Triest: kransen 's nachts weggehaald bij 4 mei-monument uit vrees voor straatterroristen

Geen categoriemei 05 2017, 11:24
De herdenkingskransen bij het Nationaal Monument op de Dam werden 's avonds weggehaald uit vrees voor vandalen.
Terwijl Nederland op vier mei stilstond bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, werd later op de avond pijnlijk duidelijk dat niet iedereen respect heeft voor de nagedachtenis van onze gevallenen. De kransen die om acht uur bij het Nationaal Monument op de Dam waren gelegd, werden een paar uur later namelijk al weggehaald. De reden? Vrees voor vandalisme. Telegraaf-verslaggever Mike Muller maakte foto's:
https://twitter.com/_MikeMuller/status/860235832015409154

"Ja, we moeten ze weghalen want in het verleden werden ze vernield. Werd er met de kansen gevoetbald."

Een verwijzing naar een incident een aantal jaar geleden waarbij Marokkaanse jongens de kransen bij het monument vernielden. Om dat soort wangedrag te voorkomen, worden de kransen nu 's avonds weggehaald en de volgende ochtend weer teruggelegd. Eigenlijk is dat natuurlijk dieptriest: de nagedachtenis van de slachtoffers moet dus lijden onder een stel straatterroristen die zich niet normaal kunnen gedragen. Dat is de wereld op zijn kop. Jongeren die het nodig vinden om te voetballen met een herdenkingskrans, moeten keihard worden gestraft. We gaan toch niet die kransen weghalen omdat we bang zijn voor een stel raddraaiers?
Zet desnoods een agent neer om de kransen 's nachts tegen vandalen te beschermen. De kransen 's nachts weghalen is capituleren voor straatterroristen die onze herdenking willen verpesten. Dat mag nooit gebeuren. Niet de vandalen, maar wij zijn hier de baas. Als we de herdenking écht serieus nemen, zorgen we dat die kransen daar blijven liggen. En iedere vandaal die er ook maar een vinger naar uitsteekt, mag worden opgepakt. Dát is de aanpak die we nodig hebben, niet dit slappe gedoe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten