Voorzitter Europese Raad: Fransen hebben gekozen tegen de tirannie van nepnieuws

Donald Tusk is op Twitter gierend uit de bocht gevolgen. De voorzitter van de Europese Raad  beweert dat met de keuze van Emmanuel Macron als de volgende president van Frankrijk de Fransen hebben gekozen tegen de ‘tirannie’ van nepnieuws.

Volgens de voorzitter van de Europese Raad hebben de Fransen gekozen voor vrijheid , gelijkheid en broederschap door op Emmanuel Macron te stemmen. Een keuze op Marine Le Pen zou volgens Donald Tusk gelijk staan aan het kiezen voor de tirannie van fakenieuws.  Volgens de voorzitter van de Europese Raad staat Emmanuel Macron voor culturele vrijheid, rechtsgelijkheid en economische solidariteit. Met zijn tweet suggereert Donald Tusk dat Marine Le Pen deze waarden niet zou nastreven.  Een idiote en valse gedachte omdat Liberté, égalité, fraternité hét motto van Frankrijk is en deze wordt door elke rechtgeaarde Fransoos onderschreven.

Ewald Engelen reageert daar op Twitter treffend op:

 

De tweet van Donald Tusk deed mij denken aan  een beroemde uitspraak van Hendry Ford over bedrijfsvoering:

‘You can have any color as long as it’s black’.

Dat de eigen wil van volken in Brussel alleen wordt gewaardeerd wanneer het strookt met de wensen van de Europese-elite wisten we natuurlijk allang. Maar dat de voorzitter van de Europese Raad zo arrogant is dat hij het open en bloot op Twitter durft te zetten is ronduit stuitend. De kloof tussen de Brusselse-believers en de bevolking is weer eens heel duidelijk zichtbaar.

Donald Tusk ga alsjeblieft zo snel mogelijk terug naar Polen. Hetzelfde Polen dat wel zo verstandig was om tegen je benoeming te stemmen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  Neppolitici verwijten nepjournalisten maar who is who?

 2. Kodi

  Donald Tusk, is er iemand bijvoorbeeld in zijn eigen land die hem serieus neemt?

 3. Peter Selie

  Maar nu, zegt de conservatief Schäuble , met warmte en overtuiging, aldus de journalisten van Die Zeit, nu zijn het tijden van een grote revolutie, en hij zit er midden in. Het waren tijden van revolutie toen de muur viel, er was de tijd van de Arabische revolutie, die beslist nog niet voorbij is, en nu is er de ontzagwekkende globaliserende revolutie die Duitsland voorgoed zal vernietigen.

  “De opgave in de globaliserende wereld zal zijn nog een keer een massale revolutie te veroorzaken, een grondige verandering zonder overdrijving te veroorzaken.”

  Nu moeten, zegt de machtigste man van Europa, alle muren vallen die het oude Europa nog scheiden van Europa met het Midden Oosten en Afrika. De oude schotten moeten weg!

  Nu moeten, zegt de machtigste man van Europa, alle muren vallen die het oude Europa nog scheiden van Europa met het Midden Oosten en Afrika. De oude schotten moeten weg!

  Want, zegt de oude man met het moderne hart:

  “Het zijn de schotten die ons kapot maken, en ons door inteelt zullen degenereren. Voor ons zijn de moslims een verrijking van onze openheid en diversiteit.”

  Inteelt. Diversiteit. Demografische, biologische termen. Die termen zijn niet zomaar gekozen. Een van de architecten achter het binnenhalen van meer dan een miljoen moslims naar Duitsland binnen een jaar heeft de verdwijning van het Duitse volk op het oog. Duitsers moet zich niet meer onder elkaar voortplanten. Dat is inteelt. Er is nieuw, vers moslimbloed nodig. Waar Schäuble mee bezig is, is een ontzagwekkend eugenetisch programma om het omgekeerde te bereiken wat Hitler wilde bereiken: De vernietiging van het Duitse ras.

  De eugenetica is geen taboe in Duitsland. Zolang het maar tot zelfvernietiging leidt.

  En verder moet er heel veel geld naar Noord-Afrika, (“Afrika zal ons probleem zijn.”) verklaart Schäuble zich nog eens horig aan de VS, moet de ondersteuning van de Europese boeren worden opgeheven en moeten de overgebleven Duitsers door aanhoudende immigratie en ‘diversiteit’ geciviliseerd worden. Eronder geschoffeld dus.

  De machtigste man van Europa legt al zijn eugenetische kaarten op tafel en hij blijft gewoon de machtigste man van Europa. Dat is het gruwelijke heden waar wij nog net in leven.

  U kunt nooit meer zeggen: Ich habe es nicht gewusst.’ >>>> http://www.gewoon-nieuws.nl/2017/05/wolfgang-schauble-en-de-vernietiging-van-het-duitse-ras/

  1. Kodi

   Schäuble gaat dus vol op het orgel van zelfhaat en zelfvernietiging van Europa. Wat schuift zulk een verraad in de vorm van kopgelden voor rekening van ’t algemeen? Mogen wij weten wat zulk een prietpraat schuift? Dan weten wij dat er dus ook nog kan worden bezuinigd zonder dat het ook maar tot enige sociale afbraak leidt. Integendeel: Geldstromen inhouden aan bronnen van afwaardering kan ons alleen maar doen opwaarderen. Liever vandaag dan morgen. Ik zeg: Doen!

   1. Sniper666

    @ Kodi

    Goede morgen. Hier gaan o.a. de zuur verdiende centjes heen. De zelf verkozen (niet door ons) EU elite doet het niet voor minder…

    –> http://nos.nl/artikel/2153252-nieuw-eu-hoofdkantoor-met-kozijnen-uit-tilburg-en-oudewater.html

    1. Kodi

     Geen wonder dat Nederland als netto betaler steeds maar weer een naheffing van de EU krijgt en dat wij nog steeds een hoge rentedragende staatsschuld hebben. Een land met een regering die toelaat hieraan af te dragen roept dit over hun eigen bevolking af.

 4. joost2

  De leden van het Europees parlement en nu dus die Tusk, hebben alle reden om structureel iedereen af te kraken op ongenuanceerde wijze, teneinde hun goed betaalde baantjes maar te behouden. Mensen maar bang maken is hun hobby.
  De EU is een geldverslindend instituut, waar de Europese burger zich bont en blauw aan betaalt en zich laat besturen door lieden die slechts een belang hebben: “eigen belang”.

  Het bewijs dat de EU goed is voor ons land heb ik nog nooit geconstateerd.
  Ja, fijn, dat ik niet meer bij de grens geld hoef te wisselen.

  EU parlementariërs moeten dus een ophouden altijd “voor eigen parochie” te preken en zich altijd maar met ons eigen leven te willen bemoeiden.

 5. Peter Selie

  De ware Macron, de wolf in schaapskleren toont zijn ware gezicht ( video’s)

  De rookwolken zijn nog maar nauwelijks gedaald of de winnaar van de Franse presidentsverkiezingen 2017 toont al zijn ware gezicht, en dat laat zien wat Frankrijk en !!! Europa de komende tijd te wachten staat.

  “Macron, de bankier die niet van geld houdt”, kopte een Belgische collega van ons en met Belgische precisie werd hiermee weergegeven hoe de media die nog niet door de politiek worden beïnvloed de overwinning van Macron zien en daarmee de mening van talloze Franse en Europese burgers weergeeft, waaronder zeker ook die Nederlanders die hun nieuws niet uitsluitend van de MSM betrekken.

  En kijkt u ook even naar de tweede video op de Franse TV zender LCI openlijk de homoseksualiteit van deze Toy Boy wordt besproken!

  De onderstaande foto geeft in feite aan waar het met Frankrijk naar toe zal gaan, een verkapt socialisme, waarbij de ‘elite ‘ gokt op het feit dat zij de werkende Fransman met loze beloften in toom kunnen houden. Lees verder >>>> http://www.geennieuws.com/2017/05/de-ware-macron-de-wolf-in-schaapskleren-toont-zijn-ware-gezicht-videos/

  1. Kodi

   Macron, de bankier die niet van geld houdt? Met wiens geld verkoopt hij dat gelieg? Andermans geld? Een salonsocialist is iemand die graag graait van andermans eerlijk verdiend geld. Laat u niet misleiden!

 6. Seneca

  Wijze woorden van Donald Tusk, de man die door niemand werd gekozen en door vriendjes en vriendinnetjes is benoemd. Die man wil ons vertellen over fake news. De man en met hele zootje in Brussel is fake en een aanfluiting t.a.v. de behandeling van de Europese burger.

 7. Kodi

  Verplichte leestip: “Europese jongeren zijn EU-kritisch, willen EEG model, en macht terug van Brussel naar landen”
  https://www.tui-stiftung.de/wp-content/uploads/2017/05/Wichtige-Ergebnisse-der-Studie.pdf

 8. corfo

  Tusk is ook al helemaal de weg kwijt; “de Fransen hebben gekozen tégen de tirannie van nepnieuws” zegt de dwaas. Nee Tusk, de Fransen hebben gekozen voor de tirannie van de EU !! Wees één keer eerlijk en geef dat toe. Door wie ben jij eigenlijk als voorzitter van de Europese Raad gekozen ? Ik heb nooit op jou kunnen stemmen, dus jij vertegenwoordigt mij niet !! Rot op met die hele klèrezooi in Brussel en/of Straatsburg.

 9. Bes Tolen

  Eén van de waanideeën van de EU is, dat afzonderlijke naties in Europa het grote kwaad zijn. Juist Frankrijk is er het voorbeeld van een land, dat vooral haar eigen mensen vermoordde. En Polen? In beide landen werden een aantal miljoenen protestanten uitgemoord. Dat deden landgenoten in beide gevallen en dat had niets met nationalisme van moordenaars te maken. Het is wel de reden, dat in beide landen nog altijd de internationale Rooms katholieke kerk de grootste invloed heeft. Ten onrechte. Dat geeft nog steeds de verkiezingsuitslag in welk jaar ook: juist, wie trekt er daar onzichtbaar aan de touwtjes?
  Frankrijk is een land tot stand gekomen door veroveringen. Anders niet. In welke naam? Juist. Over Napoleon had ik het nog gisteren. U weet nu wie zijn oorlogen mogelijk maakten als … Als u het heeft gelezen tenminste. Gisteren of eerder. Frankrijk kent zichzelf niet. Oude mythes regeren daar. Duitsland is meer dan dom en laf. Zelfverloochening. Zelfvernietigend. Een ramp voor Europa. Polen moet nog van alles leren. Maar wie weet, ze gaan daar lang niet met alles akkoord. Ook niet met Tusk. Geef je niet over, Polen. Bedenk, dat in een verenigd Europa in de zin als de EU wil, de mogelijkheid van dictatuur groot is en er veel moeilijker nog van af zal zijn te komen. Geef de Polen en de Europeanen hoop. Toon standvastig dat overgave hier altijd fout is.

  1. Kodi

   In ieder geval zijn de Visegrad landen (Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije) wel realistischer dan Duitsland, Zweden, Nederland, België wat betreft zich met * kuch * vluchtelingen af te laten schepen. Men kan in Brussel leuren en zeuren met door Frontex hierheen overgevaren * kuch * vluchtelingen; De Visegrad landen houden het wat de verdeelsleutel over de hoeveelheid op te nemen met * kuch * vluchtelingen op nul, de beste koers, de juiste koers! Donald Tusk kan in zijn eigen land op geen ene stem rekenen en zeer terecht.

 10. Sniper666

  Gadverdamme wat een misselijk ventje die Tusk.

  1. Kodi

   Hoe harder zij schreeuwen over nepnieuws, hoe meer de normale mensen weten dat wij voorbij de newsspeak, voorbij de meningssturing via andere bronnen dan de MeningsSturende Media de waarheid aan de weet kunnen komen. Dat zal natuurlijk niet aangenaam zijn voor hen die ons dom en arm willen houden (George Orwell/1984: Ignorance = strength), want wij mogen natuurlijk nooit en te nimmer geïnformeerd worden over wat sommigen niet willen horen en wij niet mogen weten. De waarheid is namelijk erg hard, zeg maar gerust te hard voor hen die deze vrezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.