De PVV verwoordt het perfect: “Stop met inlegvellen schrijven en start met luisteren naar de burger!”

In een tijd waarin Nederland in een bananenrepubliek dreigt te veranderen, zijn er meer dan ooit mensen nodig die wél blijven kijken naar wat het land nu eigenlijk wel, en misschien vooral niét wil.

Het is misschien wel de meest ondemocratische zet uit de recente Nederlandse historie. Hoewel Nederland bij het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne overweldigend de boodschap “nee, dit willen we niet!” probeerde over te brengen, blijken de oren van onze politici zulke boodschappen toch altijd te verdraaien. De stemlokalen waren nog niet afgebouwd of de klinkklare boodschap van het Nederlandse volk was al veranderd in “ach, met wat kleine aanpassingen vinden we het eigenlijk helemaal prima”.

Zo gezegd zo gedaan: Mark Rutte cum suis kwam binnen de kortste keren met een totaal nietszeggend inlegvelletje voor het verdrag, en begon zijn propagandacampagne om het ‘nieuwe’ verdrag alsnog door de Tweede en Eerste Kamer te krijgen. Daarbij werden zelfs schimmig-gefinancierde promotiefilmpjes (‘Oekraïne is eigenlijk toch zo’n geweldig land!’) niet geschuwd, en – verrassing verrassing – had een meerderheid van de parlementariërs geen andere keuze dan te zwichten voor de enorme druk, en het geheel aan te nemen.

Gelukkig waren daar wel uitzonderingen op. Drie CDA’ers vertikten het om hun democratische mandaat te verloochenen en stemden niet met hun partij mee – waarvoor hulde! – en Danai van Weerdenburg (PVV) had zelfs dit te zeggen over de hele affaire:

En daarmee slaat ze de spijker natuurlijk voor de volle 100% op zijn kop: dit zogenaamde inlegvelletje is veel meer dan een symbolische toevoeging aan het associatieverdrag. Sterker nog: met het hele verdrag heeft het weinig van doen. Er zullen weinig Nederlanders zijn die wakker liggen van het feit dat dit verdrag er toch komt – zo rampzalig als sommigen het stelden is het ook niet – maar wel om de keiharde middelvinger die zij hebben gekregen vanuit Den Haag. Dit gaat allemaal niet om één of ander verdrag met een ander land, maar om de schandalige praktijken in ons eigen land.

Raadgevend of niet, het referendum gaf aan dat Nederland hier gewoon geen zin in heeft, en voor elke democratisch gekozen regering zou dat genoeg moeten zijn om het feest af te blazen, of in ieder geval de wijzigingen wederom voor te leggen aan het volk. Maar nee, in plaats daarvan knalden de Haagse heren het geheel op onacceptabele wijze door de Kamers heen, waarmee de boodschap van Nederland maar één antwoord lijkt te hebben gekregen: “Vind wat jullie willen, maar wij trekken ons er niets van aan.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. DutchDropveter

  ik wil maar een ding; een wet die leugenaars op een later tijdstip kan aanpakken als de feiten toch iets ander liggen dan werden geschetst.

  Dit geld voornamelijk voor Jan Peterbalkende met het lissabon vedrag en Mark rutte het Oekraïne referendum. Als je de belangen voor een orgaan als de EU belangrijker vind ga daar dan werken maar lever je taak als minister president gewoon in! Nu weten we niks en drijven we op een vlot ergens naar toe waar niemand weet waar het eindigt.

  1. corfo

   DutchD.
   Héél juist.
   ’t Is één hele grote bende in zowel de Nederlandse “politiek” als bij de EU-“leiders”.
   Iedereen die zichzelf “elite” noemt (en dat zijn er heel veel in de politiek) zitten op een véél te duur betaald stekkie en graaien/harken/rommelen zoveel als mogelijk om zichzelf te verrijken. Ik ben schijtziek van die hele troep, van de z.g. “boven-ons-gestelden”, wat een gajus ! Ze liegen, bedriegen, vreten én zuipen zich helemaal rond en vet op ónze kosten (zie Van Baalen, Timmermans enz.). Onbegrijpelijk dat er nog NL’ers bestaan die die rotzooi durven te verdedigen. Aan de schandpaal met die gasten.

   1. van Urk

    Ach ja die EU commissaris timmerfrans die een grote stalen hek om zijn woning heeft geplaatst met extra beveiligingscamera,s. Waarvoor eigenlijk? Vanwege zijn aanwezige onbeschoftheid, het gemaakte superioriteitsgevoel van onrendabelen de burger inmiddels zo de keel uit, dat zij het burgerpesten zat zijn, dat een beveiliging noodzakelijk blijkt? Terwijl je in andere landen zo bij een commissaris of locoburgemeester naar binnen kan lopen.

 2. van Urk

  Danai van Weerdenburg altijd leuk om haar te horen. http://www.youtube.com/watch?v=knvA1rE179o

 3. corfo

  Je kunt de hele Haagse rotzooi “asociaal” noemen.
  Letterlijke betekenis van “asociaal” is “géén rekening houdend met anderen”.

  1. Floris

   De hele samenleving is de laatste decennia verhuftert en de politiek is daar geen uitzondering op. Waren het vroeger saaie mannetjes in driedelig grijs, maar tenminste niet corrupt, nu zijn het leugenachtige graaiers. Er zitten regelrechte psychopaten bij.

   Over de oorzaken van de verhuftering: https://psychologie.startpagina.nl/forum/topic/1291870/culturele-oorzaken-van-hufterig-gedrag/

   Citaat: “Onder het mom van politieke correctheid, tolerantie en ruimdenkendheid, keken we liever de andere kant op. ‘Moet kunnen’ werd een gevleugelde uitspraak in het Nederland van de jaren tachtig. Hand in hand daarmee rukten egalitarisme en relativisme op vanuit de links progressieve wetenschap. Criminelen en asocialen werden in toenemende mate gezien als slachtoffers; hetzij van een oneerlijke maatschappij, hetzij van een psychologische afwijking. Daarmee verdween het morele oordeel over het gedrag van de ander, iets wat in de jaren vijftig nog aan de orde van de dag was, vrijwel geheel uit de samenleving.”

 4. nassigny

  het is onbegrijpelijk dat mensen/schapen nog voor deze onzin stemmen en daarmee hun eigen onkunde aangeven

 5. toetssteen

  Mooie speech, maar wat doet men ermee? Niks.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.