De ‘migrantenjungle’ van Calais lijkt terug te keren

De problemen in Frankrijk met betrekking tot migranten blijven zich opstapelen. De ‘Jungle’ van Calais, een groot migrantenkamp bij Calais, werd vorig jaar ontruimd, maar het lijkt er op dat de groei van die jungle zich weer volop voltrekt.

Frankrijk, eens het land van croissants, baretten, wijn en Sartre. Nu lijkt de stad van de romantiek, Parijs, vooral de stad van migranten te worden. Zo veel problemen met straatvervuiling, migrantenkampen (groot of klein), overlast door migranten. Het is een wereldstad en de drukte lijkt onhoudbaar te worden.

Die problematiek is niet alleen in Parijs aanwezig, maar ook bij het stadje Calais, de overgang van Frankrijk naar Engeland. Vrachtwagens en boten gaan naar ‘het beloofde land’ van de migranten. Er worden ook veel pogingen gedaan om naar de overkant te komen. Auto’s en vrachtwagens worden belaagd en de tunnels zijn gebruikt door wandelaars. Alles om naar de overkant te komen.

Vorig jaar ontstond daardoor een stad bij een stad, de ‘Jungle van Calais’. Een kamp met 8000 migranten. Rellen, ziektes, vervuiling, het waren de normaalste zaken van de wereld in de jungle. Het kamp met uiteindelijk ontruimd, maar de groei van het aantal migranten blijft doorgaan. Nu is er geen groot kamp, maar is iedereen verspreid. Onder bruggen, in parken, bij wegen.

Agenten proberen om de migranten uiteen te drijven met alle middelen die ze hebben, zo ook geweld. Zodat er niet nog een kamp kan ontstaan, maar de problematiek blijft bestaan. Het is het bestrijden van symptomen en het is een onhoudbaar scenario, voor de mensen in Calais en de migranten. De migranten denken dat ze hier en masse een goede toekomst kunnen opbouwen en komen dan in een totaal andere realiteit terecht.

Er is geen ontmoedigingsbeleid, terwijl dat wel nodig is. We kunnen in Europa niet iedereen opvangen, ook niet in deze aantallen. De sociale spanning, de economische frictie, de angst om de Europese en nationale identiteit. We moeten harde en strenge maatregelen nemen, want zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Ongelooflijk, weer een D66 rechter in Frankrijk. Hij verbiedt een camp maar gebiedt opvang. Dat schiet niet op.

 2. Sniper666

  Als FRONTEX zo flink is deze GuusGeluk zoekers aan land te brengen in Sicilië/Italië, moet FRONTEX ze ook verder transporteren naar de UK.

  1. corfo

   @ Sniper666.
   Wat u voorstelt is mogelijk wel de bedoeling van die EU-kontenkruiper Macron.
   Per rubberbootje naar de UK overbrengen zodat de Brexit nóg moeilijker wordt gemaakt voor de Engelsen. Niets gaat de EU te ver om de Engelsen dwars te zitten.
   Maar zou u het woord GuusGeluk niet meer willen gebruiken, zéér alsjeblieft ?
   Doodziek wordt men van die wegkijker/zeurkop/moslimknuffelaar/beterweter/bedpisser/loser.

 3. HW

  Ze hebben daar een nieuwe president “ik geloof dat hij Macron heet”
  Europa voorvechter en Eurofile al la D66-er Pechtold.

  Hij wil Europa verenigen. Dan moet hij ook doen, wat Europa verwacht.
  Opruimen die handel daar bij Calais en anders zitten we niet op die Fransoos te wachten.

 4. Peter Selie

  De ‘migrantenjungle’ van Calais lijkt terug te keren, tja dit is gewoon niet meer te stoppen, de Fransen doen er ook alles aan om een dystopisch toekomstbeeld in het leven te roepen, in ieder geval ontbreekt er niets aan de fantasie van de Franse regering om chaos te scheppen, Ordo ab Chao daarmee bedoelen ze natuurlijk de Nieuwe Wereld Orde.

 5. Ritter

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en de illegalen denken dat ze een kans (en verzorgd worden) hebben zullen ze blijven komen.

  Alleen de Australische methode zal effectief werken. Dus geen asiel en uitzetten.

  Nu weten de illegalen dat ze in een kamp komen waar ze verzorgd worden. Dat heeft natuurlijk een sterk aanzuigende werking op de illegalen.

 6. corfo

  Toen dat kamp vorig jaar werd ontruimd had men daar meteen een héél groot meer van moeten maken, een paar vlotjes langs de walkant en zie : de parasieten helemaal gelukkig : ze zitten weer op ’t water !

 7. Paaldanseres

  Goh… je meent het niet…. Dat had ik nou echt nooit verwacht. En het ging zo goed.
  [Sarcasme OFF]

 8. Bes Tolen

  De migranten denken over het algemeen dat ze bij voorrang een huis en werk krijgen. [En in gevallen ook want het zijn vaker hetero mannen, een vrouw krijgen toegewezen. Bijvoorbeeld een dochter van een wethouder of een raadslid.]. U moet alleen niet denken dat het niet zo in Nederland gaat. Zo gaat het al tientallen jaren. Die verhalen gaan natuurlijk ook in Afrika, Azië, de Kaukasus enzovoort rond. Nou ja, ook wel in bepaalde Europese landen.
  VVD bewindslieden presteren over het algemeen minstens even slecht als die van de andere regeringspartijen. Dijkhoff heb je ook niets aan. Hij luistert naar de linkse figuren zoals Richelle en verwerpelijke organisaties, die het beleid al sinds decennia uitmaken in plaats van zelf de bakens voor asielzoekers en illegalen richting land van herkomst te verzetten. Illegalen en asielzoekers kunnen je wel enige tijd onderdak bieden maar dan wel in de gevangenis. Met de blijvende aantekening dat het hun slecht zal vergaan als ze zich nog eens weer hier in Nederland vertonen. Waarom zij niet en krijgen eigen ambtenaren in Nederland wel zo’n behandeling en dat vaak terwijl die niet in de fout gaan maar bijvoorbeeld allen maar solliciteren op een functie waarop ze niet mochten solliciteren? Officieel wel mochten solliciteren, dat wel. Begrijpt u?
  De omvolking moet tot staan worden gebracht.

 9. swetsnek

  bij guuske beuk mees en vooral kogelrond in de tuin is nog plek zat hahaha

 10. Kodi

  Gewonden bij vechtpartij tussen migranten in Calais

  Bij de Noord-Franse stad Calais is een massale vechtpartij geweest tussen migranten uit Eritrea en Ethiopië. Zeker zestien mensen zijn gewond geraakt.

  Ruim honderd migranten sloegen met stokken op elkaar in en gooiden met stenen. Vrijdagavond was er ook al ruzie tussen de groepen bij het uitdelen van het avondeten. Toen raakten negen vechters lichtgewond.

  De Franse politie heeft drie Eritreeërs opgepakt. Vorig jaar oktober werd het geïmproviseerde vluchtelingenkamp, de ‘jungle van Calais’, ontruimd en afgebroken, maar er komen nog altijd veel migranten naar de havenstad. Ze hopen daarvandaan naar Engeland te kunnen komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.