Hoe kan een verhuizing snel en efficiënt verlopen?

Een verhuizing brengt vaak de nodige stress met zich mee! Heeft u het papierwerk voor uw nieuwe woning geregeld? Zijn de verzekeringen afgesloten? Enzovoorts. Daarbij moet uw inboedel heelhuids van uw oude woning naar uw nieuwe woning worden overgebracht. Het verhuizen van uw spullen met een personenauto duurt vaak erg lang en kost daarbij veel benzine. Gelukkig is het tegenwoordig heel eenvoudig om een busje te huren voor de verhuizing van uw inboedel. Mocht u niet in het bezit zijn van een rijbewijs, of het rijden met een busje net iets te spannend vinden, dan kunt u een verhuisbedrijf inschakelen om hulp te bieden.

Bij sommige verhuizingen komt u voor extra uitdagingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing waarbij u van een hogere etage spullen naar beneden moet brengen, zonder dat u een lift kunt gebruiken.

Een verhuislift voor verhuizingen zonder lift

Wanneer u geen lift in uw appartementencomplex heeft, kan het huren van een verhuislift een slimme keuze zijn. Met het gebruik van een verhuislift wordt het heel eenvoudig om zware voorwerpen vanaf een hogere etage naar beneden te vervoeren. Zo voorkomt u dat u alle spullen naar beneden moet tillen! Niet alleen is het tillen van uw spullen veel zwaarder, ook neemt de kans op beschadigingen aan uw spullen toe. Denk bijvoorbeeld aan een bank of kast die tegen de hoeken van het trappenhuis stoot. U moet er toch niet aan denken dat uw fraaie antieke kast beschadigd raakt? Een verhuislift huren kan tegenwoordig heel eenvoudig via het internet.

Op internet vindt u verschillende verhuisbedrijven die de mogelijkheid bieden om een verhuislift te huren. Houd er rekening mee dat niet iedere verhuislift hoog genoeg zal komen als u boven de vijfde of zesde verdieping woont. Daarbij moet een verhuislift vaak bediend worden door iemand van het verhuisbedrijf die de verhuislift verhuurt.

Checklist voor de verhuizing maken

Om de verhuizing snel en efficiënt te laten verlopen is het niet alleen raadzaam om een busje en verhuislift te huren, ook kunt u een checklist op internet zoeken. Met deze handige checklists weet u precies welke taken u nog moet voltooien voordat u uw inboedel naar uw nieuwe woning kunt vervoeren. Doordat een verhuizing vaak chaotisch verloopt is enig overzicht in de verhuizing zeer wenselijk. Met een checklist heeft u dit overzicht! Er zijn verschillende standaardchecklists te downloaden, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen checklist maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Babaji538

  ‘Mensen’ die nooit hun best hebben gedaan,
  er altijd met de pet naar hebben gegooid en
  de kantjes er vanaf hebben gelopen, behoren
  niet tot mijn belevingswereld.
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonologen behoren niet tot mijn belevingswereld.

 2. Frits Jansen

  “Papierwerk” is een anglicisme voor formaliteiten.
  Met behang heeft dat niets te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.