Knettergek: Libische islamistische extremisten kregen massaal asiel in Engeland!

Daarom was het wachten op een aanslag gepleegd door één van deze fanaten.

De vader van Salman Abedi, de aanslagpleger van Manchester, blijkt dus een salafistische extremist te zijn. De man was in de jaren 90 lid van een terreurorganisatie die Muammer Gaddafi om zeep wilde helpen én die betrokken was bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania. Dat berichtten wij eerder vanmorgen.

Maar het ergste komt nog: Ramadan Abedi ontsnapte in 1993 uit Libië nadat de Syrische autoriteiten een arrestatiebevel hadden doen uitgaan. Hij kreeg toen asiel in Engeland. Daar ging hij in de Whalley Range-buurt van zuid-Manchester wonen. Die buurt staat bekend als een broeinest van de radicale islam, met veel oud-LIFG-leden die er wonen. Eén van hen is (of was) Abd al-Baset Azzouz, een bommaker. Deze gek vertrok vervolgens naar het oosten van Libië waar hij in opdracht van Ayman al-Zawahiri (de opvolger van Osama bin Laden als hoofd van Al Qaeda) een terroristisch netwerk leidt. In 2014 berichtten Britse media die Azzouz ondertussen 200 tot 300 jihadisten in zijn netwerk had.

Laat dat eens goed op je inzinken: dit soort psychopaten kregen in het verleden dus alle mogelijkheid om naar het VK te komen en zich daar te vestigen… en zelfs om vervolgens toch weer terug te gaan naar Libië of andere Noord-Afrikaanse / Midden-Oosters landen om daar onheil te zaaien.

Is het dan echt verrassend dat één van dat soort mafketels besluit om een aanslag te plegen in Engeland zelf, in plaats van in Libië, Syrië of Irak?

Natuurlijk niet. En dat betekent dat het volstrekt begrijpelijk is dat premier May rekening houdt met meer mogelijke aanslagen. Zij zal als geen ander weten dat verschillende Britse regeringen — van elk type — dit soort extremistische gekken binnen hebben gelaten. De deur werd wagenwijd opengezet onder het motto ‘wij zijn tolerant.’ Daar betalen gewone Britten nu de prijs voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. swetsnek

  ja wat moeten we er nog van zeggen alles is al gezegd.
  Nu nog eens aankaarten is gewoon ouwe koeien uit de sloot halen.

 2. Ni28

  Europese leiders hebben Europa aan de islam vrijgegeven. Doorgeschoten democratie.

 3. Ritter

  Er is onder moslims veel steun voor jihadisme; vaak word dat niet openlijk uitgesproken maar de feiten laten dat zien.

  De z.g “haatpredikers” komen in steeds grotere aantallen naar Europa vaak op uitnodiging van de islamitische gemeenschap in Europa. Dat laat dus zien dat er grote vraag is naar dit soort haatpredikers.

  Ook onder de z.g “vluchtelingen” vanuit Syrië bevinden zich vaak personen die jihadisten steunen in hun strijd tegen Assad.

 4. Duckday

  De normale man wist dat allang er komen er nog steeds in NLL binnen maar dat zijn dan tandartsen Sluit uw ogen kijk de andere kant op

 5. poldi

  Waar blijven in Europa de massale protestdemonstraties georganiseerd door ‘goedwillende’ Moslims tegen dit verdefelijke absurde Moslim-geweld?
  We hebben toch zoveel vredelievende Moslims,
  Moslims die deze terreur verafschuwen?
  Ik heb ze nog niet zien protesteren! Ze komen hun huizen niet uit, neen de meesten vinden die aanslagen prima! Onderzoeken hebben uitgewezen dat ca 50% van alle Moslims binnenskamers een feestje vieren…..ná elke aanslag!

  1. Kodi

   Eén cartoonetje en ze gaan wèl massaal de straat op.

 6. Ruud562

  We kunnen er dagelijks 24/7 pagina’s over vol schrijven, maar het is continue in herhaling vallen! De enige remedie is élke verdachte islamiet opsluiten en totaal afzonderen van de maatschappij én/of ze geen enkele toegang geven tot onze maatschappij. (Dus, komt het er dan op neer dat hier wellicht geen enkele islamiet meer zal zijn te zien of te vinden.)

  Maar ja, onze oh zo ‘humane’ regeringen hebben verdragen afgesproken en vastgelegd, instituten opgericht die de eerste maatregel domweg verbieden terwijl de tweede maatregel niet past in hun ‘humane’ gedachtegang.

  Nee, het beleid is dat er willens en wetens onschuldigen kunnen worden opgeofferd, dat wij (naast ook financieel) op onze veiligheid én vrijheid dienen in te leveren!

 7. Ruud562

  Nogmaals: waar de moslim verschijnt is het de vrede, veiligheid en vrijheid die verdwijnt!!

  1. Marija

   En dat is ook zo gepland.
   Individuele landen in Europa worden willens en wetens opgeofferd en geëgaliseerd t.b.v. een groot EUROPA, dat niets heeft met al die bevolkingen.
   Wij moeten een eenheidsworst worden en dat gaat het beste door een overstroming, nee een tsunami van moslims. Zij krijgen alles mee om dat zo snel mogelijk te realiseren.
   De leiders van de landen krijgen de mooiste banen in ruil daarvoor.

 8. poldi

  Zeer de moeite waard om het artikel van Afshin Ellian in de Elsevier te lezen.

  “Jihadisten als in Manchester zijn monsters én moslims”.

  http://www.elsevier.nl/politiek/opinie/2017/05/jihadisten-als-in-manchester-zijn-monsters-en-moslims-506691/

 9. Kodi

  Geef Islam de ruimte…

 10. Two Ravens Black Kettle

  De Trias Politica is al jarenlang dood en begraven.
  De corrupte magistraten zijn (samen met de journalisten) de bewakers geworden van de Policor Order.
  Het is verbijsterend dat iemand als Blair, of Cameron, of Clinton of Sarkozy of Frau Merkel nog steeds vrij rondscharrelen.

  En wij maar wijzen naar die stoute Chinezen want die schenden mensenrechten.
  En maar wijzen terwijl ze de krabbel zetten onder de Doodvonnis van Europa.

 11. Two Ravens Black Kettle

  b pfff dat spamfilter

 12. Kodi

  Moet je hier eens naar luisteren;
  http://www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/on … manchester

  Dan klikken op 18:00-18:30 en doorspoelen 21 minuten 50 seconden…

  Interview met Arabiste Laila al-Zwaini op radio 1.. Het hele riedeltje over discriminatie komt weer langs… Lust u nog peultjes?

 13. Skippybal

  wetenswaarsigheidje;

  In diep religieuz-islamitische kringen is een “zwam”, zeg maar een permanente schaafplek op je voorhoofd een teken dat je heel godvrezend bent.

  De godganse dag bidden, zo dip en nederig mogelijk dat je voorhoofd op
  Je kleedje komt….
  Bid je vaak genoeg, dan word je beloond met een mooie eeltplek op je voorhoofd.

  Zie dus ook deze idioot op de foto.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.