Hilarisch én dieptriest: Brussel smeekt Trump nu om (politieke) klimaat “niet te veranderen”

En de president van de Europese Raad doet dat op Twitter. 

Het is al erg genoeg dat Europese ‘leiders’ zich genoodzaakt voelen om Donald Trump te smeken om iets niet te doen (of juist wel), maar moet die vernedering dan ook nog eens publiekelijk plaatsvinden? Zie hier wat Donald Tusk, president van de Europese Raad en daardoor één van de machtigste mannen in de EU, eerder vandaag twitterde. Ja, twitterde:

Screen Shot 2017-06-01 at 12.11.47

Dit is dus zo’n type dat beweert dat ‘Europa’ een wereldmacht is — of kan zijn — en dat we Amerika eigenlijk niet echt meer nodig hebben. En wat doet die man vervolgens? Hij opent Twitter (waarschijnlijk op zijn telefoon) en smeekt Trump vervolgens — en plein public — om het Parijse klimaatakkoord niet in de prullenbak te gooien.

Man. Man. Man. Triester dan dit wordt het echt niet. De EU is verworden tot een meute bedelaars. Natuurlijk wel bedelaars met een grote mond, maar dat maakt ze niet indrukwekkender. Sterker nog, dat maakt ze alleen maar nóg zieliger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ritter

  Opzeggen klimaatverdrag zou best verstandig besluit zijn van Trump

  “Het in 2015 in de Franse hoofdstad gesloten akkoord is futiel in de strijd tegen de opwarming van de aarde. In de eerste plaats zijn de in Parijs gemaakte afspraken voor de meeste landen niet meer dan een façade. Veel, vooral niet-Westerse, wereldleiders weten dat het bij Europese politici en NGO’s (bron van ontwikkelingsgeld en andere steun) indruk maakt om groen te poseren en zij applaudisseerden op het Parijse podium dus voor windmolens en zonnecellen, terwijl ze beseffen dat er maar één manier is om hun arme landen te verheffen: goedkope steenkool.

  Zelfs als alle landen zich aan de in Parijs gemaakte afspraken zouden houden, heeft het geen nut. Zoals het Copenhagen Consensus Center van de slimme Deen Bjorn Lomborg aantoonde op basis van cijfers van de Verenigde Naties zelf, levert Parijs in 2100 een afkoeling van 0,05 graad Celsius op. Welnu, als je 0,05 afrondt dan kom je op een dikke nul terecht.”

  http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/06/opzeggen-klimaatverdrag-zou-best-verstandig-besluit-zijn-van-trump-509384/

  1. Kees1973

   Hey! Daar is ie weer, precies hetzelfde commentaartje als bij een eerder artikel hierover. Ga je het nog een keer proberen? Hier mijn reacties:

   Kees1973:
   “Graag even het hele verhaal vertellen, en niet blind citeren uit andermans werk. Copenhagen Consensus Center accepteerd “man-made climate change” als een feit, en deze “slimme man” pleit voor maatregelen die veel verder gaan dan Parijs.”

   Ritter:
   “Kees1973

   Dus heeft Trump gelijk dat dit verdrag niets oplost. Behalve dan dat het globaliseert en veel (belastinggeld) word uitgegeven aan de z.g arme landen en dus aan corruptie. Geld, wat dan door de belastingbetaler moet worden opgehoest. Om nog maar te zwijgen over de subsidies die naar bedrijven gaan.

   Hieronder is het hele verhaal:
   http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/06/opzeggen-klimaatverdrag-zou-best-verstandig-besluit-zijn-van-trump-509384/

   Kees1973:
   “Dus u onderschrijft het Copenhagen Consensus? Die zeggen namelijk dat het niet genoeg is, en dat er nog veel meer nodig is om man-made climate change te stoppen. Blijkbaar bent u het daar dus mee eens. Of selecteerd u alleen selectief de boodschappen die in uw straatje vallen, en negeert de rest van wat die mensen zeggen?

   Die vergaande maatregelen waar zij het over hebben zijn niet voor niets “vergaand”. In een politieke omgeving waar allerlei belangen spelen is het niet haalbaar om al die maatregelen door te voeren. Is nog geen rede om maar niets te doen.

   Ik heb het verhaal(tje… het zijn maar 3 of 4 alineas) gelezen, en moet zeggen dat het weing inhoud heeft. Het Copenhagen Consensus wordt uit zijn verband gerukt. Je kunt niet aan de ene kant onderschrijven wat het Copenhagen Consortium zegt over Parijs, en vervolgens zeggen dat de wetenschap er nog niet uit is over climate change. Dat is hypocriet, je neemt wel iets van Copenhagen als het in je straatje past (te weinig effect ), maar de andere conclusies, die niet in je straatje passen (man-made climate change bestaat en er is veel actie nodig om het tegen te houden), schuif je opzij. Lekker makkelijk zo.

   Vooral die laatste paragraaf is onzinnig. Alsof Trump nu geld gaat stoppen in het ontwikkelen van nieuwe generatie zonnecellen en windmolens…”

   Graag gedaan!

 2. Sniper666

  Niet te geloven wat een eikels daar bij de EU. Beetje potverteren op onze kosten en vervolgens op de knietjes voor POTUS om een dom verdragje dat in de praktijk toch een wassen neus is. We moeten als een speer uit de EU, van de Haagse kaasstolp af incl. nep-oranje’s, en op naar een werkelijk vrije echt democratische republiek. Laat de gouden eeuwen maar weer komen, LEVE DE VRIJHEID !!

  1. van Urk

   Op papier is de EU een statenverband van 28 Europese landen en daarmee voordoet als een verenigd Europese macht. In de praktijk bestaat de EU inderdaad uit een clubje van doorgedraaide eikels.

 3. van Urk

  Europa wil minder zon en Amerika wil juist wat meer zon. De mens is totaal niet in staat om de natuur naar zijn hand te zetten. http://www.weet-magazine.nl/artikelen/Weet%2016%20-%20het%20klimaat%20door%20de%20eeuwen%20heen.pdf

 4. Wim Vreeswijk

  Hoe sneller de bevolking groeit, hoe sneller het land vervuilt en klimaat achteruit gaat. Zo simpel is dat. Daar hoef je niet ministeriabel voor te zijn !

  1. van Urk

   Wim Vreeswijk@ Daarom is het als eerste stap de noodzaak om te stoppen met massamigratie in Europa.

 5. Beukman

  Niemand toch die gelooft dat Donald een besluit gaat nemen dat op rationele grond rust? De afweging zal eerder zijn of hij ruzie wil met zijn dochter en schoonzoon, óf met bullebak Bannon.

  Mocht hij achter Parijs gaat staan, dan zal hem dat over de hele wereld veel credits opleveren, iets waarvoor hij, narcist dat hij is, beslist niet ongevoelig zal zijn. Het is dus bepaald niet uit te sluiten dat hij die keuze maakt. Leuk voor Ritter in ieder geval.

  Een andere, voor hem de veiligeste keus is dat hij de bal legt bij het Congres. Dat is twee jaar terug immers door Obama buitenspel gezet, en kan Parijs op grond daarvan nog steeds dwarsbomen. Maar of het Congres Parijs alsnog afwijst?

  1. corfo

   Beukman.
   Nog steeds niet in de gaten dat het Trump geen ene moer kan schelen of hij wél of géén credits krijgt ? Natuurlijk is het een wat vreemde man, die Trump, maar hij maakt de gehele meute, zoals de EU, zuid Amerika, Korea, behoorlijk nerveus en dát is wel hoog nodig. De EU is toch een wassen neus ? Een opzetje van een aantal omhooggevallenen opdat zij nog meer “macht en aanzien” kunnen verwerven, in ieder geval niet door mij gekozen, dus vertegenwoordigen ze mij ook niet ! De klimaatmaffia ? Van ’t zelfde kaliber ! Vele “hooggeplaatsten” worden er zéér rijk van, op ónze kosten. Genoemde maffia vliegt doorlopend de gehele wereld over (héél erg vervuilend !) daar hoor je niemand over ! Dec wereldbevolking laat véél te veel gebeuren zónder iets ertegen te ondernemen, de meeste mensen zijn murw geslagen door de “elite”, het schuim der natie !!

 6. Ni28

  Tusk de Brusselse jaknikker zou beter zijn eigen Poolse regering kunnen smeken om luchtvervuiling tegen te gaan. Die zei dat totdat er in Polen genoeg kolen is zullen zij die gebruiken. Zeuren om Trump maar zwijgen over Polen. En de hele Brussel hoor je niet over, ja Tusk die mag je niet afvallen, deze fijne trekpop. Die moet je sparen maar met de hetze tegen Trump moet je doorgaan. Laten wij de aarde redden samen met de Polen!

  1. corfo

   Ni28.
   Ik zou best willen helpen om de aarde te redden, maar dan moeten er wél bepaalde bewoners van deze wereld verdwijnen; zoals daar zijn : Korsakov Juncker, Tusk, van Baalen, Timmermans, Rutte + vriendin Merkel, Verhofstadt en nog -tig anderen, die proberen om het leven van een gewone, (hard)werkende burger onmogelijk te maken.
   Wég met de z.g. “boven”-ons-gestelden” en vervangen ze door échte deskundigen en géén vriendjes van de huidige “leiders”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.