaas, hij weet niet eens waarover hij praat. NL is een 3de wereldlandje geworden, mede door het linkse straatvechtersgilde veroorzaakt.

 2. Ritter

  Het succes voor de conservatieven is vooral te danken aan het sterke leiderschap van Theresa May. Ze straalt sterk leiderschap en “commonsense” uit . En dat is precies wat Engeland nodig heeft in deze tijd.

  Labour (net als veel andere linkse partijen in Europa) bestaat tegenwoordig vooral uit verbeten Jodenhaters en heeft geen leider die vertrouwen en gezond verstand uitstraalt.

  1. corfo

   Ritter.
   Hadden wij maar één figuur in de “regering” met het gezag, kennis én kunde van Theresa May.

 3. Two Ravens Black Kettle

  UKIP kan alleen overleven als ze zich meer enten op partijen als de PVV.
  Brexit was hun raison d’etre, ze zouden zich nu moeten toeleggen op het islamisme, massa-immigratie en het ontmantelen van de Zieligheidsindustrie.

  Labour is dood in NL, Frankrijk en de UK.
  Labour leeft alleen nog bij de Staatsmedia en de Academische (Duimzuig)Wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.