Den Haag zelfislamiseert verder: weigert islamitische school met gescheiden gymlessen aan te pakken

Hoewel half Nederland er schande van spreekt, ziet de gemeente Den Haag geen enkele reden om zich ook maar enigszins te bemoeien met de islamitische school die jongens en meisjes scheidt tijdens de gymlessen.

Nederland islamiseert, en Den Haag loopt graag voorop bij deze landelijke trend, blijkt maar weer. Dinsdag werd bekend dat bij minstens één van de scholen van de islamitische scholenstichting Yunus Emre in Den Haag gescheiden gymlessen voor jongens en meisjes gegeven worden. Wie denkt dat dát bij het huidige Nederland hoort, heeft het niet helemaal begrepen, maar de gemeente ziet geen enkele reden om op te treden.

Meteen na het bekendmaken van het schokkende feit reageerde de Haagse PVV-fractie fel, met raadslid Elias van Hees voorop:

De PVV in de Haagse gemeenteraad maakt zich kwaad over de gescheiden gymles: ,,Dit zijn smoesjes”, fulmineert PVV-raadslid Elias van Hees. ,,Dit gelooft toch geen hond!? Deze middeleeuwse school moet gesloten worden.”

Met die “smoesjes” refereert hij naar de knettergekke verklaring die het schoolbestuur deze week gaf. Hadden ze gewoon gezegd dat het vanuit hun islamitische achtergrond haram – verboden en zondig – was om jongens en meisjes samen te laten gymmen, was dat tot daaraantoe geweest. In plaats daarvan kwamen ze echter met een slappe smoes dat de reden hiervoor “fysiologische verschillen tussen jongens en meisjes” en “roosterproblemen” waren. Ja hoor: alsof het niet makkelijker is om één groep kinderen in te roosteren dan twee aparte.

Vanzelfsprekend liet dit raadslid het er niet bij zitten, en nam hij zich voor de betreffende wethouders bij het eerste treffen aan te spreken op het feit dat een krankzinnige school als deze duizenden euro’s aan subsidie krijgt van de gemeente Den Haag. Hij kreeg echter – eigenlijk was het al te verwachten – nul op het rekest:

Nou, dat lijkt me een heldere zaak. Den Haag vertikt het om ook maar iets te verbeteren aan de discriminerende situatie die er op deze school bestaat, en pompt er als beloning ook nog eens uw belastingcentjes in om deze boel in stand te houden. De zelfislamiseringstrein dendert vrolijk verder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Skippybal1

  Schaf het bijzonder onderwijs af, dan kan de regering dit soort onzin gewoon verbieden.

  Maar bijzonder onderwijs is nog een CDA-dingetje, dus dat gaat niet gebeuren.

  1. Standaardbinnen

   Het is een wonderlijk gegeven dat juist rechtse mannetjes en vrouwtjes de overheid bevoegdheden willen geven om van alles en nog wat te verbieden: de almachtige staat die bevoegdheden krijgt tot achter de huisdeur.

 2. Sniper666

  Alle scholen openbaar. Geloven doe je maar thuis en ik de kerk.

 3. Standaardbinnen

  Ik weet het niet zeker, maar ik betwijfel of de vrijheid van onderwijs overheden de bevoegdheid geeft in te grijpen in de inricting van het gynastiekonderwijs. Ik betwijfel evenzeer of de Onderwijsinspectie op dit aspect toeziet.

  1. van Urk

   Het kan in ieder geval geen kwaad dat gescheiden gymnastiek. Toiletten in het openbaar zijn toch ook gescheiden?

 4. Floris

  In mijn jeugd waren de gymlessen ook gescheiden. Ik vond dat helemaal niet vreemd. Kennelijk is dat ooit verandert vanwege die gendergelijkheid trend.

  Wat uiteraard wel idioot is is dat moslims zelfs in hun eigen huis gescheiden zitten en dergelijke, maar gescheiden gymlessen? Daar heb ik wel begrip voor.

  1. Standaardbinnen

   Gescheiden zwemgelegenheid voor vrouwen was ook altijd heel gebruikelijk (en is voor veel vrouwen nog steeds een wens) tot het moment dat islamofoben er op sprongen.

 5. HaZ

  Nu ben ik toch wel benieuwd hoe moslimvrouwen in het korfbal ( gemengde sport) daar tegen aan kijken ? Als ze daar al aan meedoen natuurlijk.

  1. Floris

   Probably not.

   1. HaZ

    Had het kunnen weten idd. Waarschijnlijk zullen de Sylvana’s en de Fleurtjes hier binnenkort wel weer in gaan duiken, want racisme natuurlijk.

 6. Ruud562

  Asscher is naast vice-premier toch ook verantwoordelijk voor het integratie- (c.q. zieligheids-)beleid? Beleid waar jaarlijks miljoenen voor worden vrijgemaakt, beleid dat zou moeten bijdragen tot onder andere gelijkstelling van man en vrouw!

  Nou Asscher, doek die club ambtenaren van je maar op en pak Den Haag en die school aan!

  Wat? Wat zei je? Ook is islam, dus vind je dit normaal?!
  Nou, stop dan ook subiet met die ambtenarij van je rond integratie, stop dat geld maar in de gezondheidszorg alhier! Want daar moet flink veel geld bij, door, juist ja, vanwege de instroom van niet-westers gericht en veelal onverzekerd en respectloos volk!

 7. HaZ

  Minister Blok: geen behoefte aan discussie over uniform politie. Wil dat agenten neutraliteit uitstralen (dus geen hoofddoek) !
  Had dat niet een paar weken eerder gekund ?

 8. thaithai

  Openbare toiletten moeten volgens de linkse kliek toch genderneutraal zijn van urk? Waarom dan gescheiden gymlessen?

 9. Babaji538

  Je kunt proberen de boel goed te verkloten.
  Als nummers niet meer overeenkomen met getallen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.