Britten hebben een nieuwe conservatief-rechtse regering: kom maar op met Brexit

Geen categoriejun 26 2017, 16:00
Na onderhandelingen met de Noord-Ierse partij DUP heeft de Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk weer een werkende regering. De Conservatieve Partij van Theresa May had in de laatste verkiezingen een meerderheid kwijtgeraakt. Dit betekende problemen voor de toekomst, aangezien May een voorstander is van een zogenoemde 'harde Brexit' waarbij het Verenigd Koninkrijk volledig onafhankelijk wordt van de Europese Unie. Dit principe kwam in gevaar.
Direct na de verkiezingen werd er al aangegeven door May dat er gesprekken zouden komen met DUP, een Noord-Ierse conservatief-rechtse partij. In veel gevallen denken de twee partijen hetzelfde, maar net als de Schotse SNP hebben partijen van andere delen van het Verenigd Koninkrijk ook regionale partijen die in het nationale parlement kunnen komen. Naast de rechtse DNP heb je de linkse Sinn Fein. Deze twee Noord-Ierse partij moeten een regering vormen in Noord-Ierland, maar dat gaat moeilijk lukken, omdat ze principieel verschillende partijen zijn.
De DUP heeft beloofd om de minerheidsregering van Theresa May te steunen op belangrijke onderwerpen, zoals met Brexit, in ruil daarvoor wordt Noord-Ierland gesteund met een extra 1 miljard euro. Diverse infrastructurele projecten worden hiermee onder andere mee gefinancierd.
De linkse partijen of de partijen tegen een harde Brexit hebben Theresa May beschimpt van te weinig steun die ze kreeg van de Britse bevolking. Dit is een tactiek om een 'softe Brexit' te bewerkstelligen. Deze beschuldigingen hebben gelukkig geen grond gekregen en het land kan nu terug naar een schone en harde Brexit.
https://www.youtube.com/watch?v=mcGz38GOitk
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten