Ook kartelpartijen D66 en PvdA melden donaties niet

Er was al wat ophef over de VVD die donaties niet hadden gemeld, zoals donaties aan de Ivo Opstelten Foundation (het blijft toch echt een lachwekkende naam) en een aantal andere stichtingen die onder de verantwoordelijkheid van lokale VVD-besturen vallen, zoals in Utrecht en Amsterdam. Bij de Ivo Foundation is het sinds het aantreden van Henry Keizer al schimmig en is alles ineens stukken minder transparant geworden. Tja, niemand kijkt daar meer raar van op als Keizer aan het roer staat.

Maar kijk eens aan, andere kartelpartijen lijken transparantie ook niet belangrijk te vinden, zoals D66 en PvdA! Wie had dat nou kunnen denken? Het trieste van dit alles, is dat bij de partijen de verantwoordelijke personen helemaal niet weten dat donaties gemeld moeten worden. Het is ook allemaal zo moeilijk om zelf te bedenken dat je transparant moet zijn. Nota bene D66, bekend om haar (vermeende poging tot) transparantie!

Het is toch niet te geloven dat zoiets belangrijks als donaties overgelaten wordt aan incompetente vrijwilligers? Dit zouden de mensen moeten voorstellen die de potentie hebben om ons land te leiden en ze kunnen nog geen eens bedenken dat ze transparant moeten zijn over donaties. De vraag is ook of er überhaupt maatregelen tegen genomen worden, of dat dit serieuze consequenties heeft. Waarschijnlijk niet, het kartelwereldje kennende. Laten we hopen dat de donateurs nog een aantal keer goed nadenken voordat ze doneren en dat de leden serieus kijken naar deze wanvertoning. Politieke partijen leunen, ondanks hun subsidie van de overheid, nog steeds sterk op donaties. Neem dat dan ook serieus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Sniper666

  Alle subsidies aan partijen stoppen. Het is geen taak voor de belastingbetaler politieke partijen financieel te steunen. Laat ze zelf de broek maar ophouden.

  1. Skippybal

   dit zijn donaties Sniper, zonder geld kun je niks.
   ook de PVV niet, waar alles ook niet zo transparant verloopt.

   Maak ik geen punt van, politiek is een mooi en schimmig spel

   1. swetsnek

    Als ik een donatie krijg moet ik belasting betalen dusssswat denk je nou zelf ?????

 2. van Urk

  En dan staat nota bene Pechthold bekend dat hij graag politici van andere partijen verwijt dat ze bepaalde zaken verzwijgen of geen initiatieven durven te nemen.

 3. EvG

  Moet jij eens niet doen, “donaties” niet opgeven. Dan krijg je een naheffing van hetzelfde bedrag en een forse boete die, zoals bijna alle boetes in dit land, die volstrekt absurd is en niet in verhouding is tot je fout.

 4. Paaldanseres

  K’had niet anders verwacht van deze linkse subsidie slurpende plucheplakkers.
  Onderzoeken, opsporen, veroordelen en de verantwoordelijken standepiede opknopen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.