Drama in Barcelona: Max Verstappen valt meteen aan het begin van de race uit

De nachtmerrie van Max Verstappen is uitgekomen: de Nederlandse stercourreur is meteen aan het begin van de race uitgevallen, en zal de race vanaf de kant moeten bekijken.

Dramatische toestanden in Barcelona: Max Verstappen is vrijwel direct na de start, nog in de eerste ronde, uitgevallen. In de eerste bocht, toen iedereen nog vlak op elkaar reed, werd Kimi Räikkönen als het ware gesandwiched door Max Verstappen en Valtteri Bottas. Hij kon geen kant op, en kon uiteindelijk niet anders dan één van zijn buurmannen volop te raken: er was simpelweg geen ruimte meer om deze botsing te voorkomen. Helaas voor ons koos hij ervoor om dan maar Max te raken, waarna beiden naast de baan terecht kwamen.

Bij Räikkönen was het meteen duidelijk dat dit het einde was: zijn wielophanging was op slag kapot, waardoor hij niet meer kon sturen en dus geen enkele controle over zijn wagen meer had: dat was dus einde oefening voor de Fin. Voor Max leek het er nog heel even op dat hij de crash beter had doorstaan, maar al snel bleek ook zijn ophanging de knal niet te hebben overleefd. De schade is te groot om zomaar even in de pitt stop te worden verholpen, dus is het al na enkele minuten over voor Max. Balen!

Nadat Verstappen al races lang problemen met zijn wagen had en eindelijk hoopte op een beter resultaat, is dit natuurlijk een uiterst zure manier om alsnog met een defecte wagen aan de kant te komen staan: voor de zoveelste keer is hij buiten zijn eigen schuld uit de race gevlogen. Ondanks de prima startplaats, als vijfde, heeft het deze keer allemaal niet zo mogen zijn. Helaas Max, en helaas Nederland!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Babaji538

  Ik vind het een goede zaak,
  dat Pieter van den Hoogenband een uitkering verdient,
  van Delta Lloyd.
  Kwestie van een overheid zonder beleid; de naam alleen,
  al.
  Holland gaat voor goud; Hermans kent zilver.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.