Ex-PVV'er Arnoud van Doorn draait helemaal door: vergelijkt Palestijnen met Holocaustslachtoffers

Ex-PVV'er Arnoud van Doorn draait helemaal door: vergelijkt Palestijnen met Holocaustslachtoffers

De tot de islam bekeerde voormalige PVV'er lijkt steeds verder te radicaliseren. Gisteren bereikte hij een voorlopig dieptepunt met een bizarre cartoon op Twitter naar aanleiding van Dodenherdenking.

Dat het voormalige PVV-raadslid Arnoud van Doorn sinds zijn bekering tot de islam volledig de weg kwijt is, wisten we al. Zo pleitte hij voor een alcoholverbod in Den Haag. Dat hij er tegenwoordig ook niet voor terugdeinst om Joden van alles en nog wat de schuld te geven, tot de mislukte coup in Turkije aan toe, was ook al bekend. Gisteren, op de dag dat Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenkt, liet Arnoud van Doorn zich weer van zijn meest trieste kant zien:

Terwijl Nederland stilstond bij de gevallenen van de oorlog – waarin 90 procent van de Nederlandse Joodse gemeenschap werd vermoord – vond Van Doorn het nodig om de Palestijnen gelijk te stellen aan slachtoffers van de Holocaust. Een slechtere vergelijking is nauwelijks denkbaar. In de Tweede Wereldoorlog werd de Joodse gemeenschap in Europa gedecimeerd. De Palestijnse bevolking groeit daarentegen als kool – er is geen enkele sprake van een genocide. Bovendien zijn de Palestijnen allesbehalve slachtoffers: Israël heeft hen al vaak aangeboden om een eigen staat op te richten, maar de Palestijnen wilden hier niets van weten. In plaats van een eigen staat te bereiken middels vreedzame onderhandelingen, kozen zij er keer op keer voor om hun doel op gewelddadige wijze te bereiken.

Palestijnse terreurbewegingen plegen zelfmoordaanslagen, steken baby's dood en schieten raketten af op Israëlische vaders, moeders en kinderen. Het is dan ook dieptriest om hen gelijk te stellen aan de zes miljoen Joden die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord. Dat doet geen recht aan de enorme misdaad die de Holocaust was. Het is dieptriest dat Van Doorn de nagedachtenis van oorlogsslachtoffers door het slijk haalt (op 4 mei nota bene) om een politiek punt te scoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties