Prima zo: bespottelijke idioten die Sylvana Simons bedreigden schuldig bevonden

Een stel gekken dat dacht zomaar iemand te kunnen bedreigen heeft dat met een strafoplegging van de rechter moeten bekopen.

Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard – of eigenlijk iedereen die ooit wat hier gelezen heeft – zullen weten dat Sylvana Simons niet bepaald iemand is waar snel positief over bericht wordt. Dat is natuurlijk ook niet zo gek: het gaat hier om iemand die zich, dag in, dag uit, inzet om de Nederlandse normen en waarden, tradities en cultuur in haar geheel met de voeten te treden en langzaam maar zeker te verbannen. Het is dan ook geen verrassing dat velen in dit land, waaronder De Dagelijkse Standaard, regelmatig laten weten wat er  zoal mis is met haar ideeën, door die met argumenten te bestrijden.

Helaas heeft niet iedereen evenveel op met zo’n vreedzame strijd. Er lopen in dit land namelijk ook gekken rond die hun gelijk liever halen met geweld of bedreigingen, in plaats van met woorden. Zo ook de tokkies die vandaag tot een werkstraf van 80 uur zijn veroordeeld doordat zij een filmpje in elkaar hadden gedraaid waarin Sylvana hangend – of  beter gezegd, opgehangen – aan een boom te zien is. Dat is natuurlijk op geen enkele andere manier te interpreteren dan als een stevige doodbedreiging aan haar adres, en daar valt natuurlijk in geen enkel geval mee akkoord te gaan – hoe sterk de afgunst jegens haar opvattingen ook mag zijn.

Wat dat betreft is de uitgedeelde straf dan ook erg laag te noemen: dit is nou niet iets wat potentiële andere gekken snel zal afschrikken. En dat terwijl we het  hier hebben over iemand die zich – op haar manier uiteraard – inzet voor wat zij een goed doel vindt. Dit is iemand die, als ze bij de verkiezingen een zetel had gewonnen, volksvertegenwoordiger had kunnen worden. Juist die mensen moeten zonder problemen kunnen zeggen wat ze vinden, zonder aanziens van meningen. Want vergis je niet: Sylvana Simons is juist iemand die graag ziet dat er grenzen komen aan de vrijheid van meningsuiting: met dit soort criminele acties help je haar dus eerder dan dat je haar tegenwerkt. Dat is echter irrelevant voor het feit dat dit soort acties tegen niemand – of het nou om Geert Wilders, Mark Rutte of Sylvana Simons gaat – te tolereren vallen. Opsluiten dit soort tuig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Verlazques

  Is dat zwartjoekel nog steeds niet tot Persona non Grata bestempeld.

 2. DennisEijs

  Maar niet alles was een bedreiging. En bij demonstraties in de jaren ’60 ’70 zag je vaak presidenten aan een strop die ook nog eens werden verbrand. Destijds leek dat dus normaal en toegestaan te zijn. Maar dat was dan ook links, of liever, hippies. Maar zodra zulke afbeeldingen verschijnen over onvrede over een donker witte, dan is het uit den boze. Tevens waren het niet allemaal bedreigingen, maar ook ‘beledigingen’. Dus, echte bedreigingen hard aanpakken, maar sommige ‘bedreigingen’ zijn dus ook symbolisch.

 3. HaZ

  Ze zal nu wel zo trots als een aap zijn.

 4. DutchDropveter

  Tja als je de democratie (meeste stemmen gelden) niet accepteerd moet je niet raar op kijken dat de bevolking naar andere middelen grijpt (als zelfs de poltiek zegt dat ze zich er niet mee willen bemoeien)

  Maw. het is oorzaak gevolg. Ik vraag me af wat er gebeurd als ik 24 uur per dag aandacht krijg om vrouwen met een hoofdoek te beledigen. Ik denk dat het dan op eens heel anders word. Zij beledigd voornamelijk blanke mannen, onze cultuur en ons bestaan.

 5. HW

  Het heeft geresulteerd in een paar veroordelingen voor haat zaaien, opruien en discriminatie van de donkere dame.
  Maar de keerzijde is, dat zij de maatschappij wel uitdaagt en alles wat blank is, schoffeert. Die discrimineren allemaal, zegt zij.
  Nu is het tijd deze dame geen podium meer te geven met welke uitspraak ze ook komt, want dat werkt de wrevel in de hand. Ik zou zelfs willen zeggen, dat zij blanken discrimineert en daar wel meer wegkomt.
  Ik heb gelezen, dat ze in Paramaribo geboren is, dus ze heeft nog een tweede nationaliteit en wel Surinamer.

  Mooi op het vliegtuig want met die grote bek kan ze ook wel Desi B. te lijf gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.