Prachtige beelden: vrouwen rijden weer rond in auto's nadat ISIS verdreven is uit hun woonplaatsen

Geen categoriemei 07 2017, 12:00
Geweldig om te zien hoe de vrijheid weer regeert op het moment dat het naargeestige en genocidale ISIS is verdreven uit steden als het Irakese Mosul.
Grote delen van de stad Mosul worden nog altijd gecontroleerd door ISIS, maar andere stukken zijn alweer een tijdlang bevrijd van de islamistische tirannie van de vrouwenhatende terreurgroepering. Dat levert beelden op van stukgeschoten gebouwen en rokende puinhopen, maar ook van blijdschap en opluchting. Neem bijvoorbeeld deze zielsgelukkige vrouwen, die na drie jaar ijzeren repressie van ISIS weer mogen rondrijden in auto's:
ISIS was niet alleen bruut tegen "ongelovigen", yezidi's, joden, sjiïtische moslims en christenen maar ook tegenover hun eigen vrouwen: sinds de inname van Mosul door ISIS - in 2014 - mochten vrouwen vrijwel niets meer. Ze moesten verstikkende niqabs dragen, mochten zich niet meer zonder begeleiding op straat begeven en autorijden was er niet meer bij. Vandaag de dag zijn die vrijheidsontnemende maatregelen weer van tafel, en vrouwen in Mosul kunnen er haast niet gelukkiger mee zijn:

"Asma Hassan, a young woman who was shopping in a market with her son said that the ISIS militants restricted the movements of women in everyway.

"Previously, we couldn’t go to the market," Hassan said, "They would come to us investigating us over even wearing socks and gloves. This was their job. It is very good nowadays. We can get around as we wish.""

Ik zou zeggen: geniet ervan. Jullie verdienen het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten