Salafistische ex-PVV’er Arnoud van Doorn tekent ondersteuningsverklaring voor DENK

Het voormalige PVV-raadslid bekeerde zich tot de islam en staat nu volledig achter DENK.

Geen enkele Nederlandse politicus heeft zo’n radicale draai gemaakt als Arnoud van Doorn. Zelfs het gedraai van Mark Rutte is er niets bij. Van Doorn was ooit een rechtse PVV’er in de Haagse gemeenteraad. Nadat hij uit de fractie werd geschopt wegens het stelen van fractiegelden, begon Van Doorn zijn eigen fractie. Maar dat was nog niet alles: niet veel later maakte de voormalige PVV’er bekend dat hij was bekeerd tot de islam.

Van Doorn is niet zomaar een moslim, maar is een aanhanger van de zeer radicale salafistische stroming. Hij richtte in Den Haag zelfs een eigen partij op voor de gemeenteraadsverkiezingen: de Partij voor de Eenheid (PvdE). Daarin werkt Van Doorn samen met figuren die nóg radicaler zijn dan hijzelf: PvdE-raadslid Abdoe Khoulani raakte in opspraak toen hij zijn steun voor ISIS uitsprak. In de komst van DENK ziet Van Doorn een kans om het islamitische gedachtegoed ook in de nationale politiek te laten horen. Hij post dan ook trots een foto op twitter met een DENK-muts, terwijl hij een ondersteuningsverklaring voor de partij tekent:

Het is echter niet duidelijk of DENK wel zit te wachten op de handreiking van Van Doorn. In tegenstelling tot Van Doorn, die openlijk extremistische opvattingen huldigt, cultiveert DENK juist een gematigd imago. Een aantal weken geleden beweerde Van Doorn al dat hij met DENK een “niet-aanvalsverdrag” zou hebben gesloten, maar toen liet DENK niets van zich horen. Ook nu heeft DENK niet openbaar gereageerd op de steunbetuiging van de salafistische ex-PVV’er.

DENK kan er weinig aan doen dat Arnoud van Doorn een ondersteuningsverklaring voor hen heeft getekend. Toch zou het de partij sieren om openlijk afstand te nemen van het extremistische gedachtegoed van de ex-PVV’er. Doet DENK dat niet, dan is de enige logische conclusie dat ze de steun van Van Doorn stiekem tóch wel waarderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. denktenk

  Soort zoekt soort.

  Je moet een behoorlijke criminele aanleg hebben,
  om islamiet te kunnen worden.
  Hij voldoet ruimschoots aan de ” start kwalificaties “.

  1. loritta

   Sterke reactie!!!

 2. jennifer

  DENK zal toch wel blij zijn met iedere terrorist die zich bij hun aanmeld lijkt mij, want dat is de inhoud van deze partij terrorisme tegen de eigen Nederlanders in hun eigen land. De zandbak indringers denken dat ze Nederland hiermee over kunnen nemen.

 3. Wim Vreeswijk

  Deze gast is inderdaad helemaal ‘los van God’ zou ik zeggen!

 4. unitokkie

  Ach ja de meeste turken vinden ISIS helemaal prima en Erdosnuiter is ook niet vies van meer meer meer islem

 5. Gustaafff

  Een voormalige PVV-er en salafist.

  Het blijft een gekke wereld.

 6. Ni28

  Hoe kwam deze man bij de PVV. Kan hij lezen?

  1. jennifer

   NU leest hij alleen nog de koran zodat hij bij blijft wat ze allemaal uitvreten moeten met andersgelovigen.

 7. Lex

  Tja de grote vraag is hoe ver is die Arnoud van Doorn bekeert tot de islam?

  Wie weet is hij wel geradicaliseerd een extremist?

  Misschien is hij wel een gevaar voor onze democratie en veiligheid.

  Eng hoor.

  1. denktenk

   @ Lex,

   Misschien ?????????

   IEDERE moslim is een gevaar voor onze democratie en vrijheid.

   De spagaat van de moslim is,
   dat als hij dat niet is, hij geen goed moslim is.
   De moslim hoort ons te haten.
   Dit wordt er van kleins af met de paplepel ingegoten.

   En naderhand roepen de oude geitenneukers.
   Ik snap niet, dat hij geradicaliseerd is, het was zo’n goede jongen.

   Ja,ja Dikke lul, drie bier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.