Trieste oliehaters protesteren tegen Van Gogh Museum dat vernielzuchtige demonstranten liet oppakken

Trieste oliehaters protesteren tegen Van Gogh Museum dat vernielzuchtige demonstranten liet oppakken

Screenshot PowNed / YouTube

Man, dan ben je écht wel heel diep afgegleden. Eerst een museum vervuilen met een protest, en dan nóg een protest organiseren omdat de politie je grensoverschrijdende demonstratie beëindigde met enkele arrestaties.

Wie niet demonstreert, wie niet leeft. Dat lijkt het motto wel te zijn van een groeiende groep extreem-linkse activisten die werkelijk iedere kans die ze krijgen aangrijpen voor een ordeverstorende bijeenkomst.

Neem bijvoorbeeld de groep "Fossil Free Culture NL". Voor de tweede keer in slechts enkele dagen tijd gaat die club oliehaters protesteren bij het Van Gogh Museum. Waarom? Dat museum wordt gesponsord door Shell, en dat is natuurlijk héél erg. Shell is namelijk een soort Derde Reich, en daar mág je je niet door laten steunen. Zelfs als dat betekent dat een oliemaatschappij dus geld aan kunst geeft (zeg maar, een rechts bedrijf financiert een linkse hobby), dan mag dat alsnog niet.

En dus stonden ze aan het begin van het weekend doodleuk te protesteren in het Van Gogh Museum:

"De zeven vrouwen en een man protesteerden omdat het museum zich laat sponsoren door oliemaatschappij Shell. De vrouwen dronken uit sint-jakobsschelpen, het symbool van Shell, een zwart goedje dat op olie leek. Het was biologische rietsuikermelasse.

Toen ze zichzelf daarmee besmeurden kwam het op de grond terecht. Volgens het museum was daarom sprake van vernieling. De acht werden opgepakt voor lokaalvredebreuk en vernieling."

Eigen schuld, dikke bult: moet je de vloer van het museum maar niet gaan bevuilen met deze rommel:

[caption id="attachment_166728" align="aligncenter" width="1024"]Schelpen met op olie lijkende rietsuikermelasse werden gebruikt om tegen Shell te protesteren. Na gebruik werd de rommel achteloos op de grond gesodemieterd. Bron: CODE ROOD / YouTube. Schelpen met op olie lijkende rietsuikermelasse werden gebruikt om tegen Shell te protesteren. Na gebruik werd de rommel achteloos op de grond gesodemieterd. Bron: CODE ROOD / YouTube.[/caption]

Maar de linkse moraalridders weten uiteraard van geen ophouden, en dus vindt er vanmiddag nóg een protest plaats. Ditmaal tegen de "ernstige inversie van gerechtigheid" die zou zijn veroorzaakt door het oppakken van de vervuilende indringers die op de museumtrappen kwistig rietsuikermelasse stonden rond te strooien. En dus komt er een protestmars en zullen een paar minuten stilte in acht worden genomen, aldus Fossil Free Culture NL.

Het zou ronduit hilarisch zijn als het niet zo triest was. Hebben deze mensen niks nuttigs te doen, ofzo?

Lees meer over:
Shell olie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties