Zo rollen NRC-lezers: hopen nog steeds massaal op een rampenkabinet met GroenLinks

Voor wie er nog aan twijfelde dat kranten als het NRC het vooral van lezers uit extreemlinkse hoek moeten hebben, leveren ze nu zowaar zelf het bewijs.

Bij De Dagelijkse Standaard zijn wij er niet vies van om duidelijk te maken aan welke kant van het politieke debat en spectrum wij staan: hier leeft de overtuiging dat je alleen integer te werk kun gaat als je eerlijk en open uitkomt voor je meningen, zodat lezers zelf kunnen bepalen wat ze daarmee willen doen. Is dat rechtse geluid niets, dan even goede vrienden, maar dan was dat wel tenminste meteen duidelijk.

Helaas werken nog lang niet alle – zeg maar gerust vrijwel geen – andere media op die manier. Vooral leden van het mediakartel – zoals de NOS, De Volkskrant en het NRC – willen ons allemaal graag doen geloven dat ze alles objectief – zonder enige mening dus – schrijven, en dat iedereen van welke politieke overtuiging dan ook daar terecht kan. Dat is natuurlijk je reinste lezersbedrog: elke schrijver stopt in ieder geval onbewust, maar vrijwel altijd gewoon bewust, zijn eigen mening in teksten. In het geval van het mediakartel is dat zonder uitzondering een links tot extreemlinks geluid. Juist omdat ze daar dus niet gewoon zelf eerlijk voor zouden uitkomen, is het belangrijk om deze linkse bias bloot te leggen. Deze keer maken ze het echter wel érg gemakkelijk om dat te doen.

Ook het NRC heeft inmiddels door dat de formatie niet bepaald op rolletjes loopt, en is daarom maar gaan kijken wat haar lezers eigenlijk als beste coalitie zien. Gewoon, om als advies naar Den Haag te sturen ofzo. En wat blijkt nou? Heel erg veel dus – men hoopt niet dat Alexander Pechtold alsnog zijn gruwelijke kindereuthenasieplannen opzij zet of dat Mark Rutte eindelijk eens met de tweede partij van Nederland, de PVV, gaat praten. Nee, een meerderheid bidt nog steeds vurig dat de Jessias zal verrijzen uit de formationele dood en alsnog een gifgroene coalitie smeedt met de VVD, het CDA en D66, ook al heeft iedereen gezegd dat dat écht niets meer kan worden na twee maanden onderhandelingen. Hoop sterft als laatste, zullen we maar zeggen.

Natuurlijk mogen die mensen daar gerust op hopen: dat is hun goed recht. We zullen het er echter allemaal over eens zijn dat dit alleen een wens is die gekoesterd kan worden door stevig linkse mensen, en het feit dat dit hét advies van de NRC-lezers is, zegt wel wat over die groep. En aangezien die krant het toch moet hebben van haar lezers, is daarmee logisch af te leiden dat hun artikelen dezelfde politieke hoek in zullen gaan. Maar goed, dat wisten we dus eigenlijk al.

Dus NRC: wordt het na deze slip of the tongue niet eens tijd om helemaal uit de objectiviteitskast te komen? Dat zou wel zo eerlijk zijn richting jullie lezers en de rest van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  De NRC was ooit een goede krant. Lang geleden is dat ook weer. Met politieke correctheid kunt je tegenwoordig pronken. Vroeger was dat met correcte nieuws.

 2. Sniper666

  Waar ergens is het mis gegaan met het NRC?

 3. Two Ravens Black Kettle

  Het is tegenwoordig heel eenvoudig. Kom ik ergens en zie ik de NRC op tafel liggen dan draai ik om.
  Of het wc papier moet op zijn.
  Vorig jaar -na een uiterst verhit en heftig debat dat tot diep in de nacht duurde (op gang geholpen met een elegante fles McCallan)- heeft de allerlaatste kameraad en vriendin van me die nog geabonneerd waren op dat hatelijk zelf-islamiserend DoofpotVod opgezegd.
  Eerlijk is eerlijk, ze zaten er eigenlijk al een tijdje tegen aan te hikken.
  Maar toch.
  Dus zijn de diverse vriendengroepen die rondom me heen cirkelen nu officieel NRC-vrij.
  Ik weet het
  Het is een minuscule overwinning
  Maar een overwinning de al niettemin
  Hoeveel levens heeft dat blaadje van de Regressieve Kerk al niet kapot gemaakt.
  De NRC
  De wrede Bijbel van de Zelf-Islamist

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.