Explosie in Athene: bom afgegaan in auto Griekse oud-premier Papademos

Er is donderdag geprobeerd om met een bom een einde te maken aan het leven van de Griekse oud-premier Papademos.

Alsof één explosie per week nog niet genoeg is, heeft nu ook Athene te maken met haar eigen bomaanslag. Aan het einde van de middag reed oud-premier Lucas Papademos door het centrum van Athene in zijn auto toen een bom afging in die wagen.

Zowel Papademos als zijn chauffeur zouden gewond zijn, en er zijn berichten dat er nog twee mensen aanwezig waren: over hun staat is niets bekend. Ze zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis en lijken gelukkig vooralsnog niet in levensgevaar te zijn, al hebben beiden wel verwondingen aan hun benen opgelopen.

De eerste berichten duiden erop dat het gaat om een bombrief. Dit soort explosieven zijn vanzelfsprekend aan één persoon gericht, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat het hier gaat om een directe poging om Papademos zelf te vermoorden.

Papademos was niet lang premier: zijn regering was slechts bedoeld als overgangsregering na het aftreden van de vorige premier, en werd daarmee na minder dan een jaar alweer opgevolgd. Dat was echter wel in de jaren 2011-2012, waarin Griekenland natuurlijk midden in de crisis zat die het land tot op de dag vandaag nog achtervolgt. Het valt niet uit te sluiten dat de dader achter deze daad iemand is die destijds is geraakt door de harde bezuinigingen, maar dat blijft natuurlijk speculeren voor nu. Papademos was voor zijn premierschap vice-president van de Europese Centrale Bank.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. henk vintage

  We hadden die Grieken allang uit moeten zwaaien, het heeft ons ondertussen genoeg geld gekost dat corrupte en luie volk.

 2. Peter Selie

  Oud-premier Lucas Papademos kon er op wachten, het Griekse volk is niet compleet achterlijk om voornamelijk de Duitse, Nederlandse systeembanken en niet te vergeten het IMF vrij-spel te geven en zo Griekenland financieel te gijzelen.

 3. Sniper666

  Sinds 1998 is hij lid van de Trilaterale Commissie. Zoek dat maar eens op die club!

 4. Kees

  Ik had eigenlijk veel meer van dit soort reacties verwacht.

 5. WWW

  Geweld komt waarschijnlijk weer van de linkse anarchisten. Deze lui hebben er tientallen jaren voor gezorgd dat er (door angst voor geweld) geen hervormingen werden doorgevoerd waardoor we nu met de gebakken peren zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.