Noord-Korea wordt steeds gekker, beweert dat CIA plan heeft om Kim Jong-Un te vermoorden

Noord-Korea levert geen bewijs van het vermeende CIA-complot, maar de beschuldigingen kunnen de gespannen situatie nog verder laten escaleren.

Volgens Noord-Korea is er een samenzwering gaande van de VS en Zuid-Korea om dictator Kim Jong-Un te vermoorden. Het ministerie van staatsveiligheid beweert dat een terroristische groepering, gesteund door de CIA en de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst, een aanslag op de leider wil plegen. De terroristen zouden de grens met het stalinistische land hebben overgestoken om hun plan uit te voeren, waarbij gebruik zou worden gemaakt van “bio-chemische substanties waaronder radioactief materiaal en nano-giftige substanties”.

In principe is het natuurlijk een prima plan om Kim Jong-Un om te leggen: hij is misschien wel de meest wrede dictator ter wereld. Iedereen die aan zijn bewind twijfelt, wordt zonder pardon in een concentratiekamp gegooid samen met zijn familie. In die kampen gaat het er gruwelijk aan toe: vrouwen moeten toekijken hoe hun baby’s worden vermoord, en kinderen worden soms gedwongen om hun eigen ouders te executeren. Een dictator die dat op zijn geweten heeft, verdient het niet om te leven.

Toch lijken de beweringen van Noord-Korea uit de lucht gegrepen. Het is nogal onwaarschijnlijk dat een aanslag op Kim Jong-Un zou worden gepleegd met “radioactief materiaal” of extreem giftige nano-susbstanties. Het Noord-Koreaanse regime heeft aangekondigd de terroristen “keihard” te zullen aanpakken. Het moet dus nog maar blijken of er mensen worden opgepakt die daadwerkelijk een aanslag op de dictator beraamden. Noord-Korea beweert namelijk wel vaker dingen die niet waar zijn, dus totdat er hard bewijs wordt geleverd is er geen reden om het wilde verhaal voor waar aan te nemen.

De beschuldiging is een teken dat Noord-Korea niet van plan is om haar continue provocaties jegens de VS, Zuid-Korea en Japan te beëindigen. Die provocaties, zoals raketlanceringen en kernproeven, hebben de situatie rond het Koreaanse schiereiland de laatste weken op scherp gezet. President Trump is niet van plan om de stalinistische dictator Kim Jong-Un zomaar zijn gang te laten gaan, en ook Japan en Zuid-Korea maken zich ernstige zorgen over de escalatie. De beschuldiging van een complot om Kim Jong-Un te vermoorden, kan voor Noord-Korea de rechtvaardiging vormen om gewelddadige acties te ondernemen tegen de Westerse aartsvijand. De situatie blijft levensgevaarlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. buitenbeentje

  Ik schat de kans dat de CIA hem om wil leggen rond de 100%

  1. Nasrani

   Mee eens, en ik hoop dat het lukt.

 2. Guus Geluk

  Niet onwaarschijnlijk. De CIA had ook plannen Castro om zeep te helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.