Zo doe je dat! Franse troepen in Irak sporen Franse ISIS-leden op en jagen ze vervolgens naar het hiernamaals

Zo, van die Fransen kunnen we blijkbaar toch wel heel veel leren.

De Franse autoriteiten willen voorkomen dat ISIS-jihadisten terug kunnen keren naar Frankrijk. En dus zit er maar één ding op: ze uit de weg jagen. Dat doet Frankrijk door special forces in te zetten die samen met Iraakse soldaten Franse ISIS-gekkies opsporen en vervolgens om zeep helpen, aldus de Wall Street Journal.

Volgens de Amerikaanse krant is dit beleid ingegeven door de vele terroristische aanvallen in Frankrijk de afgelopen jaren. Daaruit hebben de Fransen geconcludeerd dat politiekcorrecte programma’s om dit soort tuig te ‘reïntegreren’ niet werken. Nou kun je ISIS-gangers natuurlijk ook gevangen proberen te nemen, maar het probleem is dat ze dan over een paar jaar alweer vrijkomen — aangenomen dat ze zelfs maar veroordeeld worden door de rechter.

Op dit moment worden zo’n 27 Franse jihadisten gezocht. Een onbekend aantal gekkies is al naar het hiernamaals geholpen. Dat is indrukwekkend, maar helaas is dat ook nodig: zo’n 1700 Fransen hebben zich de afgelopen jaren namelijk aangesloten bij ISIS. Honderden daarvan zijn nu dood of terug in Frankrijk, maar dat betekent dus ook dat vele honderden nog altijd in Irak en Syrië zijn.

Omdat Frankrijk niet over bewapende drones beschikt heeft de overheid special forces naar Mosul gesteund om Franse ISIS-malloten op te sporen. Zo’n 40 special forces zouden daar nu zijn en gebruik maken van hightech materiaal om terroristen te vinden.

Een Iraakse veiligheidsofficial vindt het beleid van Frankrijk terecht erg verstandig:

“Ze lossen dit probleem hier [in Irak] op, omdat ze dit probleem niet willen importeren. Dat is hun verantwoordelijkheid ook. Het is gezond verstand. De dodelijkste terroristische aanslagen in andere delen van de wereld vonden plaats in Frankrijk.”

Zo is het… en zo zie je maar weer dat wonderen de wereld echt niet uit zijn. Zo denk je dat onze Franse vrienden knettergek zijn, en zo doen ze ineens iets waar ieder ander land een voorbeeld aan kan nemen. Het kan verkeren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Guus Geluk

  “Zo denk je dat onze Franse vrienden knettergek zijn,”

  Blijkbaar is het Franse volk “knettergek” omdat Macron zich voor de verandering eens niet naar Trump toe laat trekken, in tegenstelling tot elke andere wereldleider.

  Het zal wel.

 2. poldi

  Prima aanpak van de Fransen.
  Jammergenoeg zal Nederland dat uit etische overwegingen niet doen.
  Voor dat weerzinwekkend gehersenspoeld islamitisch tuig is maar één remedie en dat is ze als kakkerlakken uitschakelen voordat ze hier in Nederland genietend van een bijstandsuitkering en overige voorzieningen terroristische plannen gaan voorbereiden.

  1. corfo

   poldi.
   Prima verwoord en geheel juist.

  2. loritta

   Een heel goed en duidelijk antwoord.
   Helaas hoeven wij daar in “ons” Nederland niet op te rekenen, daar wordt alles door de bange partijen in de watten gelegd.

 3. corfo

  Ik vraag me inmiddels wel af waar ze toch al die maagden vandaan toveren die op de “helden” zitten, staan of liggen te wachten ?

  1. Sniper666

   @ corfo

   Dat was een woordgrapje van Mo.. alleen die mafkezen nemen het letterlijk. Als het niet zo serieus was voor de islammeren, doet het me denken aan Monty Python’s Life of Brian. Snel weer uitzenden op de NPO! Benieuwd of er een storm van kritiek komt.

   Haha –> https://www.youtube.com/watch?v=yuu9YH7_-T8

 4. Marija

  Ongedierte moet vernietigd worden.
  Helaas is het vrijwel onmogelijk al dat tuig dat inmiddels in Europa is aangekomen en nog zal komen,
  eenzelfde behandeling te geven.
  Daar staat onze beschaving garant voor, hetgeen ik in deze gevallen bijzonder verwerpelijk vind.

 5. Nasrani

  Geweldig nieuws. Kunnen we ze niet vragen ook de Nederlandse malloten daar te executen? Zou fijn zijn.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.