Islamistische extremist van Guus Meeuwis concert vrijgelaten want "gebrek aan bewijs" dat hij aanslag voorbereidde

Geen categoriejun 17 2017, 15:00
De knettergekke rechterlijke macht speelt met vuur.
De man die vorige week vrijdag werd opgepakt toen hij buiten het Philips Stadion aan het filmen was terwijl daar een concert bezig was van Guus Meeuwis is weer vrijgelaten. De 29-jarige inwoner van Amsterdam is een bekende islamistische extremist -- geen wonder dus dat de politie meteen ingreep -- maar volgens de rechter had hij niet zomaar even opgepakt mogen worden. "Iemand vastzetten is een zwaar middel, dat is nu niet gepast" aldus de wegkijkende rechters die het blijkbaar volkomen normaal vinden om een pyromaan met lucifers te laten spelen.
Want ach. Bewijs. Misschien wilde die beste kerel zijn sigaretje gewoon aansteken. Toch?
Het Openbaar Ministerie wilde de gek in kwestie twee weken langer vasthouden om langer onderzoek te kunnen doen. Nu dat bezig is wil het OM verder geen details naar buiten brengen over de zaak, maar we weten wel dat ze het daar bijzonder serieus nemen. Hij wordt dan ook verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een terroristische aanslag.
De afgelopen tijd zat de verdachte in beperkingen waardoor hij alleen maar contact mocht hebben met zijn advocaat. De gedachte daarachter is natuurlijk dat hij op die manier geen contact kon hebben met zijn (vermoedelijke) handlangers. Nu hij vrij is kan hij hen meteen contacteren, ze vertellen wat de politie weet, en ze ofwel opdragen snel in actie te komen óf om onder te duiken.
Een blinde kan nog zien dat dit levensgevaarlijk is, maar Neerlands D66-rechters blijkbaar niet. Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk risicovol was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten