Pak popcorn: Tweede Kamer debatteert woensdag over mislukte formatie

De Tweede Kamer gaat woensdag vanaf 10:45 uur debatteren met informateur Edith Schippers over de vastgelopen formatie.

De informateur heeft haar verslag overhandigd aan de Kamervoorzitter.

Woensdagmiddag zal de Tweede Kamer debatteren over de mislukte formatie.

Naamloos

Het gaat dan om een debat op basis van artikel 139A van het Reglement van Orde: de bespreking van de benoeming van een informateur.

Het wordt spannend hoe de partijen zich zullen opstellen in het debat. Na de stukgelopen onderhandelingen zijn de ogen gericht op de ChristenUnie. Maar zoals bekend heeft dit niet de voorkeur van D66. Op het gebied van migratie ligt de ChristenUnie nauwelijks dichter bij de VVD en het CDA dan GroenLinks. Ook is het de vraag hoe definitief de breuk tussen VVD, CDA en D66 met GroenLinks is. De partijleiders waren opvallend mild en afgewogen in hun woordkeuze voor de camera.

Ook de PvdA lijkt weer een serieuze regeringskandidaat te worden ondanks hun grote verlies bij de verkiezingen. De PvdA-leden hebben zich dan wel uitgesproken tegen regeringsdeelname, het land moet uiteindelijk geregeerd worden, dus komt ook de PvdA weer in beeld voor het pluche.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Paaldanseres

  Bah, bah, bah….. wat een klucht van dat stelletje Haagse zeikers. Nederland is hartstikke kapotstuk… de linkse scherven zijn zo klein dat er niks meer van te maken valt. En de rechtse kant van het spectrum maar blijven negeren. Dit blijft niet eeuwig goed gaan. Ze wringen zich in alle bochten en in de meest onmogelijke combinaties, om toch vooral de PVV buiten de deur te houden. En dat noemt zichzelf dan democraat. Hypocrieten 1e klas.

  Allemaal … stuk voor stuk hebben de Haagse randdebielen de bek vol van democratie…
  “Democratie”… het woord dat geen enkele parlementariër meer kent en dagelijks op grote schaal word misbruikt, ten gunste van henzelf, maar ten koste van de kiezer.

  Nederland is ziek…. heel errug ziek. ☠

 2. nienke

  @Paaldanseres.

  Helemaal met je eens.
  Het was gauw klaar geweest als de PVV. kon mee regeren maar door hun ondemocratisch gedrag moeten ze zich nu in alle bochten wringen en gaan straks zelfs zover om de PVDA. er weer bij te trekken, dit is toch een gotspe.
  Rutte voelt zich waarschijnlijk als een vis in het water bij z’n linkse vriendjes, de hypocriet.
  Pechtold die altijd schreeuwt, wij zijn democraten nou het blijkt nu toch weer dat hij een PVV. die democratisch gekozen is weigert mee samen te werken hoe democratisch ben je dan wel, waarschijnlijk weet hij niet wat democratie betekent.
  Pechtold zal de eerste zijn die onze democratie verkwanseld al was het voor een dubbeltje, onze veiling meester weet er wel raad mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.