Geert Wilders gaat los op Leefbaar vanwege Rotterdamse moskee: “Slapjanus Eerdmans zit bij Aboutaleb op schoot”

GeertWildersPVV/Twitter
Foto: GeertWildersPVV/Twitter

Broedermoord.

Het moge duidelijk zijn dat Geert Wilders écht vol inzet op de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De PVV-leider blijft zijn grootste concurrent in die stad, Leefbaar Rotterdam, namelijk keihard aanvallen op Twitter. Nu moet de partij van wijlen Pim Fortuyn het ontgelden omdat die er niet genoeg aan zou doen om de fundamentalistische Essalam Moskee te sluiten. Daarbij noemt Wilders Leefbaar-wethouder Joost Eerdmans een “slapjanus” die “bij Aboutaleb op schoot zit.”

Het merkwaardige is natuurlijk dat Leefbaar en de PVV het op bijzonder veel punten met elkaar eens zijn, alleen is Leefbaar minder radicaal dan Wilders en de zijnen. En dat is precies waarom Wilders gelooft dat zijn partij stemmen bij Eerdmans en co. kan weghalen: door hardcore te zijn.

Leuk hoor, maar zoals Carel Brendel uitlegt zitten er wel een paar haken en ogen aan de kritiek van Wilders op Eerdmans:

Dus ja, dat een moskee banden lijkt te hebben met de Moslimbroederschap is bijzonder zorgwekkend, maar het is juridisch gezien niet genoeg om haar te sluiten. Daar is gewoon meer voor nodig, namelijk daadwerkelijk illegaal gedrag. Als de PVV een mooi aantal zetels binnensleept in Rotterdam kan hij roepen en gillen tot hij een ons weegt dat dit soort moskeeën gesloten moeten worden, maar dat gaat ook dan echt niet gebeuren. Nee, zelfs niet als de PVV in de gemeenteraad zou komen. Zelfs als je zo’n besluit afkondigt kan en zal de rechter dat gewoon ongedaan maken. Dan kun je als PVV zijnde blijven roepen dat het zo allemaal niet kan, maar effect sorteert het niet.

Wilders kan dus beter wat minder hoog van de toren blazen. Het is prima dat hij fel is op immigratie en integratie, en flink uithaalt naar fundamentalistische moslims en hun organisaties, maar om in deze context los te gaan op Leefbaar Rotterdam? Dat slaat werkelijk nergens op.

Overigens begrijp ik het wel hoor. Er zijn mensen die vinden dat de PVV Leefbaar nooit moet aanpakken (en andersom ook niet) omdat ze beter zouden kunnen samenwerken. Mjah. Dat klinkt leuk in theorie, maar dit is politiek jongens. Dat is gewoon een full contact sport. Wilders denkt aan de belangen van zijn partij, Eerdmans aan die van hem. Het is niet aan Wilders om rekening te houden met de belangen van Leefbaar. Als hij daar kiezers bij kan weghalen betekent het gewoon dat die partij niet sterk genoeg is… en dus verdient Leefbaar het dan om zetels te verliezen. Aan de andere kant geldt ook dat als Wilders daar niet in slaagt het de beperkingen aantoont van de PVV én de kracht van Leefbaar. Ook dan moeten PVV’ers dus niet janken dat Leefbaar pas op de plaats moet maken om de PVV een handje te helpen. Dat is je reinste flauwekul. Ze moeten elkaar gewoon aanpakken; de sterkste wint.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Als de moslims het handig spelen dan blijven zij hun onfrisse contacten met de Moslimbroederschap gewoon aanhouden als het maar niet illegaal is. Dat lijkt een officiële uitnodiging voor de Moslimbroeders om in Rotterdam te komen want waarom anders zou deze moskee contacten hebben met deze groepering? De weten in Nederland zijn wel erg makkelijk te omzeilen.

 2.   

  Ik ben bang voor Geert dat het merendeel van de potentiele PVV stemmers al lang uit Rotterdam is gevlucht vanwege het gebrek aan Leefbaarheid…

 3.   

  Een moskee van dergelijke grote kost de maatschappij extra veel geld omdat de integratie hierdoor juist averechts werkt en ze zich compleet distantiëren van de Nederlandse samenleving. Illegaal? nee, wenselijk allerminst! Wil werkend Nederland hier aan mee betalen? nee?

  Dus omdat ik een mobiel abonnement afsluit met een soort afkoop telefoon waardoor een BKR kan oplopen en ik gekort wordt in mijn maximale hypotheek bedrag kan allemaal, maar ongevraagd de kloof tussen culturen opblazen en hiermee de samenleving op extra kosten jagen kan allemaal.

  ik zeg de politiek iets; pssst Prioriteiten!

  1.   

   Helemaal eens met deze stelling , ik had het niet beter kunnen verwoorden .

 4.   

  Geert Wilders zet zich hier aardig voor schut. Als je geen juridische mogelijkheden hebt om een moskee te sluiten, kún je een moskee simpelweg >>niet<< platleggen. Wat kan zijn PVV-tje in Rotterdam daar dan doen?

  De Haagse Leider reageert vanuit zijn onderbuik. Afgezien van dat schofferen.

  1.   

   Dat geld voor een normale sterveling als mij en jou. Daarom zit Geert in de politiek namelijk hoogst haalbare hof, de Tweede Kamer daar maak je de wetten namelijk.

   Dus ik denk dat jij jezelf nu best wel te kijken neer zet. Natuurlijk is weg kijken altijd nog de gekozen optie van de SGP roepen maar als ze moeten formeren worden de rechtse haartjes direct terug naar links gekamd.

   Daarnaast het verkwisten van publiekelijk geld is verboden per wet! Je kan miljoenen spenderen aan buurthuizen en specialistisch volk dat een wijk gaan inventariseren maar zon grote samenscholingsmoskee doet niet veel goed aan de integratie. Maw Geert heeft wederom een punt!

   Ik denk dat Guus toch echt eens moet stoppen met trappen en wat meer moet gaan opletten ;)

   1.   

    Geert Wilders doelt op zijn PVV-afdeling in Rotterdam, beste @DutchDropveter. Hij zegt namelijk:

    “De PVV Rotterdam zal er – itt die slapjanus van @Eerdmans die bij Aboutaleb op schoot zit – alles aan doen om de Essalam moskee te sluiten!!”

    Zoals Michael terecht stelt zijn er gewoon geen juridische mogelijkheden om de moskee te sluiten. PVV Rotterdam kan dan trappen, stampen, of wat dan ook, die moskee gaat heus niet dicht.

    Geert Wilders reageert vanuit zijn onderbuik, iets wat rechtspopulisten wel vaker doen. Ze willen geen moskee, dus ze gaan zich inspannen om die weg te krijgen. Dat het helemaal niet kan, schijnen ze niet te beseffen.

    1.   

     Nogmaals aan de ene kant bakken met geld uitgeven aan integratie en dit gigantisch tegen werken met een mega moskee gaat toch echt tegen de wet in.

     Sterk is anders, maar met een gedegen onder zoek kun je op basis van samenscholing, integratie kan hierdoor averechts werken en daardoor de samenleving enorm veel geld kosten en het is bijna een letterlijk voorbeeld “‘dweilen met de kraan open’ en ook dit zit in ons wet systeem ingebouwd dat er op de rem getrapt moet worden.

     En stop eens met dat woordje populist je komt over alsof je enkel RTL en de NOS kijkt. Elke mening is populistisch en als je geen enkel antwoord accepteert is alles populistisch.

     Dus laten we naar de SGP kijken welke met die paar zetels nog geen 2 haren rechts gedachtegoed uitstralen en bij elke boe of bah bijdraaien en daarmee niks anders zijn dan de Gereformeerde VVD want liegen doen ze idem dito.

     En dan nog wat ik zeg niet dat hij dicht gaat ik zeg dat er juridisch nog best wat te halen valt. Bij zon moskee kun je beter direct stoppen met “ontwikkelingsgeld” naar gezinnen in die regio om te integreren?

     Maar laten we vooral gaan kijken wat de fractie in Rotterdam er van vind en vooral niet kijken welke druk Wilders nog kan uitoefenen ;) Uit eindelijk kan hij duidelijk maken dat het zo alleen maar meer geld blijft kosten en dat die dubbele nationaliteit echt op de schop moet. in Nederland heb je een identiteit je kun kiezen, neemt bijvoorbeeld Marokko je identiteit niet terug? dan word per definitie je NL-burgerschap ingetrokken. Hoe simpel wil je het hebben!?

     1.   

      @DutchDropveter,

      De vele integratie-projecten zijn de instrumenten, waarmee Eerdmans allochtonen wil doen integreren. Uiteraard werkt een (mega-)moskee de integratie tegen, want dat doen alle moskeeën. De levenswijze zoals die in de koran wordt omschreven (of in de Bijbel) komt niet overeen met de Westerse seculiere manier van leven. Daar valt verder niets aan te doen. Het gaat er vooral om: achter de moskeedeur mogen ze Allah roepen en buiten de moskeedeur pas je je aan.

      Wat bedoel je precies met ontwikkelingsgeld? Ik weet niet in hoeverre een moskee financieel wordt ondersteund. Maar wederom: voor het dichtdraaien van een geldkraan, moet je een goede reden hebben.

      Volgens mij gaat de dubbele nationaliteit juist per de Tweede Kamer. Om die af te schaffen, dienen er – meen ik – vele verdragen te worden gewijzigd. Dat wordt allemaal erg ingewikkeld. De vraag is overigens ook of daar een meerderheid voor is te vinden.

      En de SGP? Die functioneert meer dan geregeld als politieke luchtsteun voor Rutte. Tja, ik heb SGP-ers weleens horen klagen over Rutte, maar de SGP heeft Rutte wel zeven jaar overeind gehouden. Kun je nagaan: er is geen echte oppositie in de Kamer. Iedereen heult met iedereen.

 5.   

  Onder Eerdmans is helaas Leefbaar Rotterdam steeds verder weggegleden van het erfgoed van Pim Fortuyn.

 6.   

  @Ritter.

  Helemaal gelijk, eerst vond ik hem heel goed maar nu is er niet veel meer over van die zelfde Eerdmans, een slappeling.
  Er is nog nooit waar ook in Nederland een moskee gesloten wegens preken van imams die absoluut niet kunnen maar desondanks mogen ze gewoon doorgaan en controle, ho maar.
  Imams met de meest vreselijkste uitspraken over het westen, over vrouwen, over homo’s, over christenen mogen hier in Nederland hun gal spuwen, zij worden hier met open armen ontvangen.
  Dit soort imams moet je toch onmiddellijk Nederland uit donderen stelletje slapjanussen.
  Zij mogen hun absurde ideeen spuien, maar owee als Wilders ook maar iets zegt wat ook nog waar is dan breekt de hel los.
  Alleen de islam heeft het recht op vrijheid van meningsuiting hoe barbaars deze ook moge zijn, de Nederlanders worden hun mond gesnoerd.

  1.   

   nienke.
   Van de “oude” Eerdmans is idd. niet veel overgebleven; een slap aftreksel van de voormalige “Leefbaar”- groep.
   Zo vreselijk moeilijk is ‘t toch niet om een moskee te sluiten ? In Zweden zijn er al enkele gesloten vanwege brandschade.
   Dat sommige reaguurders zo afgeven op dhr. Wilders geeft aan waar hun verstand zit : nergens !. Veelal zijn dat van extreem linkse, minderwaardige creaturen die zich ‘s avonds niet buiten durven vertonen, maar zich verdiepen in Heilige Geschriften, Bijbel of koran, om vervolgens met een enkele zinsnede op dit forum te “tonen wat zij zoal niet weten van die Geschriften”. Heel trieste mensjes.

 7.   

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!