Prachtige beelden: vrouwen rijden weer rond in auto’s nadat ISIS verdreven is uit hun woonplaatsen

Geweldig om te zien hoe de vrijheid weer regeert op het moment dat het naargeestige en genocidale ISIS is verdreven uit steden als het Irakese Mosul.

Grote delen van de stad Mosul worden nog altijd gecontroleerd door ISIS, maar andere stukken zijn alweer een tijdlang bevrijd van de islamistische tirannie van de vrouwenhatende terreurgroepering. Dat levert beelden op van stukgeschoten gebouwen en rokende puinhopen, maar ook van blijdschap en opluchting. Neem bijvoorbeeld deze zielsgelukkige vrouwen, die na drie jaar ijzeren repressie van ISIS weer mogen rondrijden in auto’s:

ISIS was niet alleen bruut tegen “ongelovigen”, yezidi’s, joden, sjiïtische moslims en christenen maar ook tegenover hun eigen vrouwen: sinds de inname van Mosul door ISIS – in 2014 – mochten vrouwen vrijwel niets meer. Ze moesten verstikkende niqabs dragen, mochten zich niet meer zonder begeleiding op straat begeven en autorijden was er niet meer bij. Vandaag de dag zijn die vrijheidsontnemende maatregelen weer van tafel, en vrouwen in Mosul kunnen er haast niet gelukkiger mee zijn:

“Asma Hassan, a young woman who was shopping in a market with her son said that the ISIS militants restricted the movements of women in everyway.

“Previously, we couldn’t go to the market,” Hassan said, “They would come to us investigating us over even wearing socks and gloves. This was their job. It is very good nowadays. We can get around as we wish.””

Ik zou zeggen: geniet ervan. Jullie verdienen het!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ruud562

  Tja, en nu nog die hoofddoek en dat andere islamistisch gewaad af en dan zijn ze écht vrij.

  1. hans-e-pans

   Ach een kinderlijke hand is snel gevuld.

 2. Ikke en zo

  Gelukkig, eindelijk kunnen de gevluchten terug en zorgdragen voor de wederopbouw van hun stad/land.

 3. van Urk

  Kunnen ze eindelijk het overstekend ISIS-wild omverrijden.

 4. Peter Selie

  Nou die twee haakneuzen op het plaatje en in de vid kunnen linea directa achter de kassa van Albert Hein, aan de kopvodden zijn ze al gewend, geen haan die ernaar kraait…

  1. HaZ

   Gisteren bij uitzondering een Burger King gedaan. Aanwezig 6 personeelsleden met kopvodden. Smakelijk eten !

 5. Ni28

  Goed om te zien dat zij uit vrije wil de hoofddoek dragen.

 6. HaZ

  Kameeltjes ingeruild ?

 7. Dam

  Kijk, dit vind ik nu eindelijk weer eens goed nieuws. Fijn voor die vrouwen. En dan langzaam moderniseren. Maar dat zal lang duren, wat niet gek is als je al zolang onder druk hebt gestaan als dit volk. Alleen waar zijn die ellendelingen heen gegaan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.