Geert Wilders is eindelijk eens welkom bij Edith Schippers: gaat hij de impasse doorbreken?

Geert Wilders schoof vrijdagochtend aan bij informateur Schippers om te spreken over zijn visie op de formatie.

Frame het zoals je wilt, maar de enige waarheid is dat de formatiebesprekinge niet opschieten en dat dat voor een leeuwendeel te danken is aan de koppigheid van de partijleiders zelf. Leek er de eerste twee maanden nog kans te zijn op een – weliswaar rampzalig – meerderheidskabinet met GroenLinks, nu dreigt informateur Schippers al met een minderheidskabinet als niemand bereid is om nu eens een compromis te sluiten. Het is wel duidelijk: zij ziet in ieder geval weinig opties meer in het huidige politieke klimaat.

En dat is ook niet zo gek, als iedereen door iedereen wordt uitgesloten. Christenhater Alexander Pechtold weigert met de ChristenUnie serieus in gesprek te gaan, Emile Roemer wil geen tigste wiel zijn bij een coalitie onder de VVD en Lodewijk Asscher likt liever de komende jaren zijn wonden alvorens zich weer in een regeringsavontuur te storten. In feite hebben ze daar natuurlijk allemaal gewoon gelijk: het zou voor al die partijen electorale zelfmoord zijn om zulke samenwerkingen wél aan te gaan.

Nederland weet echter dondersgoed dat er één optie is die hartstikke mooi zou kunnen uitpakken, als die überhaupt nu eens een keer overwogen zou worden. PVV-voorman Geert Wilders heeft al vele malen aangegeven in het belang van Nederland – en natuurlijk in dat van zichzelf – wel te willen fungeren als vierde partij. Als tweede partij van het land is dat natuurlijk ook niet zo gek: alleen in het ultra-politiek correcte Nederland wordt zo’n enorme partij bij voorbaat uitgesloten vanwege uitspraken waar men zogenaamd niet mee kan leven. En dat terwijl de PVV verreweg de meest geschikte partner voor VVD, CDA en D66 zou zijn: op het gebied van bijvoorbeeld migratie zouden VVD en CDA prima aansluiting kunnen vinden, en op economisch gebied zullen CDA en D66 heel gelukkig zijn. Een prima – in ieder geval werkbare – combinatie dus eigenlijk, als dat kinderachtige gedoe eens zou ophouden.

Misschien komt daar vandaag echter een langzaam einde aan. Nu Schippers met de handen in haar haar zit, heeft ze de leiders van de belangrijkste partijen uitgenodigd. En drie keer raden wie eindelijk ook eens op de gastenlijst stond? Precies: Geert Wilders. Hoewel dit natuurlijk niet hoeft te betekenen dat hier wat concreets uitkomt, is het tenminste wel een teken van hoop dat in ieder geval Schippers hem niet meer mijdt als de pest. We zullen het zien!

Dit is het voorstel van Wilders uiteindelijk geworden – een nieuw motorblok van VVD, PVV en CDA, de drie grootste partijen van Nederland:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. TheGrimReaper

  Ach….. zoals we met de afgelopen verkiezingen zijn bedonderd (zijn we vergeten dat stembureau’s plotseling LANGER OPENBLEVEN dan normaal?? EXTRA STEMBILJETTEN moesten worden BIJgedrukt…) worden we ook NU bedonderd. Dat GW wordt uitgenodigd is puur voor de vorm; mensen het idee geven dat hier daadwerkelijk iets uitkomt.
  Het enige wat er uit GAAT komen is een zgn. Horror-kabinet van weifelaars en wegkijkers….

  1. Peter Selie

   Mee eens!

  2. loritta

   Hier kan ik mij ook helemaal in vinden, maar ik hou mijn hart vast voor die gluiperd van een Rutte!

 2. Ni28

  Waarschijnlijk een pro forma uitnodiging om zichzelf te dekken. Meer verwacht ik niet want met Wilders valt(gelukkig) D66 weg en dan moet je naar meer partijen dan vier. En dat heeft Rutte al handig vooraf uitgesloten want hij wilt met maximaal vier partijen. Daar is natuurlijk wel wat voor te zeggen ook zonder Wilders haat mar dus gaat niet gebeuren.

  1. HaZ

   VVD/CDA/PVV/50Plus !76 zetels

   1. Two Ravens Black Kettle

    Van mij mogen de SGP en zeker Thierry en Theo er ook nog wel bij.
    Je weet nooit of er bij de PVV nog één mol/sleeper cell actief is.
    Ik denk dat ze het op orde hebben maar 5 zetels er bij maakt het gebouw toch wat steviger.

    Het is tien over twaalf, de vijfde colonne is binnen en wil NL überhaupt nog iets doen dan moeten ze verduveld rap zijn.
    Voor een deel is het al te laat maar er valt -mits er nu kei en keihard wordt ingegrepen- nog wel het een of ander te redden.

    Ik noem maar een handvol maatregelen die onmiddelijk in gang gezet zouden moeten worden.

    1. Ontmanteling Staatsmedia
    2. Bezem door de Augiasriolering in NL volledig ten onrechte de Rechterlijke Macht genoemd
    3. Op universiteiten alleen nog maak vakken vanuit de staat financieren die een bijdrage aan NL geven, ga maar eens stevig met de zeis door al die agogen duimzuig vakken
    4. Standaard denaturaliseren criminelen met dubbele paspoort
    5. Onmiddellijk alle teruggekeerde jihadisten oppakken en levenslang vast zetten
    6. Stoppen met amok maken met de Russen maar samenwerken op de terreur tegen te gaan
    7. Actief remigratie beleid, haal die SP-plannen uit 1983 maar eens uit de mottenballen (dus incluis oprotpremies, de wortel)
    8. Grenzen alleen nog maar open voor lieden uit compatibele culturen, dus Chinezen wellekome, Saoedies niet wellekome
    9. Alleen nog maar liefdesmigratie toestaan en migratie van mensen die onze samenleving nodig heeft (gebaseerd op Australisch/New-Zeelands puntensysteem)
    10. Stoppen met diversity politics
    11. Haatbaarden denaturaliseren en uitzetten.

    Zomaar wat maatregelen die NL binnen tien jaar weer op het goede pad zouden kunnen krijgen.
    De toekomst ligt in O-Europa maar het zou mooi zijn wanneer er iig. 1 land is (wellicht samen met de Denen) waar de Verlichting en Westerse beschaving nog wel weet te overleven.

    1. HaZ

     TRBK, nou FvD zie er nog wel bijkomen maar de SGP? Laten we nou asjeblieft die griffo’s geen millimeter lengte geven. Het is al erg genoeg dat ze de Biblebelt bezetten….

 3. Two Ravens Black Kettle

  D’66 omarmde Armeense genocide ontkenners toen ze in de peilingen tussen de 0 en 1 zetels stonden (waarna een dankbare Erdogan opriep om en masse op D’66 te stemmen).
  D’66 wist hun vunzig partijtje te redden over de knekelbergen van 1,5 miljoen Armeniërs, christenen, Assyriërs en Grieken.

  Maar met die vunzige club wil de ‘Seriebelofteverbreker’ Rutte wel werken met zijn gretige tong driewerf rondom zijn eeuwig groeiende Pinoccio neus gedrapeerd.

  Maar Wilders wijst op het gevaar van het islamisme en is persona non grata.

  Aanslagen in NL zullen dankzij Rutte, Pechtold, de doofpotmedia en de D’66 magistratuur onvermijdelijk zijn.
  En het lijkt ze geen *uk te interesseren.
  De Poorten blijven wagenwijd open staan.
  Jihadisten marcheren vrij rond binnen de muren.
  Moordenaars en verkrachters worden niet gedenaturaliseerd.

  NL is het Argentinië van net na de oorlog
  Ook in Argentinië werden de ideologische slagers met liefde opgevangen.

 4. Ritter

  De PVV lijkt nog zowat de enige partij te zijn die denkt aan het landsbelang.

  Geert Wilders wil over zijn schaduw heen stappen; helaas willen de andere partijleiders dat niet en blijven de PVV uitsluiten.

  En het excuus wat ze gebruiken voor het cordon sanitaire is gebaseerd op een leugen.

  Ooggetuige Hans Hillen: “Val van Rutte I kwam niet door PVV. Dat is later gebruikt om cordon sanitaire op te zetten”
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/ooggetuige-hans-hillen-val-van-rutte-i-kwam-niet-door-pvv-dat-is-later-gebruikt-om-cordon-sanitaire-op-te-zetten/

 5. Yato

  Zou vanuit strategisch oogpunt zelfs voor de VVD niet slecht zijn. Als er nu bijv. een instabiel minderheidskabinet komt en die valt snel, dan speelt dat de PVV in de kaart bij de volgende verkiezingen. Als de PVV meeregeert en het kabinet valt, kan men tenminste de schuld bij de PVV leggen. Anderzijds als het goed gaat, is dat goed voor Nederland. Dus win-win eigenlijk.

  1. HaZ

   Als de PVV meeregeert en het kabinet valt, kan men tenminste de schuld bij de PVV leggen.
   Dat is wel heel erg kort door de bocht en voorbarig gesteld, Yato.

 6. Ritter

  De media zullen er alles aan doen om de PVV bij de onderhandelingen te saboteren.

  Verreweg de meeste media willen graag GroenLinks in een kabinet.

  1. Fiji

   Net op het NOS journaal op de radio weer wat namen gehoord die bij Schippers langs komen maar met geen woord reppen ze over Wilders, ook bij de NPO zijn ze bang voor Wilders.

   1. Ali Yas

    Ze zijn bang dat moslims en andere vrienden van de islam boos worden als zij normaal berichten over Wilders. Het is pure groepsdruk.

 7. Duckday

  Waarom zet men Rutte niet op een zij spoor

 8. Lex

  Geert heeft weer eens groot gelijk.

  Dat het kinderspeeltijd voorbij is, dat het tijd is om nu serieus rond de tafel te gaan zitten zonder vooraf partijen uit te sluiten door uitspraken of opmerkingen uit het verleden.

  Het gaat om een werkbare inhoud en de daaruit voorkomende kabinetsplannen “Regeerakkoord”

  Ja het is meer dan duidelijk dat de PVV tegen de islam is in nederland. Ga onderhandelen over een streng immigratie beleid.

  Weg met die achterlijke groene plannen die zoveel geld kosten. Zoveel geld dat het onze economie dreigt te ontwrichten. Ik vind dat de exploitant en investeerders dit moeten ophoesten zij verdienden tenslotte ook aan de opgewekte energie. Laten ze stukjes windmolen verkopen “waardepapier” aan milieufreaks die staan te dringen om een stukje waarde papier in handen te hebben waarmee ze kunnen zwaaien, kijken een hoe milieu vriendelijk ik ben.

  Wat blijft er over

  1 toch verder gaan zoeken naar mogelijkheden voor een nieuw meerderheidskabinet met mogelijk ook de PVV.
  2 Toch een minderheidskabinet met alle risico’s van dien.
  3 Nieuwe verkiezingen.

 9. Jetske

  Two Ravens Black

  Waarom zou er alleem bij de PVV een mol kunnen zitten? Bij FvD rommelt het ook al aardig, dus hou op met die onzin!

  1. Two Ravens Black Kettle

   Hoezo rommelt het bij Thierry ?
   Volgens gaat het heel aardig tussen Theo en Baudet.

   Enfin, we hebben gezien bij Fortuyn en de beginjaren van de PVV dat er veel mollen zitten.
   Zoals ik hierboven heb aangegeven; ik denk dat ome Geert de laatste mol er uit gepierd heeft en de situatie onder controle heeft maar je weet nooit.

   Denk eraan dat de door en door verrotte media de allerkleinste non story bij de PVV uitvergroten tot titanische grootte terwijl ze wegkijken, liegen en doofpotten voor hun geliefde Regressieve partijen (ze hebben daarvoor zelfs een eigen Staatsradio en Staatstv!).
   Een club als D’66 komt met alles weg, van het begraven van hun kroonjuwelen tot het omarmen van Armeense genocide ontkenners terwijl een PVV’r zuiverder dan het zuiverste zuiverzout moet zijn.
   Het is mensonterend, oneerlijk maar helaas wel de werkelijkheid.
   Het vak van Journalist is dood in NL.

 10. Jetske

  Sorry, alleen is natuurlijk met een N

 11. Sniper666

  Nieuwe verkiezingen!

 12. Two Ravens Black Kettle

  Wil je een echt groen Nederland dan moe tje ervoor zorgen dat Groen Links en die zweefvliegtuigenclub van Erdogan’s vrindje Peggol uit het kabinet blijft.
  Zij willen van NL één grote betonnen woestenij maken.
  NL moet op naar de 100 miljoen ‘wereldburgers’
  Voor de grutto en bever zal dan geen plek meer zijn.
  Dus alle NL’rs (zoals ik) die begaan zijn met de Natuur zouden dag in, dag uit moeten strijden tegen het krankzinnig overbevolkingsbeleid van islamGroen Links en die club van Erdogan’66.
  Redt de Blauwe Kiekendief en hou de overbevolkingsBetonguru’s van de knoppen van de macht !

 13. nienke

  Dit zou toch geweldig zijn als het door gaat, 2e partij van Ned. heeft alle rechten om mee te regeren desnoods gooi je Pechtold er uit VVD. CDA. PVV. lijkt mij ideaal.
  Het gaat echt wel lukken met de PVV.

 14. Peter Selie

  Hé Gert Jan Segers, nu heb je zeker geen opinie hierover?

  https://twitter.com/AmyMek/status/851096015558119424

 15. Duckday

  Waarom zetten ze die ego tripper van de VVD niet op een zij spoor Deze man en de partij VVD heeft lak aan de kiezers door hoogmoed waanzin en belust op macht Waarom gaan de stemmers van de PVV niet de straat op en te protesteren tegen dat beleid Welke partijen zijn nu nog te vertrouwen eigen gewin partij politiek

  1. Marija

   die zijn alleen de straat op te krijgen met voetbal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.