De Bitcoin wordt overschaduwd door Ethereum

De Bitcoin, de grootste cryptomunt die de wereld kent, stijgt in de koerswaarde. De laatste tijd zijn er veel terugvallen geweest.

Deze terugvallen hebben dus weinig invloed gehad op de koers van de Bitcoin. Sinds 1 januari is de waarde verdriedubbeld. Daarentegen is de andere cryptomunt Ethereum 34 keer zo hard gegroeid als Bitcoin. Als je puur naar de groeicijfers kijkt, valt te concluderen dat Bitcoin en veel mindere groei heeft gerealiseerd dan Ethereum. Op het begin van het jaar had Bitcoin ongeveer 80% marktaandeel. Dit aandeel is volgens Marketwatch aardig verminderd. Uit onderzoek blijkt dat Bitcoin nog maar een aandeel van 45 % bezit. Ethereum volgt met ongeveer 24% van het marktaandeel. Uit een ander onderzoek van Marketwatch blijkt ook dat Bitcoin een marktkapitalisatie heeft van 46 miljard. Dit is ongeveer 20 miljard meer dan de concurrent Ethereum.

De vraag is dan ook: gaat Ethereum de Bitcoin voorbij?
Dit zou zomaar kunnen. Volgens Techcrunch is de lijst van verscheidene cryptomunten afgelopen jaar gegroeid met meer dan 50% (van 551 naar 857). Het zogenaamde verschijnsel ‘crypto-backed assets’ treedt hierbij op. Veel cryptomunten zijn namelijk gebaseerd op de zogehete blockchaintechnologie van zowel de Bitcoin als Ethereum. Ethereum is vooral bekend bij ICO’s. Dit staat voor:
‘a fundraising tool that trades future cryptocoins in exchange for cryptocurrencies of immediate, liquid value. You give the ICO bitcoin or ethereum, and you get some of Billy’s New Super Great Coin.’ Of te wel, een eigen munt die bij een succes geld oplevert en daarnaast leuk is om klanten te binden met een bedrijf. Vooral de laatste tijd word de ICO populairder. Tussen maart en mei is het totaal aan ICO’s verzesvoudigd. Dit blijkt uit onderzoek van de Tokenmarket. De blockchaintechnologie van Bitcoin werd hierbij amper gebruikt. Vooral Ethereum werd ingezet. Vandaar de vraagtekens over de groei van Bitcoin. Hedendaags heeft meer dan de helft van de ICO’s betrekking op de software van Ethereum.

Wat zijn dan de voordelen van Ethereum met zijn blockchaintechnologie?
Over het algemeen is dit systeem van Ethereum eenvoudiger en flexibeler te gebruiken dan dat van de Bitcoin. Vooral het kopiëren is eenvoudig. Vandaar dat men eerder overschakelt op Ethereum. Voor Ethereum is er een rooskleurige toekomst. Toch moet het vertrouwen in de cryptomunt wel blijven bestaan. Dan zou het heel goed kunnen dat Ethereum op korte of lange termijn de Bitcoin in gaat halen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Sniper666

    Bitcoin, ethereum, allemaal luchtfietserij en puur speculatief. Zeepbellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.