Europese grens is zo lek als een mandje: asielzoekers gaan als "verliefde stelletjes" Spanje binnen

Geen categoriemei 12 2017, 20:00
Mensensmokkelaars brengen de illegale immigranten eerst per boot naar de enclave Melilla. Vervolgens lopen de asielzoekers als "verliefde stelletjes" naar het asielzoekerscentrum.
Laat u niets wijsmaken: de Europese buitengrenzen zijn nog steeds zo lek als een mandje. Ondanks alle beloftes van Juncker en Merkel over "veilige" grenzen blijkt het nog altijd een fluitje van een cent om illegaal Europa binnen te dringen. Vooral de Spaanse enclave Melilla, in Marokko, is populair onder asielzoekers. Zij betalen 1500 euro per persoon aan mensensmokkelaars om Europa binnen te komen: een miljoenenbusiness dus. De Spaanse grenswacht filmde de nieuwste tactiek van de smokkelaars: eerst brengen ze de asielzoekers met een razendsnelle boot naar de haven van Melilla. Vervolgens schuilen de immigranten tussen de rotsen totdat de politie uit zicht is. De Volkskrant schrijft wat er dan gebeurt:

Dat was het moment waarop de Afrikaanse migranten om de beurt hun schuilplaats verlieten. Twee aan twee, steeds een man en een vrouw, zodat ze eruit zouden zien als een stelletje dat door de haven aan het flaneren was. Zo legden ze de weg af naar het asielzoekerscentrum.

Een bijzonder gehaaide tactiek. Wie weet hoeveel immigranten op deze manier Europa zijn binnengekomen? Tientallen? Honderden? Misschien zelfs duizenden? In heel 2016 kwamen 4000 mensen via Melilla naar Europa. De meeste komen uit Syrië, maar er zitten ook veel Afrikanen tussen.

Eenmaal binnen in Melilla kunnen de Afrikanen asiel aanvragen of wachten tot ze worden overgezet naar het Spaanse vasteland. Daar komen ze terecht in een opvanghuis of detentiecentrum, en uiteindelijk meestal in vrijheid.

Op deze beelden van de Spaanse politie is te zien hoe sluw de mensensmokkelaars te werk gaan. Het is eigenlijk compleet bizar dat dit soort smokkelbendes nog steeds actief zijn, ondanks alle mooie praatjes van Merkel en Juncker. Wanneer komt er eens een einde aan de gigantische asielstroom naar Europa? Als dit één ding bewijst, is het dat de Europese buitengrenzen onvoldoende zijn om onze veiligheid te beschermen. Het is hoogst noodzakelijk om weer controles aan onze eigen Nederlandse grenzen in te voeren. Alleen zo zijn we de baas over wie ons land binnenkomt. \
https://www.youtube.com/watch?v=rZGDfHhi9F0
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten