Escalatie dreigt in Londen: busje rijdt in op moslims

De situatie in het Verenigd Koninkrijk lijkt een radicale wending te krijgen nu er een terroristische aanslag tegen moslims is gepleegd. In het noorden van Londen in de multiculturele wijk Finsbury Park is een 48-jarige man ingereden op een groep moslims bij de Finsbury Park Moskee. Het is een van de grootste moskeeën in Londen.

Er is verder nog niet veel bekend over de man die het busje bestuurde, of wat de motieven zijn. De man is vastgehouden door lokale bewoners en daarna gearresteerd door de politie. Meer dan tien mensen zijn gewond en één persoon is op slag dood gegaan. De moslims waren van plan om een dag ramadan af te sluiten bij de moskee. Dat zijn er ook nogal veel, want de wijk bestaat voor meer dan tien procent uit moslims.

De motieven zijn dan nog niet officieel bekend, maar er zijn speculaties mogelijk over de redenen van de mogelijke aanslag. Afgelopen maand is er veel gebeurd in het Verenigd Koninkrijk, zoals de aanslag bij een Ariana Grande concert in Manchester, of een busje die bij de London Bridge ook inreed op voetgangers. De drie mannen staken daarna mensen in de omgeving neer. In totaal zijn er bij deze twee grote aanslagen dertig mensen omgekomen en meer dan honderd mensen gewond geraakt. Dit kan een reactie zijn op deze aanslagen.

De moskee in Finsbury Park staat bekend als een van de meest militante moskeeën van het Verenigd Koninkrijk. Radicale en militante moslims kwamen bij deze moskee vaak bij elkaar zegt Peter Bergen, een analist gespecialiseerd in terrorisme.

If you were interested in targeting a group of Muslims at a mosque that was notorious, this would be the mosque you would do it at. I think it’s significant that they had the reputation historically of being one of the most militant mosques in London. And that reputation may be more historical than current.

Theresa May heeft gereageerd op het incident als ‘tragisch’, er komt vandaag een crisisberaad met betrekking tot de aanslag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Kodi

  Als die media niet direct haasje repje gewag maken over een roomblanke racistische Brit, dan heb ik wel het vermoeden hoe die dader eruit ziet.

 2. Guus Geluk

  Afschuwelijk weer.

 3. Marija

  Eerlijk gezegd denk ik dat het niet kon uitblijven.
  Het heeft nog heel erg lang geduurd voordat er een aanslag is gepleegd op moslims.
  Je zal maar een kind of familielid door een terreuraanslag hebben verloren.
  Ik kan me goed indenken dat de haat dan zó groot wordt dat je iets terug wilt doen.
  Nies goed, wel te begrijpen…….en het gaat maar door.

  1. Guus Geluk

   Die moslims zijn niet verantwoordelijk voor de moord op mensen, Marija. Daarom is het totaal ónbegrijpelijk.

   1. Kodi

    Zijn de daders van Islamitische terreuraanslagen wel of geen Moslims? Heeft Allahu Akbar nou wel of niet iets met de Islam te maken?

    https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

    1. Guus Geluk

     Ja, tussen de Westerlingen die worden vermoord door terroristen, zitten moslims. In Syrië vermoordt IS moslims en in Irak werden ze met honderden afgeslacht.

    2. Lisa Simpson

     Allah is en arabische woord voor God. Christelijke arabieren zeggen ook Allah. God = dieu =Allah

     https://youtu.be/pgJ0s1wNEZc

     En vergeet niet Isis heeft meer moslims dan niet- moslims vermoord!

   2. Marija

    Nee het zijn zeker blanke christenen die terreuraanslagen plegen.
    Bent u wel in orde?

    1. Guus Geluk

     Nee, het zijn terroristen die mensen uitmoorden. Radicale terroristen, niet de moslims.

     1. Marija

      Je weet toch ook wel dat radiacale terroristen vrijwel altijd moslims zijn?
      probeer het niet goed te praten deugniet.

     2. IJscoman

      Dezelfde waanzinnige retoriek als de NPO- en mainstream-propagandakanalen. Nee Guus Gelul, het zijn allemaal radicale MOSLIM terroristen die door dezelfde bron gehersenspoeld zijn als de zogenaamde ‘gematigde’ moslims. Ideologische geinspireerde beroepsmoordenaars met de koran als dekmantel. Hetzelfde haatboek als alle andere tapijtvreters lezen.

     3. Guus Geluk

      IJscoman/Marija,

      Dat is niet het geval. Terreur is iets dat al eeuwen plaatsvind en heeft duizenden slachtoffers gemaakt. De IRA die het Verenigd Koninkrijk terroriseerde, de RAF die Duitsland in haar griep hield, psychopaat Hitler die duizenden Joden naar de slachtbank voerde; de PKK met hun onafhankelijk Koerdistan, de ETA in Spanje, de eindeloze strijd tussen de Katholieken en Protestanten. Of wat dacht je van extreemlinks of extreemrechts?

      Vorige week opende een linkse Trumphater het vuur op de Republikeinen, een maand ervoor zette extreemrechts de Duitse president op een dodenlijst. Vandaag is het een moslimhater en morgen is het weer de islam.

     4. Kodi

      Hebben we nu ook al terroristen en radicale terroristen?

   3. HW

    Dat klopt, maar binnen die kerkgemeenschap was extremisme geen onbekende, zodat hetgeen nu gebeurt wraak kan zijn voor al het onheil die deze extremistische moslims over de UK heeft gebracht.
    De moslims die zich niet kunnen vinden in het gepredikte extremisme hebben zelf de mogelijkheid om niet te verschijnen of naar een andere gematigde moskee te gaan. Ook het geroep Allahu Akbar door de jeugd overal, doet men alleen om angst te zaaien.
    Zolang ze een afstand nemen, staan ze volgens mij achter dat wat er gepreekt wordt. Daarmee zijn ze ook verantwoordelijk voor het gebeuren in de UK.
    Voor de politici telt, dat zij struisvogelpolitiek volgen en niet in willen grijpen, waardoor represaille een mogelijkheid kan zijn.
    Dit was een keer te verwachten en hebben ze dan over zichzelf afgeroepen.

    1. Guus Geluk

     Moslims hoeven niet te verschijnen om afstand te doen van terrorisme, want zij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Terroristen misbruiken hun religie om mensen te vermoordden, maar zij zijn evengoed slachtoffer.

     Bovendien hoor ik mensen hier ook niet nadrukkelijk afstand doen van deze moordpartij. Betekent dit dat de DDS-lezersclub het allemaal wel goed vindt?

     1. HW

      Ik weet niet wie je bent, maar volgens mij heb je last van dyslexie, want jij maakt ervan wat je wilt lezen, niet hetgeen er staat.
      Dat je regelmatig uithaalt naar mensen, die de daden van het extremisme aan de kaak stellen, spreek boekdelen. Je keurt deze daden niet goed, maar ook niet af net als de moslimgemeenschap doet.

      Het extremisme ontstaat binnen de moslimgemeenschap (niet binnen het christelijk geloof) en dat kun je niet ontkennen. Er zijn vele louche imams, die dit verhaal afsteken en moslims luisteren hierna en wat me vooral opvalt is, dat ze openlijk geen afstand nemen.
      Dat maakt moslims medeschuldig.

     2. Guus Geluk

      Waarom maakt het hen medeschuldig? Omdat de terrorist zich opblaast in de naam van Allah? De Duitse RAF was een fanatiek aanhanger van het Marxisme en communisme. Dat betekent toch niet dat elke communist medeschuldig is aan de gruweldaden van RAF? Anders Breivik schoot 77 mensen dood, daar hij het cultureel-marxisme verfoeide. Rechts is toch ook niet medeschuldig aan zijn daden?

      De moslimgemeenschap is geïnfiltreerd door salafistisch tuig dat verveelde jonge mensen overhaald om de Islamitische heilstaat te stichten. Veel moslims zitten helemaal niet op het salafisme te wachten.

     3. HW

      RAF predikte niet in een moskee en was een kleine gesloten groep.
      Breivik had nog nooit iemand van gehoord en opereerde helemaal alleen.

      Preken doen ze wel in de moskee en nog radicaal ook.
      Alle moslims die hierbij zitten en niet protesteren zijn gewoon schuldig.

     4. Guus Geluk

      RAF hing het communistische ideaal aan bij het uitvoeren van haar gruweldaden. Dat betekent niet dat alle communisten medeverantwoordelijk zijn voor de daden van RAF. Terroristen gebruiken de islam om hun gruweldaden te vergoelijken. Dat betekent niet dat alle moslims medeverantwoordelijk zijn aan een terroristische aanslag. Waarom zouden Nederlandse moslims dan afstand moeten nemen van terroristen? Zij zijn evengoed het slachtoffer: kent u soms het verhaal niet van een moslima die omkwam bij de aanslagen in Brussel? Denkt u dat haar man medeplichtig is aan die aanslag?

     5. Hendriekus

      @Guus,
      Terroristen zijn uit op terroisme. Het motief is de persoonlijke behoefte tot moorden dan wel het verwerven van politieke macht. Het is meestal een mix van die twee drijfveren.
      Ter legitimatie voor hun moordzuchtige acties voeren ze de Koran, de Bijbel of Das Kapiaal op maar je bent wel erg dom als je dat soort geschriften als de oorzaak van terrorisme ziet. Die onnozelheid blijkt hier echter vrij breed te bestaan.

     6. Guus Geluk

      Eens, Hendriekus. Mensen zijn de oorzaak van het kwaad: zij proberen hun moordpartijen met een bepaald ideaal of geloofsovertuiging te rechtvaardigen. Adolf Hitler zond de Wehrmacht met Gott mit uns de strijd in en bestempelde de Joden als minderwaardige mensen.

      Het is dan ook niet fair dat de woede zich op een bepaalde bevolkingsgroep richt.

     7. Guus Geluk

      Moslims in Nederland achtten Syrië-gangers die tegen het Assad-regime vechten, helden, Kodi. Een groot deel van de Syriërs haat president Assad. Men houdt Assad verantwoordelijk voor de verwoestingen in Syrië.

     8. Nederlandse_Patriot

      Terreur zit verankerd in die religie. De Koran roept op tot terreur, het is dus wel degelijk onderdeel van de islam. Het christendom was ooit ook gewelddadig, tot de reformatie. De islam heeft nooit een reformatie gehad, zij zitten nog steeds in het jaar 900. Daarom is het belangrijk dat we islamitische reformisten steunen, want vanuit de islam zelf krijgen zij geen steun. Dit zijn mensen die het geloof, pun intended, minder explosief willen maken. Op “gematigde” moslims hoef je niet te rekenen, want die ontkennen alles. Als je als “gematigde” moslim het islamitische extremisme niet in de ogen wilt kijken, ben je een deel van het probleem. En zolang moslims en links alle banden tussen terreur en islam ontkennen, zal het bloed blijven vloeien.

     9. HW

      Guus, je begrijpt er helemaal niks van.
      De moslimgemeenschap zijn verschillende groepen die elkaar bevechten.
      Despoten als Sadam Hoessein, Assad, Gadhafi en Hosni Moebarak zijn de mensen die het rustig konden houden door bikkelhard in te grijpen.
      Je ziet wat ervan terecht is gekomen. Nu staat alles in vuur en vlam.
      Iedereen bestrijdt iedereen.

     10. HW

      Guus, Je hebt het over Duitsland met Hitler en de Nazi’s.
      “Wir haben es nicht gewusst” werd niet geaccepteerd.
      Na de oorlog werd dit toch ook geheel Duitsland aangerekend en niet een paar Duitsers.
      Zo vergaat het de moslimgemeenschap ook, “den auch Sie haben es gewusst”

    2. TheGrimReaper

     @HW:

     “Dat je (Guus Geluk *what’s in a name!*) regelmatig uithaalt naar mensen, die de daden van het extremisme aan de kaak stellen, spreek boekdelen. Je keurt deze daden niet goed, maar ook niet af net als de moslimgemeenschap doet.”

     Zegt al genoeg over GG: een moslimknuffelaar EN niet te vergeten Politiek Correct tot aan/in het graf…

     “Het extremisme ontstaat binnen de moslimgemeenschap (niet binnen het christelijk geloof) en dat kun je niet ontkennen. Er zijn vele louche imams, die dit verhaal afsteken en moslims luisteren hierna en wat me vooral opvalt is, dat ze openlijk geen afstand nemen.
     Dat maakt moslims medeschuldig.”

     GOD ZIJ DANK!! Ik dacht al dat ik de ENIGE was die er ook zo over denkt; voor mij werkt het heel simpel: wanneer je TEGEN terroristische aanslagen bent spreek je je daarover uit. Zo niet…. dan ben je het ermee eens…zo simpel is DAT!!! En als het DAAR op aankomt, moet de eerste moslim nog opstaan die zijn/haar walging uitspreekt over aanslagen…

     1. Kodi

      Speciaal voor de wegkijkers, onder wie Guusje Gelul: Even een geheugensteuntje…

      73 % van de Moslims ziet Syriëgangers als helden. Dringt het percentage tot u door?

      http://www.volkskrant.nl/buitenland/driekwart-nederlandse-moslims-vindt-syrie-gangers-helden~a3448325/

    3. Kodi

     Als liefhebber van bij mooi weer (zoals vandaag) in groepsverband gaan toeren op een motorfiets zoek je toch ook een andere motorclub dan Satudarah, Hell’s Angels of No Surrender of zo?

   4. swetsnek

    die moslims kwamen wel uit een haat moskee

 4. Vabis

  Dit zat er natuurlijk aan te komen, actie reactie, dit excuus wordt door de linkse debielen die hier verantwoordelijk voor zijn ook altijd gebruikt met betrekking tot de Palestijnen wanneer zij weer eens een aanslag plegen op onschuldigen.

 5. Peter Selie

  “What comes around goes around” Eigenlijk had ik zo’n actie veel eerder verwacht, maar ja het moet nog even inzinken dat Europe’s finest ons haat als de pest.

 6. Kodi

  In de Ramadan is het ook in Pakistan, Iraq, Somalië en zo drukker met aanslagen bij moskeeën en zo. En we horen nog niets over een Boze, Blanke Brit. Dus er kan wel weer eens een te lage suikerspiegel in het spel zijn.

 7. Kodi

  Churchill beschreef al in 1899 in The River War dat Moslims niet sporen.

  Churchill on Islam in The River War:

  Vertaling:

  “Hoe vreselijk zijn de vloeken die de religie van Mohammed op haar vereerders legt! Naast deze fanatieke waanzin, die in de mens net zo gevaarlijk is als hondsdolheid in een hond, is deze beangstigende fatalistische onverschilligheid.”

  “Een vernederende wellustigheid berooft het ene leven van zijn waardigheid en zijn verbetering, het volgende van zijn eer en heiligheid. Het feit, dat volgens de mohammedaanse wet iedere vrouw het absolute bezit van haar man moet zijn, zij het als kind, als vrouw of als geliefde, stelt de definitieve uitroeiing van de slavernij dwingend uit totdat het islamitische geloof heeft opgehouden een belangrijke macht binnen de mensheid te zijn.”

  “Individuele moslims kunnen dan wel over geweldige kwaliteiten beschikken, maar de invloed van de religie verlamt de maatschappelijke ontwikkeling van diegenen die hem opvolgen. Er bestaat geen grotere achterwaarts gerichte kracht in de wereld. Ver verwijderd van het gewijd zijn aan de dood, is het mohammedanisme een militant en missionerend geloof.”

  http://luxetlibertasnederland.blogspot.nl/2013/08/winston-churchill-over-islam.html

 8. SlimK1nd

  Ik werd vanmorgen wakker. Ik heb CNN aangezet. Sinds 4u vanmorgen (douchen, eten, kind naar school en boodschappen gedaan)… ik heb tevens BBC bekeken. Ik heb het woord “Islamofobie” nu meer dan 100x gehoord. Een hele andere manier van rapporteren.
  https://twitter.com/SlimK1nd/status/876661907536715776

 9. Ritter

  We weten nog weinig van de motieven van de dader; dus dat is nog even afwachten.

  Deze moskee is berucht om haar linken met islamitische terroristen en militante moslims zoals het artikel correct zegt.

  Maar deze informatie is vrijwel niet te horen in de gevestigde media.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Dit geeft de Gutmensch weer een schoppen aas.
  Dit is (hoogstwaarschijnlijk, eerst nog maar eens afwachten) de tweede niet islamistische terrorist (na Breivik)
  Nu kunnen ze weer een jaar of tien constant dit voorval herhalen wanneer overal ter wereld wederom tienduizenden mensen worden afgeslacht door islamisten.

  School wordt uitgemoord
  Ja maar Breivik en die knaap dan ?
  Café wordt opgeblazen
  Ja maar Breivik en die knaap dan ?
  Priester wordt keel afgesneden
  Ja maar Breivvvvv ad infinitum…

  Enfin,
  Dit zal koren op de molen zijn voor alle Orwelliaanse zwijnen die religie kritiek willen verbieden, dissidenten de mond willen snoeren en het internet censureren van alle niet policor geluiden zodat de Fake News State/Media weer de absolute monopolie verkrijgen zoals de good ‘le days en zoals ze nu al hebben in de academische wereld(en politietop).

  Wat me trouwens wel frappeert is het totale zwijgen van de media inzake de terroristische aanslag op de Republieken (met dodenlijst en al)
  (om nog maar te zwijgen over de verkrachtingsgolf die over Europa raast (nee niet door de stoute witte man die de wortel van al het kwaad is maar door de verrijkingsknuffels van Deugmens en co. Op de Fake Newszenders van de Staatsmedia en RTL zul je nooit iets horen over al die verkrachte meisjes, vermoorde meisjes, Rotherham, Oxford, Malmo etc.) Ze zijn namelijk helemaal niet geinteresseerd in het lot van slachtoffers, laat staan het achterhalen van de waarheid of het eenvoudigweg oplepelen van feiten, zij zijn de bewakers van de Policor Religie. De gillende jakhalzen en lachende hyena’s die in roedels rondom de dappere boodschappers cirkelen. Altijd in groepen. Als één geperverteerd organisme.

  Maar dit voorval zullen ze tot het einde der tijden herhalen. Als een mantra.

  Het gaat bergaf met Europa, elk jaar leveren we weer een stukje van onze vrijheid in, elk jaar brokkelt het Joods-christelijk-humanistisch erfgoed verder af, elk jaar wordt er een hap uit het Verlichting gebeten.
  En elk jaar gaat het weer een beetje sneller.
  De Deugmens is hier voor de volle 100% verantwoordelijk voor.

  En wat zullen de ‘Gelijkgeschakelden’ nu dansen van geluk in hun eenvormige incestueuze cocons. De incestueuze cocons waren ze de ‘diversity’ vieren alsof het een religie is. Diversity, Diversity, met 1 miniscule uitzondering; Diversity of opinion. Op diversity of opinion staat de sociale doodstraf, uitsluiting, excommunicatie.

  Ooit, lang geleden en wadend door oceanen van bloed waadden onze voorouders door de Rennaissance, Verlichting en Humanisme.
  De macht van de adel werd teruggedrongen, de religie gescheiden van de staat.
  De mensheid was op de goede weg.
  Maar zoals in Animal Farm hebben de zwijnen de (langzame) revolutie overgenomen en de evolutie die stapje voor stapje naar boven kronkelde, omgebogen tot een deprimerende neerwaartse spiraal.

  Maar wat deugen ze toch.

  1. Peter Selie

   +++++

 11. poldi

  Plagiaat
  ———
  Een Europeaan die besluit ‘terug te slaan’. Je kon er natuurlijk op zitten wachten. De bijna spastische reactie van politiek en journalistiek kan ook niet echt verwonderlijk zijn. De laatste grote aanslag van een Europeaan op eigen bodem was van de Noor Breivik. Maar diens actie was gericht tegen het eigen politieke mosliumknuffelende establishment. Nu pakt een Europeaan het recht in eigen handen om specifiek moslims aan te vallen.

  Voor Europese autoriteiten is dit een waar nachtmerrie scenario.
  De afgelopen jaren zijn honderden, nee, duizenden slachtoffers geteld in Europa aan de hand van moslims. Enkel omdat deze moslims Europeanen haten. Ze haten onze manier van leven. Europeanen hebben eigenlijk al die jaren niets gedaan, behalve voorzichtig protesteren. En nu staat er een Europeaan op die de daad bij het woord voegt.
  “Moslims worden aangevallen” schreeuwen nu alle moslims. Nieuwsberichten zeggen het hun snel na. De slachtofferrol lonkt. Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. De politieke elites staan met hun handen in het haar. Moslims die Europeanen vermoorden is een ding, maar Europeanen die moslims te grazen nemen? Oei-oei …

  1. Adriaan

   Het begin van burgeroorlogen in heel West-Europa misschien?

   1. Kodi

    Hier werd toch al decennia lang geleden voor gewaarschuwd? En met al die massaïmmigratie is in onze habitat het mengsel alleen maar explosiever geworden. Interessant artikel uit 1993: Botsende beschavingen > http://www.cmo.nl/islam/index.php/dialoog/botsende-beschavingen

    De Amerikaanse politieke wetenschapper Huntington publiceerde in 1993 een boek waarin hij uitlegt dat het Westen en de Islam fundamenteel op gewelddadige wijze met elkaar overhoop zullen liggen. Na de Koude Oorlog was er bij velen het idee dat de grote tegenstellingen in de wereld voorbij zouden zijn. Huntington, die met zijn theorie over ‘botsende beschavingen’ kwam, was het hier niet mee eens.

    Volgens Huntington zijn de conflicten wereldwijd steeds meer het gevolg van culturele en religieuze verschillen. Het gaat veel minder om arm-rijk tegenstellingen. “De breuklijnen tussen beschavingen zullen de gevechtslinies van de toekomst zijn.”

    Je kunt stellen dat Huntington een en ander goed heeft gezien heeft, denk aan de aanslagen van 11 september 2001, de oorlog in Afghanistan, de Irakoorlog, aanslagen op Bali, in Madrid en Londen. Feit is dat er een hele rij botsingen heeft plaatsgehad. De verklaring is niet zo éénduidig. Zo is er géén sprake van één islamitische beschaving. Binnen de islamitische wereld zijn er verschillende visies. Denk bijvoorbeeld aan de twee grootste stromingen, de soennieten en de sjiieten.

    Een groot punt van onbegrip tussen de westerse en de islamitische wereld ligt in de manier waarop we kijken naar democratie en mensenrechten. Onze opvattingen daarover zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). Ieder lid van de Verenigde Naties moet deze verklaring ondertekenen. De verklaring is vlak na de oorlog vooral onder westerse invloed opgesteld.

    Andere beschavingen dan de westerse hebben niet zo veel met die universele verklaring, met democratie en mensenrechten. Veel moslims zijn van mening dat de sharia, de rechten en plichten die voortkomen uit de leer van Mohammed, voldoende richtlijnen geeft. En de islam heeft een lastige verhouding met democratie: de Koran schrijft voor hoe te leven en hoe te handelen, daarover wordt niet met meerderheid van stemmen beslist. Aan de andere kant, een land als Turkije laat goed zien dat islam en democratie elkaar niet in de weg hoeven te zitten.

   2. Ni28

    De WO1 is ook voorafgegaan door vele aanslagen in het Balkan.

   3. swetsnek

    yep maar beter nu dan later nu zal het ook wel een bloedbad worden maar dat winnen we nog

 12. Ben Zine

  “Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe. Für uns sind Muslime in Deutschland eine Bereicherung unserer Offenheit und unserer Vielfalt.”
  Bovenstaande uitspraak is van Wolfgang Schäuble… Dat iemand dit durft te zeggen, dat grenzen (Abschottung) er de oorzaak van zijn dat de eigen bevolking “als gevolg van inteelt degenereert”. Ik vind zo’n uitspraak ronduit schokkend, maar ik vind het nog schokkender omdat het een DUITSER is die dit zegt. Het is alsof je Heinrich Himmler hoort praten, maar dan 180 graden contrair. DIT zijn dus de mensen die het in Europa voor het zeggen hebben. Wolfgang Schäuble is krankzinnig, maar dat lelijke ouwe moffenzwijn trekt wel aan de touwtjes, samen met die ex-DDR doos. Hier zouden de media schande over moeten spreken, maar in plaats daarvan is het oorverdovend stil.

  1. Marija

   zo is het

  2. Ikke en zo

   Für uns sind Muslime in Deutschland eine Bereicherung unserer Offenheit und unserer Vielfalt.
   Himmler was op zijn zachts uitgedrukt een zelfverklaarde nationalist, de grenzen openen en moslims een verrijking noemen kan ik niet echt nationalistisch gedachtengoed noemen, volgens mij waren de Duitse ‘bestuurs leden’​ van rond ’40 niet erg fan van vermenging.
   Merkel en consorten daarintegen, zijn naar mijn mening uit op 1 ras, zonder individuele nationale gedachten, de perfecte grenzeloze Europeaan onder één Europese politieke unie!

   1. Ikke en zo

    Ps.
    De moslims vermengen niet, deze verdringen​, zij zullen wanneer zij niet de meerderheid hebben een parallel bestaan leiden.

   2. Ben Zine

    @Ikke
    Ik heb gezegd: “Maar dan 180 graden contrair”.

    1. Ikke en zo

     Contrair is 180° te veel, maar ik begrijp de bedoeling, leesfoutje.

 13. Hendriekus

  Deze escalatie was te voorzien. Onder niet-moslims bevinden zich niet minder verwarde idioten dan onder moslims. Dit is ook wat IS de gewenste ontwikkeling vindt: angst zaaien en burgeroorlogen stimuleren.

  1. Marija

   @ deugguus
   Dan maar de andere wang toekeren?
   Eens gaat het echt gebeuren, oog om oog, tand om tand.
   De slachtoffers van de terreuraanslagen zijn ook gewone mensen die graag blijven leven.
   Wordt er teruggeslagen dan zijn ook *onschuldige*? moslims de sigaar.

   1. Hendriekus

    Verstandiger lijkt me alles te doen om escalatie te vermijden.

    1. Kodi

     Dan moeten de wegen tussen Europa en de Islam scheiden. Islam terreur zal alleen afnemen met minder Islam.

     1. Hendriekus

      Eerder ging je nogal wat verder dan het scheiden van wegen, Kodi, toe je schreef: ‘Moslims zijn schapenmoordenaars. Oog om oog tand om tand maar eens een keer? Een Moslimpje de keel doorsnijden? Ik zeg: Doen!’

      Je bent een schaap in vermomming en ik heb je door.

  2. Kodi

   Vertel eens, door welke niet-Moslims wordt deze kerfstok van Islamitische terreur dan beëvenaard?
   https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

 14. Nederlandse_Patriot

  Sorry, maar dit zat er aan te komen. Wanneer de politiek blijft zeggen dat mensen maar moeten leren leven met islamitische terreur en er niks aan doet om dit te stoppen, dan zoeken randdebielen zelf een oplossing. Vreselijke daad, maar dit was te verwachten. Als de bestuurder trouwens een blanke man was, is kritiek op deze man dan ook “blankofobie”?

 15. Ni28

  De vraag was niet of maar wanneer het gebeurd. Er is altijd een individu te vinden die zich voor leent uit pure wraak en antwoord op de machteloze politiek. Net als er ooit een nieuwe “Hitler” zal opstaan bij het doorgaan van de islamisering van Europa. En het zal Wilders niet zijn er komt eens een echte slachter. Dan zullen wij nog Wilders graag herdenken in het gelijk wat hij had. Zolang de politiek blijft doorgaan op de oude voet lopen wij het gevaar. Gevaar van een burgeroorlog. Wij willen het niet maar van de huidige politiek ben ik niet zo zeker.

 16. Ni28

  Ben Zine@ ik deel uw mening. Schauble moet inderdaad zelf een vrucht van intensieve inteelt gezien zijn uitspraken en Merkel is een oude communiste en dat zegt alles.

  1. Kodi

   Inteeltgenen, die tref je toch juist veel meer aan bij de culturen die hierheen massaal geïmporteerd worden? Niet voor niets waarschuwde Thilo Sarazzin er al voor dat door al die massaïmmigratie Duitsland op een verdomming afstevent. En hier in Nederland zijn (mede als gevolg van de vele neef-nichthuwelijken) de Marokkanen vijf tot zeven maal vaker schizofreen dan de Nederlanders.

 17. Paaldanseres

  Daar gaan we weer!!!

  – Rutte tweet; Een laffe daad.
  – Jesse; Het is de schuld van het populisme.
  – Pechtold; Dit doet extreem rechts.
  – Jesse; het is de schuld van Wilders en Trump.
  – Asscher; Daar moet geld heen en deze mensen moet WIJ opvangen. Grenzen open.
  – Wilders; Hier heb ik altijd voor gewaarschuwd
  – Media; De kogel komt van rechts
  – Bij Pauw/Jinek/Nieuws uur; één en al anti PVV/FVD/Rechts geluid, moslims die opeens wel correct Nederlands kunnen spreken en het probleem weer bij het westen legt.
  – Stille tocht georganiseerd door GL/PVDA/NL bekend kleur/ANTIFA wat opeens geen stille tocht meer is door rellen!! (je verwacht het niet)
  – CNN fake news met mensen die bordjes omhoog houden en voor de islam zijn.

  1. Ni28

   De tragiek van deze tijd.

 18. Ni28

  En natuurlijk zal de IS dit leuk vinden als wij met elkaar gaan vechten. Je kunt ook je andere wang toekeren maar je hebt maar een andere wang. En dan wordt er niet meer naar de politieke leugens geluisterd. De laatste oorlog in Europa is dichterbij dan wij denken. Vreselijk!

 19. Kodi

  Wat zei die burgemeester Sadiq Khan ook alweer? Iets met “Terreuraanslagen horen nou eenmaal bij het leven in een grote stad” of zo?
  https://pbs.twimg.com/media/DCq8I8SWsAA_4os.jpg

 20. Kodi

  Nog even wat “fraais” over deze haathut inzake links met terrorisme:
  https://pbs.twimg.com/media/DCqpIt4XoAAWs7G.jpg

 21. Kodi

  Het wil maar niet vlotten met het witwassen van de Islam. Een volgende keer dan maar met flink veel subsidie wat Moslims als figuranten recruteren om te laten zien dat Moslims afstand nemen van Islam terreur? Want in Keulen (bekend van de aanrandingen op Sylvestersnacht (Wir schaffen das!)) liep de witwasoperatie voor de Islam weer uit op een fiasco.

  Keulen: “Moslims tegen terreur” zonder moslims

  Het moest een enorme demonstratie tegen islamitische haat en terreur worden, gistermiddag in Keulen. Er werden 10.000 moslims aangekondigd, de politie kon echter maar net 200 tot 300 deelnemers bij de manifestatie op de Hooimarkt tellen, waarvan een heel duidelijke meerderheid Duitse voorstanders van onderwerping (foto) waren, of laten we ze gewoon naïeve tot domme burgers noemen, die in gekleurde multiculti zeepbellen leven.

  Het ontbrekende bewijs

  “Niet met ons” luidde het door de Taqiyya-koningin en talkshow-tingeltangel bedachte (heel duidelijk letterlijk genomen) motto voor dit “krachtige signaal” van de “in meerderheid vreedzame moslims” bij ons. Islamitische terroristen zouden centrale principes van de islam overtreden. “Ze doden onschuldige mensen, wat meer dan duizend jaar een No-Go voor moslims is”, fantaseerde Kaddor van tevoren en schoof de terreur, zoals dat graag met alle onrecht gedaan wordt, in de schoenen van “de maatschappij”, waarin dit “brede probleem” aanwezig zou zijn. Nu wilde ze het bewijs leveren van haar en al die andere mooi pratende ware gelovigen en islam-appeasers.

  De soennitische moskeevereniging DITIB, die in Duitsland de Turkse religie- en sharia-autoriteit vertegenwoordigt, had zijn Allah-getrouwen immers uit voorzorg wegens lichamelijke overbelasting in de ramadan verontschuldigd – of toch eerder teruggefloten. Honger en dorst zouden het niet toelaten om te demonstreren in de middaghitte. De “hitte” was weliswaar met ongeveer 20 graden draaglijk, maar men wilde vermoedelijk iedere aanval van slapte voorkomen. De FDP-deelstaatparlementariër van Nordrhein-Westfalen, Joachim Stamp, vond de afzegging van DITIB “onbeschoft”. Nee, dat was niet “onbeschoft”, het was bijna eerlijk. Dat begrijpen echter alleen diegenen die niet, zoals Stamp, de “islam begrijpt”, maar die de koran gelezen hebben.

  Kort voor het begin van de demonstratie waren op de Hooimarkt in Keulen blijkbaar meer journalisten dan demonstranten aanwezig. Het begin werd wat uitgesteld en de wanhopige kreet van de organisatoren schalde over het bijna lege plein: “Keulenaren, waar zijn jullie? Wij zijn hier voor de vrede.” Dat moest waarschijnlijk betekenen dat alleen de paar aanwezige moslims voor vrede zouden zijn en alle andere “Keulenaren” oorlog zouden willen.

  Een weergaloze klucht

  Als het thema niet zo dramatisch zou zijn, namelijk het inmiddels bijna dagelijkse bloedvergieten in onze straten en de vele doden en gewonden die van de islam – sinds hij zogenaamd bij “ons” hoort – in heel Europa het slachtoffer worden, dan zou je hardop hebben moeten lachen. Temeer omdat dit resultaat echt niet verrassend was en het heeft vast en zeker niet in de verste verte iets met honger en dorst te maken. Elk gezond mens dat zich, zoals gebruikelijk in de ramadan, de avond daarvoor heeft volgevreten, houdt het tot de volgende middag – vooral bij normale tot koele temperaturen, zonder eten en dronken uit en is wel degelijk ook in staat zich aangepast te bewegen.

  Deze dag bevestigt veelmeer dat de islam er niets op tegen heeft dat wij, de “ongelovigen”, opgeblazen, overreden of op welke andere manier dan ook afgeslacht worden. De wereldwijde Jihad is voor de islam het middel ter onderwerping en islamisering. Per slot van rekening geldt:

  “Wij zullen de harten der ongelovigen met ontzag vervullen omdat zij aan Allah deelgenoten toeschrijven waarvoor Hij geen gezag heeft neer gezonden. Hun verblijfplaats is het Vuur en slecht is de woning der overtreders.”
  (Koran, soera 3 vers 151)

  Nadat het er ondanks het jammerende geschreeuw om meer demonstranten niet veel meer werden die aan dit toneelstuk wilden meedoen, begon men toch met de manifestatie. Er volgende zinloze toespraken over vrede, die de islam toch leert en al die flauwekul die we al duizendmaal gehoord hebben, die echter nog nooit waar gebleken is. Daarna trok het “machtige statement”, veelmeer een hoopje ellende, door de binnenstad om daarna nog een paar sprookjesvertellers op het podium uit te nodigen.

  Ondanks deze erbarmelijke voorstelling en het onwrikbare feit dat de nakomelingen van de psychopaat Mohammed zullen blijven moorden, dat het bloed van de “ongelovigen” door onze straten zal blijven stromen en dat de islam zijn veldtocht tegen het Westen zal voortzetten, kunnen we er net zo zeker van zijn dat onze politieke en mediale moraal-imperialisten luid en nadrukkelijk zullen blijven zwetsen over de “in meerderheid vreedzame” moslims en de niet minder “vreedzame islam”.

  De islam is niet vreedzaam, de islam is bloeddorstig, de islam wil heersen. En het is irrelevant dat de meerderheid zichzelf niet opblaast, want de weg wordt aangegeven door diegenen die ons bloed vergieten. En dat doen ze op exact dezelfde manier zoals dit door de koran, het op dit moment meest wrede boek ter wereld, wordt geëist.

 22. Skippybal1

  Natuurlijk kon je hier gif op innemen dat dit eraan zat te komen.
  Na zoveel terreur van moslim-zijde en geweldige opruiende sites zoals DDS en erger, is er altijd wel een inlandse gek die alle moslims over een kam scheert.

  Ik kan me die haat ook wel voorstellen, zeker als je niet geloofd in normale berichtgeving, maar een site als DDS beschouwd als de enige waarheid.

  We zijn niet allemaal even slim, sommigen onder ons moeten nu eenmaal een strak omlijnde vijand hebben.

  Probleem is dat je onder moslims ongetwijfeld ook wel een moslim-DDS hebt die weer oproepen om deze daad te vergelden, want blanken zijn vast overal schuldig aan.

  Zo houden we met elkaar de spiraal van geweld fier overeind.

  1. Kodi

   DDS heeft het gedaan, want de chauffeur in Londen leest DDS. Je maakt een giller van jezelf, Skip!

   1. Skippybal1

    Uw brein neemt weer een loopje met u zelf Kodi.
    we weten allebei met enige zekerheid dat de dader geen Nederlands kan lezen.

    Laat staan de DDS, met zijn hoogwaardige literaire verhandelingen.

    1. Nederlandse_Patriot

     Aangeven dat de islam een geweldprobleem heeft = ”opruiend”.

     1. Kodi

      Opruiend? De Islam heeft toch een geweldsprobleem? Dat is toch de waarheid? Hier een rondje gezellig 30 dagen Islam:
      https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

     2. Hendriekus

      Kodi riep op het internet op om moslims de keel af te snijden en meent nu dat moslims een geweldsprobleem hebben.

      Wie gelooft dit vieze kereltje?

     3. Kodi

      Ondertussen in Mali

      Aanval op populair vakantieoord in Mali

      In de Afrikaanse staat Mali hebben onbekenden zondag een gewapende aanval uitgevoerd op een luxe vakantieoord dat geliefd is bij westerse toeristen. Een woordvoerder van het ministerie voor Veiligheid in Bamako wist geen bijzonderheden, maar zei dat de aanval op Le Campement nog gaande is.

      Volgens de eerste berichten worden verschillende hotelgasten gegijzeld. Volgens lokale getuigenissen zijn er meerdere schoten gelost. Ook zou er rook uitstijgen boven het resort.

      Het Malinese leger en Franse soldaten zijn ter plaatse. Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn.

      Het luxueuze vakantieoord ligt in Dougourakoro, ten oosten van de hoofdstad Bamako.

 23. Sniper666

  Wat een ramp weer. De actie-reactie cirkel komt op gang in Londen.

 24. Ni28

  Opvallend is dat de dader bijna gelyncht werd door de menigte. Bij aanslagen op Europeanen kwam dit nog niet voor. Rol van omstandigheden of mensen?

  1. Kodi

   Wat voor een soort omstanders waren het ditmaal vergeleken bij die vele andere aanslagen?

 25. Michel69

  Grappig na ja grappig nu ook weer niet….maar goed hier waarschuwen Wilders en de DDS etc. al ruim 10 jaar voor! en wat zeggen de linkse debielen nu het is de schuld van Wilders rechtse websites etc…….nee lullo’s dit is volledig aan policorrect NL/EU te danken die al die waarschuwingen wegzetten als islamfobie en alle mensen die zich zorg maken om de islam te bestempelen als racisten…de ene islamitische aanslag na de andere en maar blijven roepen niks met islam te maken wel dan moet je dus niet raar staan te kijken als iemand(zwaar fout uiteraard)het heft uit pure machteloosheid in eigen hand gaat nemen!

 26. RS

  http://www.ad.nl/buitenland/dode-noord-londen-mogelijk-al-voor-aanslag-overleden~a38a3b95/ die moslim was al lang VOOR dat de aanslag gebeurde, bijna dood………………dus…………..

  1. Kodi

   Dode al voor aanslag overleden? Daar zullen we verder weinig over horen, want dat zal sommige niet welgevallig zijn.

  2. Nederlandse_Patriot

   Huh? Hoe is dat gebeurd dan?

   1. RS

    had waarschijnlijk te veel gevreten…………….of een te lage bloedsuikerspiegel , dat kan ook nog, of een hypo/hyper……………………….tja, en voor de rest moeten wij maar doen wat de kranten schrijven………….op de haatsite bijna geen commentaar

  3. Peter Selie

   Ja ze hadden hem in een diepvriezer laten liggen tot het moment van een false flag operatie (Kuch).

   1. HaZ

    :_)

 27. vikingkiowa

  tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik..klik..

 28. HaZ

  Newton : actie=reactie.

 29. Kodi

  Inmiddels hebben MSM èn politiek besloten dat het in Londen ging om een aanslag op een moskee: Nepnieuws, 100+ meter er vandaan. Leugenaars!
  https://pbs.twimg.com/media/DCsPJM1XYAIBp5z.jpg

 30. Babaji538

  Een prik in de arm zou genezen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.