Oliedomme feministen vragen zich af: "Hoe kan het dat er jarenlang geen aandacht was voor vrouwen in de holocaust?!"

Geen categoriemei 04 2017, 16:00
Ja, hoe kan het toch dat niemand ooit gehoord heeft van, zeg, Anne Frank of Miep Gies? Schande! Vuile macho's!
Als je je afvraagt hoe ongelooflijk dom en slecht geïnformeerd moderne feministen zijn over een grote scala aan onderwerpen, waaronder geschiedenis, zoek niet verder. Lees gewoon deze tweet van de "Stellingdames":
Screen Shot 2017-05-04 at 15.55.17
Dat is inderdaad wel een grof schandaal! Die arme vrouwen werden allemaal genegeerd door die vuile macho's van de mannelijke machtsstructuur. Ja, ja, al die boze witte mannen hebben alleen maar aandacht voor elkaar, of op zijn 'best' voor joodse mannen. Die vrouwen kunnen ons gestolen worden!
Dat is dan natuurlijk ook precies waarom niemand van Anne Frank gehoord heeft -- dat was een joodse onderduikster die verraden werd en vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven kwam in een concentratiekamp. En dan hebben we het maar helemaal niet over haar dagboek dat, begrijp ik van de enkele experts die het gelezen hebben, een hoogtepunt in de literaire geschiedenis is. Maar ja, niemand die het gelezen heeft he. Nou ja, de laatste paar jaar is er iets meer aandacht voor, maar tot een jaar of tien geleden had niemand ervan gehoord.
Toch?
Nou ja, misschien een verkeerd voorbeeld. Annie Schaft dan! Dat was een communistische verzetsstrijder. Heeft ook niemand van gehoord! Ja, oké, ik geef toe dat er een website over haar is, een boek (nou ja, meerdere eigenlijk), en dat er jaarlijks een speciale herdenking gehouden wordt, maar ze werd echt jaren in ieder geval deels genegeerd door, uh... niet-communisten eigenlijk. Omdat ze een communiste was. En dat lag was gevoelig vanwege de Koude Oorlog enzo.
Oké, weer een verkeerd voorbeeld dus.
Nu ik er wat langer over nadenk krijg ik dan toch een beetje de indruk dat de Stellingtrutjes dat gebrek aan aandacht voor vrouwelijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog dan misschien toch enigszins overdrijven. Blijkbaar sta ik daar niet alleen in:
https://twitter.com/HarryVeenendaal/status/860114661848616960
Of, zoals Annabel Nanninga het verwoordt:
https://twitter.com/ANanninga/status/860118069473140737
Kunnen linkse activisten nou eindelijk eens ophouden om de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag voor hun eigen hobby's te claimen? Wat is dit voor rotzooi, tegenwoordig, dat deze buitengewoon belangrijke dag gekaapt wordt door dit soort types? Laat het toch met rust! We herdenken vandaag alle Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (en uit andere oorlogen). We staan allemaal al heel lang bij al die mensen stil. Als je aandacht wilt vragen voor vrouwenemancipatie, prima, maar doe dat verdorie op een andere dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten