Thierry Baudet zet Leiden op stelten, wordt als held onthaald door rechtse Leidenaren

Thierry Baudet bezoekt Leiden en De Dagelijkse Standaard is erbij!

Vandaag heeft Forum voor Democratie een evenement in Leiden. En ja, die lokatie is eigenlijk best logisch. Leiden was voor Forum bij de afgelopen verkiezingen namelijk de op één na grootste kieskring. Alleen in Dordrecht kreeg de partij meer stemmen dan de 17051 uit Leiden.

Niet slecht.

Helemaal niet slecht, zelfs.

Het zal dan ook niemand verbazen dat Thierry vanavond als een ware held onthaald werd in Leiden… en dat hij de aanwezigen hartelijk dankte voor hun steun de afgelopen maanden.

Even later legde Thierry uit dat de JFVD, de jongerenorganisatie van Forum, in weinig tot geen tijd de grootste politieke jongerenorganisatie geworden is van ons land. Jawel, er zijn meer jonge FVD’ers dan JOVD’ers, wat natuurlijk de jongerenorganisatie van de VVD is. FVD heeft de toekomst dus.

Ook ging Thierry in op de noodzaak van het opleiden van nieuwe experts en talenten. Het begint, zei hij, bij onderwijs. Op dit moment worden universiteiten eerst en vooral gebruikt om studenten te indoctrineren met een politiekcorrect, radicaal-links gedachtegoed. Daar wil hij iets aan doen. En wel meteen.

Het blijft indrukwekkend om te zien dat Baudet echt een beweging ontketend heeft. Er gaat een enorme energie uit van het Forum voor Democratie en, jawel, dat komt voor het overgrote deel door Baudets energie, optimisme en sympathieke uitstraling. De man slaagt er op fantastische wijze in om met name jonge rechtse mensen bij de politiek te betrekken en hoop te geven; hoop dat het (uiteindelijk) anders kan.

En nee, de avond was nog lang niet afgelopen toen deze filmpjes gemaakt werden. Er komt vanavond of morgenochtend dus nog meer aan, speciaal voor onze FVD-fans (en dat zijn er nogal wat!).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Skippybal

  Prima ontwikkeling, jammer dat die oude Hiddema in de kamer zit…snel inruilen voor een sterke vrouw!

  Van FvD gaat een enorme aantrekkingskracht uit, nieuwe realistische jongeren, Jovd’ers, zelfs jongeren van D66 en libertarische PVV’ers die smachten naar een platform voor een partij die ze serieus neemt en vechten tegen het belastingspook en de gratis geld weggeef-cultuur in nederland

  1. Isolde

   Degene die er het meest van te vrezen heeft lijkt me Geert Wilders.

 2. Ni28

  De FVD geeft hoop. De hoop die Fortuyn al eerder gaf maar niet kon vervullen. Laten wij hopen dat het deze keer anders afloopt. Voor de zittende establishment een waarschuwing en voor de PVV een goede stimulans.

  1. Skippybal

   PVV is uit…nu zorgen dat fout rechts ver wegblijft.

   1. Kodi

    De PVV heeft zetels gewonnen. Zetels verloren daarentegen deden de VVD en de PvdA en niet zo’n beetje ook.

  2. Kodi

   Men is ‘m bij links al behoorlijk aan het billen knijpen met nog maar twee zetels voor FvD. Kijk maar eens naar Pauw en hoor dan de linkse onheilsprofeten over het grote gevaar van FvD van de daken schreeuwen. Dus dan doet FvD het ergens heel goed.

 3. Arnoniemuss

  Ik begrijp niet waarom Thierry Baudet op DDS zo bewierookt moet worden. Waarom moet hij groter gepraat worden dan hij is. Een held? Omdat hij twee miezerige kamerzetels van de 150 heeft veroverd? De SGP heeft er drie, de Partij voor de Dieren vier of vijf, wat is het? En we noemen van der Staaij en Thieme toch ook geen held / heldin? Wie echt groot is, komt vanzelf bovendrijven, ook zonder het opgefokte gedoe van de DDS redactie. En de zaal zat helemaal vol. Wat mij interesseert, hoeveel (!) mensen waren er. Hoe groot was de zaal? Dat vind ik veel belangrijker dan de persoonlijke mening van de reactie over het heldendom van Baudet. Meer in het algemeen: de redaktie heeft er een handje van de betekenis van het nieuws dat ze biedt voor te kauwen voor de lezers. Kunnen die zelf niet denken, een eigen mening vormen?

  1. Freud

   Chapeau Anonymuss, je zegt exact datgene wat hier de reaguurders moet wakker schudden. De nieuwe kleren van de keizer. Baudet is vlees noch vis. Hij wil godbetert op de universiteiten “de linkse indoctrinatie stoppen” en wel METEEN. 2 Zetels. Dat is te vergelijken met de SGP die meteen het voetbal op zondag wil stoppen en bevelen dat we elke zondag naar de gereformeerde kerk gaan. Geef mij Wilders maar.

   1. Marija

    Wie echt groot is, komt vanzelf bovendrijven.
    Dat hebt u goed gezien.

  2. Guus Geluk

   Eens, ik vind het ook enigszins overdreven.

   1. IJscoman

    Guus, begrijp je nog steeds de taak en de macht van de media niet? DDS zorgt dat ‘Terrie Bodet’ permanent onder de aandacht blijft en gepromoot wordt bij een geinteresseerde doelgroep. En dat is een uitstekende zaak: een politicus omhoog schrijven is in dit geval hoogst noodzakelijk als beschaafd tegenwicht voor Wilders en PVV. Zonder media op zijn hand, komt een politicus er niet. Prima dus.

    1. Guus Geluk

     Dat heel lyrische over kortingsbonnen van Baudets boek, is wat mij betreft niet noodzakelijk. Ik vind dat Arnoniemuss daar wel een punt heeft. Maar misschien heb je verder wel gelijk. Een exitpoll van 15 maart 2017 wees uit dat 968 van de deelnemers (= 15,9%) FvD stemde. Natuurlijk kwam Wilders weer aan de kop met 2,145 stemmen (= 34,54%).

     De Baudet- en Wilders-stemmers komen hier dus prima aan haar trekken

     1. IJscoman

      En terecht: DDS is een rechts blog. Dus gaan ze waarschijnlijk geen reclame make voor Asscher en Emile Roemer.

     2. Guus Geluk

      Gelukkig blijft DDS wel voor hun eigen mening uitkomen, al wordt een kritisch stuk op de eurofiele Donald Trump hen niet in dank afgenomen.

     1. Guus Geluk

      Triest, maar vooral de schuld van zijn politieke tegenstanders. Aanvankelijk was de christelijke gouverneur erg geliefd in Jakarta, aangezien hij veel goede dingen deed voor de stad. Zijn opponenten hebben het Indonesische gepeupel tegen hem opgehitst, @sniper.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.