Dit zijn 4 veelbelovende Nederlandse startups die jouw leven een stuk gemakkelijker gaan maken

Technologie heeft ons leven veranderd. Daar zijn we het met z’n allen ongetwijfeld over eens.

Maar dit moet ergens vandaan komen. Of het nou Google, Facebook of Uber is: iemand begon op een gegeven moment een idee uit te werken, wat uiteindelijk uitgroeide tot één van deze miljoenenbedrijven. Nu zijn er ook veel Nederlandse startups die met hun veelbelovende concepten proberen om de markt te veroveren. Een mooie uitdaging, want je wordt natuurlijk niet zomaar de nieuwe Google. Om het kaf van het koren te scheiden, presenteren wij je in deze blog vier Nederlandse startups die met hun revolutionaire ideeën proberen om jouw leven een stuk makkelijker te maken.

1. uButler

Een startup die al volop in het nieuws is geweest is de Amsterdamse startup uButler. Dit bedrijf, gevestigd aan de welbekende Prinsengracht, heeft een gat in de markt gevonden. Ze hebben zich namelijk toegespitst om vergeetachtige, gestreste én luie mensen te helpen door alles voor ze te gaan regelen. Zo staat op de website vermeld dat ze je herinneren aan je tandartsafspraak, ze een helikopter voor je regelen als je weer naar Cannes moet na het bekijken van een F1 race (heel herkenbaar) of dat zelfs iemand je vieze was in de wasmachine komt doen als je te druk (of te lui) bent om het zelf te doen. Op de website staat dat je álles aan ze mag vragen, hetzij legaal natuurlijk. Een mooie uitdaging om iets heel creatiefs te verzinnen. Daarbij moet natuurlijk wel vermeld worden dat aan al dit geregel natuurlijk wel een prijskaartje hangt: uButler vraagt € 75 per maand, exclusief BTW. Nieuwe klanten kunnen de service de eerste week gratis uitproberen.

2. Barqo

Wie wel eens een bootje heeft gehuurd in Amsterdam of Utrecht, weet dat dit behoorlijk duur kan zijn. Rederijen en verhuurders drijven de prijzen gigantisch op waardoor het vrijwel onbetaalbaar is om een leuk dagje te gaan varen. Gelukkig hebben de mensen van Barqo daar wat op gevonden. Zij bieden een platform aan waar mensen hun eigen boot kunnen verhuren. Simpel. Een soort Airbnb maar dan met boten. Je geeft aan waar je de boot wilt huren, voor hoelang en je ziet gelijk waar je de goedkoopste en mooiste boot kunt huren. Ideaal voor vrijgezellenfeesten, dagjes weg met je schoonouders, of een combinatie van beide.

3. Picnic

Ongetwijfeld laat jij wel eens wat thuis bezorgen. Of het nou een kapsalon met extra veel kaas is, of een pakketje: we weten allemaal hoe makkelijk het kan zijn om slechts de deur open te doen en iets in ontvangst te nemen. Nu is er zeer goed nieuws: een van de meest tijdrovende weekactiviteiten, boodschappen doen, kun je nu volledig overslaan aangezien je met Picnic je boodschappen volledig gratis kan laten thuisbezorgen. Supermarkten waren hier al mee begonnen, maar bij Picnic kun je uit een enorm assortiment kiezen zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen. Super handig, want zo bespaar je oceanen van tijd.

Screen Shot 2017-06-27 at 11.56.06

4. Terello

Is jouw iPhone wel eens keihard op de grond gekletterd? Iedereen herkent wel dat hartaanval-moment, dat je eigenlijk bang bent om je telefoon op te pakken omdat je vreest voor die mooie barsten in dat schermpje. Negen van de tien keer gaat het goed, maar bij die ene keer kan het zomaar gebeuren dat er tientallen sterretjes te zien zijn. En ja, dan moet je op zoek naar een of ander vaag iPhone reparatie winkeltje, waar ze voor drie tientjes wel even dat schermpje kunnen vervangen. De kans is groot dat je dan na twee maanden al allemaal strepen op je scherm ziet verschijnen. Niemand zit daar op te wachten, natuurlijk. Een veel beter alternatief is de startup Terello. Deze reparatieservice is begonnen met een nieuw concept waarbij ze telefoons gaan repareren bij klanten thuis of op het werk. Met een mobiele werkplaats kunnen ze binnen één dag na het maken van de afspraak bij de klant thuis zijn, om daar de telefoon te repareren binnen een half uurtje. Daarnaast krijg je ook nog eens 24 maanden garantie op je reparatie. Super makkelijk dus, als je niet veel tijd hebt, en geen zin hebt om een reparatie winkeltje op te gaan zoeken en daar je telefoon aan toe te vertrouwen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.