Slecht nieuws voor klimaatgekkies: Antarctica wordt met de dag kouder

Global warming, welke global warming?

Met een beetje mazzel kunnen we binnenkort eindelijk ophouden met dat gezeur en gezeik over “door mensen veroorzaakte global warming.” Iedereen met ook maar een beetje kennis van zaken én curiositeit weet dat die link tussen menselijk handelen en de temperatuur van de wereld flinterdun is, maar nieuwe temperatuurgegevens uit Antartica maken duidelijk dat er ook nog eens heel, heel, heel weinig aan de hand is.

Een tijdje nam de temperatuur op Antarctica toe. Voorstanders van de klimaatveranderingstheorie haalden die stijging dan ook continu aan als ‘bewijs’ dat hun theorie klopte. Met name de knettergekke Al Gore raakte er niet over uitgesproken. Oh ja, de wereld loopt op zijn einde! We moeten iets doen! Gilde hij. Hij schreef zelfs:

“De voorspelling is juist gebleken. Tegenwoordig stijgt de temperatuur op Antarctica vier keer sneller dan het wereldwijde gemiddelde.”

Al die arme ijsberen pinguins zeehonden moesten er dus aan geloven. Het einde van de wereld kwam eraan!

Links websites waren en zijn het helemaal eens met Gore. Zij gebruikten de ‘temperatuurstijging’ op Antarctica om hele massa’s angst aan te jagen en die zorgen vervolgens om te zetten in extreem-links (en onbetaalbaar) beleid.

In de tussentijd waren er klimaat-sceptici die zeiden dat het allemaal wel mee leek te vallen. Volgens toonde het bewijs aan dat hoewel er sommige ijskappen gesmolten waren, die verliezen ruimschoots goed werden gemaakt door nieuwe ijskappen aan de andere kant van Antarctica. Die bewering werd gestaafd door de NASA die in 2015 concludeerde:

“Een toename van de sneeuw op Antarctica die 10.000 jaar geleden begon voegt op dit moment meer ijs toe aan het continent dan dat er verloren wordt door verdunnende gletsjers.”

Toch waren er ook klimaat-sceptici die het algemene verhaal over Antarctica min of meer accepteren, maar daarop zeiden dat het niet veroorzaakt werd door de mens, maar door natuurlijke fenomenen.

Zoals het Amerikaanse The Blaze bericht zal dat vanaf nu veranderen. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Science of the Total Environment blijkt namelijk dat de temperatuur op Antarctica niet stijgt, maar daalt. Er was een tijdelijke temperatuurstijging in de tweede helft van de 20e eeuw, maar dat blijkt “een extreem geval” te zijn geweest, en nog een uitzondering ook. De nieuwe trend, die in 1998/1999 begon is een daling van de temperatuur.

Volgens de wetenschappers is de stijging van 0,32 °C per decennium veranderd in een temperatuurdaling van -0,47 °C/decennium.

Misschien dat extreem-links nu kan ophouden met het verketteren van Nederlandse klimaatsceptici als Marianne Zwagerman, die — anders dan de meeste Nederlandse nepjournalisten — de moed heeft om dit soort feiten te benoemen. Deze dame moet het daarom de laatste tijd steeds ontgelden, maar ze heeft gewoon gelijk. Dit nieuwste wetenschappelijk onderzoek bewijst dat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Nederland-op1

  Kunnen we dan GroenLinks nu opheffen? Hoeft het autorijden ook niet onbetaalbaar gemaakt te worden door alle idiote plannen van die rariteitenclub. Lang leve onze economie en vrijheid!

 2. Ni28

  Terwijl het noordpool ijs smelt is er al een tijd grote toename van ijs op de zuidpool. Daar wordt er minder over gepraat natuurlijk want het past niet in de gepolitiseerde wetenschap. Moeder natuur speelt met ons en lacht ons uit voor onze grootheidswaanzin over het regelen van de natuur. Vroeger zongen de communisten liedjes over het beheren van de natuur, het wind en regen zal naar onze pijpen dansen en waar zijn zij vandaag? De natuur is er nog steeds en regelt zich naar haar zin. Wij begrijpen het nog steeds niet. Wij willen het niet begrijpen.

 3. Frulen

  Je begrijpt het pas als je ziet dat het een verdien model is.

 4. buitenbeentje

  De verklaringen vanuit links policor allesweters:

  Januari was bar koud, net als april, dat is het weer. Februari en maart waren warmer als het gemiddelde, dat is het klimaat.

 5. Henk-Jansen

  Dit is echt weer zo’n iets dat als er 1 ding niet klopt met de rest ,dat dan gelijk alles niet klopt. De aarde warmt niet overal even snel op, en waar misschien Antarctica momenteel niet warmer wordt is dat in de rest van de wereld wel degelijk zo, kijk naar de noordpool en naar verschillende gletsjers in berggebieden, het ijs is daar nog nooit zo klein geweest!

 6. Uilenspiegel

  Geleerden hebben ook al uitgerekend hoeveel het waterpeil van de wereldzeeën zou stijgen wanneer de gehele Zuidpool zou smelten. Hou je vast: maar liefst 35 centimeter!
  Verhoog de dijken!
  Henk-Jansen zou ik aanraden eens regelmatig naar http://www.iceagenow.info te gaan.

  1. Kees

   Of naar Climatgate.nl ook heer leerzaam!

  2. Ali Yas

   Het smelten van de ijskap op Groenland zal het zeewater 7 meter laten stijgen. De hoeveelheid ijs op Antarctica is tien keer groter dus tel uit je winst.

 7. Peter Selie

  Al Gore’s Carbon Footprint Hypocrisy

  https://youtu.be/MtLbQpBWkLA

 8. H.Vaes

  De mens is verantwoordelijk voor het klimaat?
  Tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooootaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale onzin.
  Compleet gek ze die dat beweren.
  Ik ben geen wetenschapper, maar een normaal nadenkend mens.
  De zogenaamde wetenschappers zien door de bomen het bos niet meer….vooral de linkse gekkies……Gestoord zijn ze.

 9. janszm

  Wetenschappers! Velen weten niet wat de wortel uit 144 is.
  Als zij hun miljoenen kostende computers niet hebben, weten zij niets meer.
  Die computers worden zodanig geprogrammeerd, dat de uitkomst positief is voor de portemonnee van de “wetenschapper”.
  Miljoenen jaren geleden was het gehalte CO2 vele, vele malen hoger dan het huidige. De temperatuur was ook veel hoger. Geen mens te bekennen toen.
  De stijging/daling CO2 is het gevolg van stijging/ daling van de temperatuur, niet andersom.
  Die zon hè ,die kan maar niet in de computer gestopt worden. Eigenlijk zielig.

 10. corfo

  De laatste 4 dagen in Oostenrijk alleen maar koude, regen én sneeuw ! Volgens autochtone Tirolers is dit buitengewoon koud en ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Óók door die z.g. “milieu-wetenschappers” worden we bedonderd; zij beweren wéér iets “raars”, krijgen een zak vol geld v.d. overheid en gaan weer op onderzoek uit, dát is reden van bestaan ! Ik heb al eerder gevraagd hoe kan ’t bestaan dat in de Achterhoek, op 10-tallen meters diepte, fossielen van vissen en andere zee-bewoners, alsmede afdrukken van palmbladeren worden gevonden, 10-duizenden jaren oud dus.
  Toen was aldaar dus zee en was het ook nog eens veel warmer, terwijl er geen mens woonde. Ra ra ra , hoe kan dat ?

 11. Arnoniemuss

  Ik heb me wat meer verdiept in de publicaties over afkoeling op Antarctica. Het gaat niet om Antarctica in zijn geheel, maar om een klein deel daarvan (The Peninsula, misschien 5 % van het oppervlak), waar het de laatste twintig, dertig jaar inderdaad afkoelt, vermoedelijk door lokale factoren. Maar ik neem aan dat ook de redactie begrijpt dat als die trend alleen daar speelt en het elders op de wereld nog steeds opwarmt, dat de opwarming van de aarde gewoon onverminderd doorgaat. 1 afkoelingszwaluw maakt nog geen lente, beste klimaatsceptici op de redaktie.

  1. Henk-Jansen

   @Arnoniemus

   Ja klopt helemaal maar probeer het ze hier dat maar uit te leggen…

 12. H.Vaes

  De opwarming kan wel doorgaan….maar dat ligt niet aan de mens…… dat ligt aan de evolutie.

 13. Ngatimoto

  http://abcnews.go.com/WNT/story?id=131290&page=1

  Dit gaat over Siberië en daar is het toch echt steeds heel erg koud. Er zijn deze winter ook hele stukken van Europa, juist in zuidelijk Europa waar het erg koud was en veel sneeuw. Sneeuw die decennia lang in die streken nauwelijks was gevallen. Ondertussen dartelen wij met z’n allen op deze aardkloot door het heelal. Dat zal ook best invloed hebben op warmte en kou. Wat Groen Links ook probeert, daar veranderen ze niets aan.
  Dit bewijst gelijk dat Jesse Klaver geen god is.

 14. hans-e-pans

  Dat wat de klimaatgekkies “globel warming” noemen is eigenlijk gewoon een schommeling van het natuurlijk proces.

 15. Verlazques

  Overigens is de opwarming van de aarde een natuurlijk proces, zou dit niet gebeuren, zouden we nog in de ijstijd leven.

 16. Babaji538

  Stephen Hawking is kassiewijle.
  Het zal vast koud, zijn, daar.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.