Islamistische extremist van Guus Meeuwis concert vrijgelaten want “gebrek aan bewijs” dat hij aanslag voorbereidde

De knettergekke rechterlijke macht speelt met vuur.

De man die vorige week vrijdag werd opgepakt toen hij buiten het Philips Stadion aan het filmen was terwijl daar een concert bezig was van Guus Meeuwis is weer vrijgelaten. De 29-jarige inwoner van Amsterdam is een bekende islamistische extremist — geen wonder dus dat de politie meteen ingreep — maar volgens de rechter had hij niet zomaar even opgepakt mogen worden. “Iemand vastzetten is een zwaar middel, dat is nu niet gepast” aldus de wegkijkende rechters die het blijkbaar volkomen normaal vinden om een pyromaan met lucifers te laten spelen.

Want ach. Bewijs. Misschien wilde die beste kerel zijn sigaretje gewoon aansteken. Toch?

Het Openbaar Ministerie wilde de gek in kwestie twee weken langer vasthouden om langer onderzoek te kunnen doen. Nu dat bezig is wil het OM verder geen details naar buiten brengen over de zaak, maar we weten wel dat ze het daar bijzonder serieus nemen. Hij wordt dan ook verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een terroristische aanslag.

De afgelopen tijd zat de verdachte in beperkingen waardoor hij alleen maar contact mocht hebben met zijn advocaat. De gedachte daarachter is natuurlijk dat hij op die manier geen contact kon hebben met zijn (vermoedelijke) handlangers. Nu hij vrij is kan hij hen meteen contacteren, ze vertellen wat de politie weet, en ze ofwel opdragen snel in actie te komen óf om onder te duiken.

Een blinde kan nog zien dat dit levensgevaarlijk is, maar Neerlands D66-rechters blijkbaar niet. Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk risicovol was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Nasrani

  Zoals eerder gezegd, ik hoop dat als hij ontploft, hij ontploft in de buurt van mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn vrijlating.

 2. Guus Geluk

  Ik veronderstel dat hij wel in de gaten wordt gehouden door de veiligheidsdiensten.

  1. Kodi

   Ja hoor. Als hij zelfontbrandt dan krijgen we geruststellend te horen dat de veiligheidsdiensten hem al in het vizier hadden. De daad bij het woord zou moeten zijn dat hij wordt vastgehecht of uitgezet.

 3. Sam C

  Ja lekker sloom en wegkijken maar weer, geweldig het linkse kartel.
  En meneer Geluk u weet toch ook wel dat ze daar de mensen en het geld niet voor hebben. Hij vertrekt straks naar Syrië voor een cursus hoe blaas ik mij op en komt dan ongezien terug en boem.

  1. Guus Geluk

   De tentakels van onze inlichtingendiensten reikten tot in de anti-zwartepietenbende van Jeffrey A. Mankracht schijnt er dus genoeg te wezen.

   En wie weet over welke digitale middelen de AIVD nog beschikt.

   1. Floris

    Guus de optimist.

    1. Guus Geluk

     Ik ben inderdaad erg optimistisch over de deskundigheid van onze inlichtingendienst.

     1. Floris

      En niet alleen daarover.

 4. Ruud562

  Ik had niks anders verwacht van die rechter, want dit is Nederland! Het land waar gevaarlijke geestelijk gestoorden worden gekoesterd. Of nee, degene die een waxinelichtje naar de Gouden Koets gooide vindt daarvan nog steeds hinder, want d i e
  is pas gevaarlijk! Niet zo’n labiele baardaap die een dominante ideologie van een pedo, een sadist en vrouwenonderdrukker aanhangt! Zo’n baardaap waarvan teveel al te veel dood en ellende hebben veroorzaakt!

  En dan Guus Geluk (net terug uit Duckstad), die is zeer optimistisch over de inlichtingendiensten.
  Tja, dat waren ook al die ongelukkigen die slachtoffer werden van de ideologie van de vrede ofwel de islam.

  Enfin, de enige remedie om dat islamgajes aan te pakken is ze in afzondering op te sluiten (en wel een ieder die ook maar enige verbintenis heeft met lui die ons verwerpen) waarna rustig kan worden nagegaan waarheen ze zullen worden uitgezet. Uitgezet zonder enige schadeclaim of andere tegemoetkoming!

  In ieder geval is zeker, als dat vrijgelaten stuk islamstront een aanslag pleegt,die rechter én al degene die de wetgeving hebben bedacht waaraan die rechter zich moet houden, veel, héél veel bloed aan de handen zullen hebben!
  Hopelijk komt dan de tijd van de gerechtigheid, gerechtigheid voor al de slachtoffers!

 5. Sniper666

  Er moeten hoognodig speciale wetten komen t.a.v. islam toestanden.

 6. Ruud562

  Inderdaad Sniper666, voor lui die ons verwerpen, bedreigen en vermoorden past geen wetgeving volgens Hollandse of westerse maatstaven! Totaal niet!

 7. Babaji538

  De muziek des levens vroeg een goed verstaander!
  Petra Hermans

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.