Zo doe je dat! Franse troepen in Irak sporen Franse ISIS-leden op en jagen ze vervolgens naar het hiernamaals

Geen categoriemei 30 2017, 11:00
Zo, van die Fransen kunnen we blijkbaar toch wel heel veel leren.
De Franse autoriteiten willen voorkomen dat ISIS-jihadisten terug kunnen keren naar Frankrijk. En dus zit er maar één ding op: ze uit de weg jagen. Dat doet Frankrijk door special forces in te zetten die samen met Iraakse soldaten Franse ISIS-gekkies opsporen en vervolgens om zeep helpen, aldus de Wall Street Journal.
Volgens de Amerikaanse krant is dit beleid ingegeven door de vele terroristische aanvallen in Frankrijk de afgelopen jaren. Daaruit hebben de Fransen geconcludeerd dat politiekcorrecte programma's om dit soort tuig te 'reïntegreren' niet werken. Nou kun je ISIS-gangers natuurlijk ook gevangen proberen te nemen, maar het probleem is dat ze dan over een paar jaar alweer vrijkomen -- aangenomen dat ze zelfs maar veroordeeld worden door de rechter.
Op dit moment worden zo'n 27 Franse jihadisten gezocht. Een onbekend aantal gekkies is al naar het hiernamaals geholpen. Dat is indrukwekkend, maar helaas is dat ook nodig: zo'n 1700 Fransen hebben zich de afgelopen jaren namelijk aangesloten bij ISIS. Honderden daarvan zijn nu dood of terug in Frankrijk, maar dat betekent dus ook dat vele honderden nog altijd in Irak en Syrië zijn.
Omdat Frankrijk niet over bewapende drones beschikt heeft de overheid special forces naar Mosul gesteund om Franse ISIS-malloten op te sporen. Zo'n 40 special forces zouden daar nu zijn en gebruik maken van hightech materiaal om terroristen te vinden.
Een Iraakse veiligheidsofficial vindt het beleid van Frankrijk terecht erg verstandig:

"Ze lossen dit probleem hier [in Irak] op, omdat ze dit probleem niet willen importeren. Dat is hun verantwoordelijkheid ook. Het is gezond verstand. De dodelijkste terroristische aanslagen in andere delen van de wereld vonden plaats in Frankrijk."

Zo is het... en zo zie je maar weer dat wonderen de wereld echt niet uit zijn. Zo denk je dat onze Franse vrienden knettergek zijn, en zo doen ze ineens iets waar ieder ander land een voorbeeld aan kan nemen. Het kan verkeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten