Hypocriete Asscher wil debat over vastgelopen formatie: het failliet van de politiek is compleet

En toch heeft hij gelijk.

Lodewijk Asscher wil dat er vandaag nog een debat komt over de vastgelopen formatie:

Dat is opmerkelijk omdat Schippers nog helemaal geen verslag heeft geschreven. Het is toch wat lastig debatteren zonder dat soort belangrijke informatie zou je denken, maar Asscher heeft daar blijkbaar lak aan. En ergens heeft hij nog gelijk ook: het is nou eenmaal stompzinnig dat de formatie zo muurvast zit dat niemand meer weet wat nu te doen. Het land is bijkans onbestuurbaar, niet omdat de kiezer dat wil, maar omdat onze volksvertegenwoordigers zich als kleine jongetjes op een schoolplein gedragen en hardop zeggen dat ze niet met ‘die, die en die’ willen regeren. Triest, maar zo rollen onze ‘leiders’ tegenwoordig blijkbaar.

Door Asschers aanvraag gelooft minister Hennis dat het debat er weleens kon komen:

Ik zou zeggen: ga er maar voor, want de manier waarop dit nu gaat is lachwekkend én dieptriest. Het is zo erg dat bronnen in Den Haag nu al vertwijfeld roepen dat het toch wel prettig zou zijn als de koning bij het proces betrokken was. Want die had het blijkbaar wél vlot kunnen trekken.

Oh ja, waarom kunnen de heren politici dat zelf niet dan? Stap gewoon over je schaduw heen, weg met die ego, en klaar. Maar nee, dat krijgen deze types niet voor elkaar. Je zou erom lachen als het niet zo triest was.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Om een chaos van de formatie te maken hebben wij niet eens de Russen nodig. Wie geven wij nu de schuld? De ego’s van de partijleiders? Uitsluiting van tegenstanders? Erg geloofwaardig is het voor de burger niet. Een zakenkabinet biedt nu perspectieven als de partijpolitiek niet opzij wilt gaan voor het landsbelang.

 2. loes530

  ze willen toch niet anders vvd en d66 en cda

 3. HaZ

  Wie zegt trouwens dat die zogenaamde motor van VVD/CDA en D66 wel samen kan werken ? Door al die uitsluitingen naar andere partijen toe, komen toch heel wat minnen en anti’s naar boven bij dit drietal. Dus dat wordt dan onderling weer wel gladgestreken ?

  1. swetsnek

   HaZ mooi zo laten hahaha het motorretje loop lekker geruisloos zo niks meer aan doen

 4. Skippybal

  Terecht dat hij dat vraagt. Wat weten we nu? Ze willen niet samenwerken, maar waarom weten we niet.

  Absurd dat geen andere partij dit vraagt.

  Nogmaals, ik ben zeer anti-PvdA, ze hebben in deze volkomen gelijk

 5. Bes Tolen

  Een bepaald politiek klimaat, dat niet deugt, brengt vrij automatisch mensen in de politiek, die zich daarmee kunnen conformeren. Waar anderen niet meer mee doen en waaronder zelfs een heel ongunstig stempel krijgen opgepakt.
  Dat zag je al in de tachtiger jaren bij de opstelling van kandidatenlijsten voor de Tweede Kamer gebeuren. Ja, ook voor minister en staatssecretaris zag je al voorkeuren.
  In 1979 begon het met het onnoemelijk veel geld uittrekken voor gezinshereniging. Met allerlei trucs er bij.
  In het niet willen aanpakken van illegalen ging Amsterdam altijd voorop. Eerder al ging Amsterdam voorop in het toekennen van bijstandsuitkeringen aan groepen, die geen recht konden doen gelden. Bij elke regeling ging het in de praktijk fors fout. Er waren ook meer dan genoeg ambtenaren, die eigen regels toepasten. Waaraan door de overheid niets werd gedaan. Zelfs niet als heel Nederland er via de TV kennis van kon nemen zoals in het geval van asielzoekers. De eerste grote groepen asielzoekers was het werk van het toen nog stevig communistische Oost Duitsland (voor bijna de algehele uitvoering) en de Sovjet Unie (voor dadelijke hulp met vervoer per Aeroflot als het aantal vluchtelingen hoger werd). In Nederland waren er bepaalde landelijke vanouds kerkelijke organisaties, die de contacten met Oost Duitsland onderhielden en uiteraard naar hier vooruit gekomen vluchtelingen (wat tegenwoordig vaker asielzoekers heet) uit betreffende landen.
  De politieke rotzooi blijft. Dat is duidelijk. Ondertussen wordt gaandeweg de hele maatschappij er op af gestemd. Op veel gebieden is dat al zo. Daarom kan er ook steeds minder voor de autochtone bevolking. Men moet ook niet vergeten, dat de immigratie ook veel (onnutte) werkgelegenheid oplevert. Voor de Nederlandse maatschappij vreselijk schadelijk maar je wint er wel zieltjes mee voor politieke verkiezingen. De weg terug is democratisch niet meer mogelijk. Daarvoor is de bevolking veel te dom. Ook dat is een kwestie van selectie geweest. De dommen en de meelopers opportunisten hebben de beste kansen zich op hun niveau te handhaven, ja zelfs meer te bereiken dan hun toe komt. Zo gaat het ook in de politiek.
  In Oost Europa kwamen door het communisme de grootste schurken aan de macht. Via democratische weg kan dat nu in Europa lukken. De EU heeft zelfs de Oekraïne overgenomen uit de voormalige Sovjet Unie. En Duitsland lijkt veel op een dictatuur. Daar wil de politiek blijkbaar maar niet deugen. Het inslechte drammerige voorbeeld.

 6. Lex

  Het zit zo vast als een huis. Nu wil Lodewijk Asscher van de PVDA opeens een Debat????

  Rare jongens die PVDA’ers.

  Hoe geloofwaardig moet dit nu over komen hmmm.

  Ik zeg jongens trek die stekker eruit en nieuwe verkiezingen.

 7. Sniper666

  Deze hele formatie is één groot brevet van politiek onvermogen. Verkiezingen!

 8. Babaji538

  Terwijl, het Algemeen Dagblad, “we smullen ervan”,
  het heeft over, jawel (!), inschattingsfouten (=prachtige combinatie),
  impact in allerlei zaken wat geen impact op de juiste gang
  van zaken genoemd mag worden, dacht het Parool
  chique woorden te bezigen.
  Heerlijk, hoe ieder dieper aan het vallen is.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.