Elitaire CDA-Europarlementariër doet zielig: “geschokt” door kritiek op weggegooide bonnetjes

Annie Schreier-Pierik is des duivels dat media kritiek hebben geleverd op haar ondoorzichtige declaratiegedrag en spreekt zichzelf tegen: ze heeft “slechts” een paar bonnetjes weggegooid. 

Europarlementariër Annie Schreier-Pierik reageert woedend op de onthullingen over haar onkostenvergoeding. Ze is “geschokt door de vele onzinberichten” en beklaagt zich over de “karrevrachten ana kritiek” die ze te verduren heeft gekregen. De Twentse CDA’er raakte twee weken geleden in opspraak toen bleek dat ze – als enige in haar fractie – geen inzage geeft in de besteding van haar onkostenvergoeding van 4300 euro per maand. De overige CDA’ers in Brussel laten hun bonnetjes en facturen netjes zien aan een speciale fractie-accountant, maar Annie Schreier had daar geen trek in: zij liet de bonnetjes alleen zien aan haar eigen accountant, waardoor dus niemand kan controleren wat ze nu eigenlijk allemaal met dat geld doet.

Aanvankelijk reageerde de CDA-boerin laconiek op de beschuldigingen van gegraai: ze had niets verkeerd gedaan, meende ze. Maar na druk vanuit haar eigen partij besloot ze vorige week toch om voortaan haar bonnetjes netjes te laten controleren door een onafhankelijke accountant. Een controle van haar bestedingen in de afgelopen maanden zat er alleen niet meer in, want Annie Schreier had de bonnetjes weggegooid. Daarmee laadde ze natuurlijk al helemaal de verdenking op zich dat haar bestedingen niet in de haak waren: waarom zou je immers bonnetjes weggooien als er op dat moment al ophef is over je declaraties?

Maar het wordt nog gekker: Annie Schreier beweert nu opeens dat ze helemaal geen bonnetjes heeft weggegooid. In een gênant epistel vol zelfmedelijden schrijft ze:

“Vorige week heb ik afgesproken (…) dat ik vanaf 1 juli meedoe met de CDA-regeling. Ik zal alle uitgaven, bonnen en onkosten laten controleren door de accountant van het CDA-partijbestuur. Een doosje met bonnetjes dat ik twee weken geleden heb weggegooid, betreft slechts kassabonnetjes voor koffie, koekjes en water van de laatste weken.

Al mijn bankafschriften, kredietkaartuitgaven en facturen van de laatste jaren heb ik vanzelfsprekend gewoon bewaard. Ik ben valselijk beticht en onjuist geciteerd. Ik verzoek daarom de journalisten van o.a. de Twentsche Courant Tubantia om dit citaat te rectificeren.”

Aha, het gaat dus slechts om wat bonnetjes voor koekjes en koffie. En hoe kunnen wij dat controleren? Helemaal niet! De sluwe Annie Schreier-Pierik zal namelijk pas vanaf 1 juli meedoen met de CDA-regeling. Het blijft dus onhelder hoe zij in de afgelopen jaren haar onkostenvergoeding van 4300 euro per maand heeft besteed. Of ze het nu heeft uitgegeven aan printerpapier, koekjes of aan luxe reisjes, we zullen het nooit weten.

Als Annie Schreier-Pierik daadwerkelijk openheid van zaken wil geven, moet ze al haar bestedingen van de afgelopen jaren overleggen aan de CDA-accountant. Zolang ze dat niet doet, wekt ze zelf de schijn van een doofpot. Daar kan ze dan wel zielig over doen, maar het is haar eigen schuld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DutchDropveter

  Christenen mogen niet liegen…. ow wacht deze vrouw zit in het Europees parlement dan ben je natuurlijk veel meer dan de werkende klasse…

  Ik lees net dat mevrouw oma is, ik hoop dat ze beseft wat ze haar eigen klein kind(eren) aan doet en ik hoop dat ze het nog mag toezien ook!

 2. Ni28

  Wat een arrogantie om nog geschokt te zijn van de reacties van belastingbetalers. Parasiteer maar verder, vrouwtje, er wordt je toch een hand boven de hoofd gehouden zoals vele EU parlementariërs.

 3. Guus Geluk

  Anne Pierik doet me denken aan Donald Trump. Eerst verdacht gedrag tonen en vervolgens jammeren als de pers je daarop pakt.
  Zie-lig.

 4. Mees

  Wanneer worden de EP leden van de PVV onder de loep genomen?
  Ongelofelijke zelfverrijkers onder het mom van, wij breken van binnenuit de EU af…
  Je hoort en ziet ze niet.
  Zelfs als de partij bijna talliet is komt er geen geld los..
  Geldwolven, nodig tijd dat het EP op de schop gaat.

  1. swetsnek

   als er al iets op de schop moet ben jij dat en ik zal met alle plezier schoppen net zo lang tot je het lekker begint te vinden

 5. Sniper666

  Een CDA-accountant die de CDA bonnetje moet controleren? Hoe was dat met de slager die zijn eigen vlees moest keuren? En is dat bij andere partijen ook zo??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.