Hiddema: “Feministen zijn allemaal slonsjes die een verklaring zoeken voor hun eigen armzaligheid”

Thierry Baudet en Theo Hiddema in Leiden. © De Dagelijkse Standaard.
Foto: Thierry Baudet en Theo Hiddema in Leiden. © De Dagelijkse Standaard.

Het resultaat: politiek correct links is weer eens witheet van woede.

In een interview met de Volkskrant heeft Theo Hiddema op heerlijke wijze uitgehaald naar moderne nepfeministen die te pas en te onpas huilen dat ze onheus bejegend worden. Je weet wel, van die mafketels die roepen dat Thierry Baudet met zijn roman Voorwaardelijke Liefde ervoor heeft gezorgd dat “vriendinnen op zelfverdedigingsles” zijn gegaan en dergelijke.

Hiddema heeft duidelijk geen tijd voor dat soort types en lacht ze recht in hun gezicht uit:

En wat Baudet schrijft over vrouwen, die overrompeld en overmeesterd willen worden; wat zegt u daarvan?
‘Dat is toch enig. Dan moet ik u vertellen over mijn eigen aanblik van hem: de dames met wie ik hem in gezelschap aantref, hebben het dik naar hun zin. Het zou zijn eer te na zijn een vrouw met geweld aan zich te binden.’

Vrouwen zouden volgens hem ook minder excelleren en minder ambitieus zijn?
‘Misschien is dat ook wel zo. Vrouwen die ertoe doen hebben zich nooit tot het feminisme willen bekeren. Feministen zijn allemaal slonsjes, die een verklaring zoeken voor hun eigen armzaligheid. In de Kamer heb ik het debat over GeenStijl meegemaakt. Wat een humorloze bedoening. Weet u wat ik ga doen? In Dit helse moeras van Gerrit Komrij staat een prachtige serie verhalen over feministen: ‘De onwelriekende gleuvenbrigade’. Dat ga ik 150 keer kopiëren en uitdelen. Dan vraag ik de voorzitter of ze een uurtje leestijd kan inroosteren. Wie het daarna niet snapt, kan niet relativeren en is ongeschikt voor de democratie.’

Daar is natuurlijk geen woord van gelogen, maar zoals altijd als een FVD’er zijn mond opendoet heeft dit interview meteen voor volkswoede onder de pc-brigades gezorgd. Zo is NRC-columniste en BNR-praatpop Lamyae allerminster entertained:

Daar werd vervolgens op gereageerd door notoire FVD-hater Joshua Livestro die de hele partij wegzet als een stel “gladnekkige leeghoofden”:

Maar onze vrienden waren nog lang niet klaar. Weglachen? Negeren? Nee, dat kan niet, aldus Lamyae, daar is deze aantasting van de politieke correctheid veel te significant voor!

Dat is het moment waarop Livestro — die onlangs nog een hit list publiceerde met namen van rechtse opiniemakers en politici die wat hem betreft naar de goelag gestuurd moeten worden — de mogelijkheid aangreep om Baudet, Hiddema’s partijleider, voor de gezelligheid nog maar eens weg te zetten als de reïncarnatie van Hitler. Of in ieder geval van Goebbels:

Vervolgens noemt Livestro Hiddema voor de goede orde ook maar een “twittertrol” (wel zo leuk, nietwaar?) en “een hofnar.”

En waar verdiende Hiddema die eer aan? Juist, aan het feit dat hij enkele harde waarheden vertelde over het moderne feminisme — waar Livestro in het verleden toch ook niet heel veel waardering voor kon opbrengen.

Nou ja, we halen onze schouders maar op en gaan gewoon weer lekker door waar we mee bezig waren. Uiteindelijk verliest politiekcorrect-links deze strijd immers toch; ze zijn nu bezig aan hun laatste stuiptrekkingen. Daarna is het afgelopen en kunnen wij van rechts eindelijk de toekomst van Nederland gaan bepalen met elkaar… en het moderne feminisme in de prullenbak gooien, waar het thuishoort.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  ‘De onwelriekende gleuvenbrigade’. Meesterlijk gevonden !

  1.   

   HaZ. Nou, nou de ” gleuvenbrigade” kan meestal geen man aan de haak slaan.

 2.   

  Hiddema heeft meer democratie en humor in z’n pink dan de 2de Kamer in z’n geheel.

 3.   

  De knappe hersenen van Livestro. Of is het Lieverstro?

 4.   

  Thierry Baudet en Theo Hiddema hebben gewoon gelijk het feminisme is aan alle kanten een doorgeslagen fenomeen geworden, neem nu alleen maar 1 ding namelijk wat de ‘feministen’ als speerpunt zouden moeten opvoeren namelijk de onderdrukking van de moslima’s, nee in plaats hier van nemen ze het op voor het dragen van het onderdrukkingssymbool de hoofddoek.

  1.   

   Peter Selie.
   De z.g. “feministen” vinden het zelf kennelijk héérlijk om onderdrukt te worden anders hadden de onderdrukking van de moslima’s wel aan de orde gesteld ! Stelletje scheefzeikers !!

   1.   

    Ja beste corfo maar het is wel zo dat ‘onze’ maatschappij in de afgelopen decennia totaal gefeminiseerd is, dat begint al op de pre school waar de jongetjes in tegenstelling tot de meisje ‘opgevoed’ worden door hele enge linkse feministische juffen die deze kinderen gewoon indoctrineren, nou de rest spreekt zich vanzelf.

 5.   

  Heerlijk Helder Hiddema !

  1.   

   Goed gevonden Pedrito, hoop dat deze gevleugelde uitspraak net zoals Heineken-bier opmaat vindt in onze maatschappij, dan zou het een heel stuk beter toeven worden.

 6.   

  De eerste die hapt is Livestro zelf. Hij moet misschien eens aan de bovenkant bij zichzelf wat stro verwijderen. Theo Hiddema heeft het bij het rechte eind. PvdA grote bekken feministen groepje rooie vrouwen waren in die tijd praktisch allemaal slonsige vrouwen. Nu nemen geiten wollen sokken vrouwtjes het op voor islam, asielzoeker, immigratie, islamisering en natuurlijk de hoofddoek. Rooie vrouwtjes wilde het liefst mooie en goed betaalde baantjes achter een bureautje en auto met chauffeur. Zelf hun damesblaadjes lieten ze betalen door de belastingbetaler. Die feministenvrouwen van heden zijn nog een graadje erger. Je zult er als man maar mee getrouwd zijn. Enge wezens.

 7.   

  Wat grappig dat twee mensen met een duidelijk eigen profiel zoals Baudet en Hiddema zo veel losmaken. Keep up the good work folks!

 8.   

  Ik ben een vrouw maar ben het geheel eens met Hiddema en Baudet betreft die clubs vol met gillende keukenmeiden van al die bruine en niet bruine clubjes met hun oeverloze zinloze gezanik over wit en bruin en en wit feminisme en slechte witte mannen en racisme. Nederland wordt ze spuugzat. Zeikerds zijn het en schaam mij dat zulke beschamende objecten deel uit maken van mijn Nederland.

 9.   

  ze zijn zgn toch zo welbespraakt volgens zo velen dat dat het verschil zou moeten wezen tussen de PVV en deze namaakpartij,nou van welbespraaktheid is weinig te merken,geef mij Wilders maar die lekker recht voor z’n raap is ,dan maar een tokkie ipv mezelf wat meer te voelen als een ander

  1.   

   Ja FVD is een eloquente versnippering op rechts, democratisch verkozen net zoals de PVV die de tweede grootste partij is geworden, maar zucht onder het ondemocratische cordon sanitaire. Kan duidelijk zien dat het electoraat verdeeld is tot op het bot, dat ze genoegen nemen dat de democratische rechtsstaat afglijdt naar een tenenkrommende bananenrepubliek.

 10.   

  Sorry, graag, zie onder ”Pechtold in de problemen”.

 11.   

  Nou nou Hiddema een beetje minder haantjesgedrag graag. Ga jij de boel voor Baudet verzieken ? Mag ik zeggen dat mannetjes met zo’n stelling niet thuishoren in de regering bij de FvD.
  Ik ben ook een feministe maar wel een rechtsdenkende en een aanhanger van Baudet. Die moet snel van jou af zien te komen.

  1.   

   Elly, wat een zure reactie. Tja, Hiddema is nu eenmaal een maatje te groot voor alle feministen, links en rechts maakt niet uit.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!