Oliedomme feministen vragen zich af: “Hoe kan het dat er jarenlang geen aandacht was voor vrouwen in de holocaust?!”

Ja, hoe kan het toch dat niemand ooit gehoord heeft van, zeg, Anne Frank of Miep Gies? Schande! Vuile macho’s!

Als je je afvraagt hoe ongelooflijk dom en slecht geïnformeerd moderne feministen zijn over een grote scala aan onderwerpen, waaronder geschiedenis, zoek niet verder. Lees gewoon deze tweet van de “Stellingdames”:

Screen Shot 2017-05-04 at 15.55.17

Dat is inderdaad wel een grof schandaal! Die arme vrouwen werden allemaal genegeerd door die vuile macho’s van de mannelijke machtsstructuur. Ja, ja, al die boze witte mannen hebben alleen maar aandacht voor elkaar, of op zijn ‘best’ voor joodse mannen. Die vrouwen kunnen ons gestolen worden!

Dat is dan natuurlijk ook precies waarom niemand van Anne Frank gehoord heeft — dat was een joodse onderduikster die verraden werd en vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven kwam in een concentratiekamp. En dan hebben we het maar helemaal niet over haar dagboek dat, begrijp ik van de enkele experts die het gelezen hebben, een hoogtepunt in de literaire geschiedenis is. Maar ja, niemand die het gelezen heeft he. Nou ja, de laatste paar jaar is er iets meer aandacht voor, maar tot een jaar of tien geleden had niemand ervan gehoord.

Toch?

Oeps.

Nou ja, misschien een verkeerd voorbeeld. Annie Schaft dan! Dat was een communistische verzetsstrijder. Heeft ook niemand van gehoord! Ja, oké, ik geef toe dat er een website over haar is, een boek (nou ja, meerdere eigenlijk), en dat er jaarlijks een speciale herdenking gehouden wordt, maar ze werd echt jaren in ieder geval deels genegeerd door, uh… niet-communisten eigenlijk. Omdat ze een communiste was. En dat lag was gevoelig vanwege de Koude Oorlog enzo.

Oké, weer een verkeerd voorbeeld dus.

Nu ik er wat langer over nadenk krijg ik dan toch een beetje de indruk dat de Stellingtrutjes dat gebrek aan aandacht voor vrouwelijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog dan misschien toch enigszins overdrijven. Blijkbaar sta ik daar niet alleen in:

Of, zoals Annabel Nanninga het verwoordt:

https://twitter.com/ANanninga/status/860118069473140737

Kunnen linkse activisten nou eindelijk eens ophouden om de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag voor hun eigen hobby’s te claimen? Wat is dit voor rotzooi, tegenwoordig, dat deze buitengewoon belangrijke dag gekaapt wordt door dit soort types? Laat het toch met rust! We herdenken vandaag alle Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (en uit andere oorlogen). We staan allemaal al heel lang bij al die mensen stil. Als je aandacht wilt vragen voor vrouwenemancipatie, prima, maar doe dat verdorie op een andere dag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HaZ

  Ik krijg steeds meer de indruk dat er iemand achter de schermen deze randdebielen betaald voor hun opruiende zieke berichten , want ik kan me echt niet indenken dat een mens met minimaal 1 hersencel dat bewust ter discussie probeert te brengen. Ziek,ziek,ziek !

 2. van Urk

  Dat deze feministen, sylvana,s, Anne Zeurs of die hippe dominee allemaal domme dingen uitkramen is gewoon dat die hele gebeurtenis in de Tweede oorlog hen eigenlijk totaal niets interesseert omdat het van die type,s zijn die daar nooit intensief in hebben verdiept. Denk dan ook niet dat Anne zeur vanavond naar een of ander WO2 documentaire gaat kijken maar naar de zoveelste aflevering van Utopia. Laten ze samenkomen en bij een Joodse organisatie gaan aankloppen om met Joodse vrouwen te kunnen gaan praten die deze holocaust overleefd hebben. Op die manier kunnen zijzelf met die verhalen aandacht voor deze vrouwen in het openbaar gaan geven. Maar wat heeft een Joodse organisatie nou met Dodenherdenking te maken volgens hen. Het is inderdaad aandachttrekkerij voor hun eigen hobby,s.

 3. nogmaals

  Als deze feministen hun prioriteiten eens echt goed op een rijtje zetten (en dan niet vooral hun (groen)linkse, maar hun puur feministische prioriteiten), dan zouden ze elke dag opnieuw om aandacht en actie moeten vragen ten behoeve van hun honderden miljoenen zusters in de islamitische wereld die hun hele leven worden misbruikt en onderdrukt en soms nog veel erger. Maar daar hoor je ze nooit over. En als het onderwerp al eens ter sprake komt, dan gaan ze met een kek hoofddoekje interessant staan doen op een of ander marktplein.

 4. Skippybal

  Nou…weer iets wat niks met links en rechts te maken heeft….maar met progressieve elementen in deze samenleving.

  En ach, over vrouwen is bijzonder veel geschreven, de voorbeelden die je noemt natuurlijk, de troostmeisjes in de jappenkampen en aangezien vrouwen taaier zijn dan mannen, de laatst levende verzetsstrijders die we nu op TV zien..
  En ja, de jaren 40 was nog een mannenwereld…dus helemaal vreemd is het ook niet.

  Nee, ieder slachtoffer wordt nog steeds geeerd in ons land, man, vrouw, links, rechts, katholiek en jood.

  Laten we vooral niemand bijzonderder maken dan ze toch al zijn.

  Allemaal helden die ik vanavond zal eren!

  1. van Urk

   Volgend jaar gaat het weer om de kinderen. Laten we nou alles gewoon in het gehele plaatje houden en niet onderscheid gaan maken wie nou het meest heeft geleden in een oorlog. Oorlog is voor een ieder een verschrikkelijke ervaring.

   1. Skippybal

    Zo is het!

 5. van Urk

  Zo is er vorig jaar op 98 jarige leeftijd Irena Sendler overleden.Tijdens de oorlog kreeg zij van de Duitsers toestemming om in het getto in Warschau te werken als loodgietster. Zij had echter een heimelijk motief.. Ze wist wat de Duitsers met de joden van plan waren. Deze Irena heeft maar liefst 2500 kinderen naar buiten gesmokkeld door ze in haar gereedschapskist (kleine kinderen) of jutezakken (grote kinderen) te stoppen. Hier een voorbeeld van een echte heldin.

 6. Isolde

  Ik vind dat we iedereen moeten herdenken !

  1. van Urk

   Ook aan mij beste Isolde? De oversteek van Amerika terug naar Nederland was een benauwde ervaring met de angst dat het vliegtuig halverwege de Atlantische oceaan ergens opeens geen zin meer had om te vliegen. (Ik doel natuurlijk op de economische vluchtelingen die zelf met eigen leven het waggelend bootje instapten en die levend en wel in een asiel herdacht moeten gaan worden op 4 mei).

 7. Phoenix

  Een mooi voorbeeld van wat Maarten ’t Hart een “zegeluitspraak” noemt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.