Jan Roos: “De overstap van Leefbaar naar NIDA is zoiets als Sylvana Simons die pepernoten gaat strooien”

En “als een feminist die opeens niet meer zeurt.”

In zijn nieuwste vlog haalt Jan Roos op keiharde (en hilarische) wijze uit naar Mohammed Nogwattes — je weet wel, de man die gisteravond liet weten over te stappen van Leefbaar Rotterdam naar NIDA — én naar diens voormalige vrienden van Leefbaar Rotterdam.

“De overstap van Leefbaar naar NIDA” is nogal wat, aldus Roos. “Het is zoiets als een feminist die opeens niet meer zeurt, als Sylvana Simons die pepernoten gaat strooien, of als het NOS Journaal dat opeens geen gekleurde journalistiek wil uitzenden: een flinke stap zeg maar.”

Dat klopt natuurlijk volledig. Dat je van Leefbaar overstapt naar, zeg, de PVV of zelfs de VVD? Prima te begrijpen. Maar van Leefbaar naar NIDA? Dat is niet slechts “opvallend,” het is knettergek.

Of toch niet? Roos legt vervolgens namelijk uit dat dit bepaald niet de eerste keer is dat een islamitische politicus van een seculiere partij overstapt naar een uitgesproken islamistische groep. Nee, volgens Roos is het échte probleem dat Leefbaar Mo in de gemeenteraad liet plaatsnemen onder het motto dat ze “er eentje van hullie” bij wilden hebben in de strijd tegen overlast van bepaalde bevolkingsgroepen.

Voor Leefbaar Rotterdam en partijleider Joost Eerdmans vormt dit volgens Roos een enorm probleem. Eerdmans is namelijk doodsbenauwd voor de PVV. Hij is zelfs zo ontzettend bang voor Geert Wilders dat hij de PVV-leider eerder dit jaar niet tegen zich in het harnas wilde jagen door de politieke partij VNL publiekelijk te steunen. Dit terwijl het grootste talent van Leefbaar Rotterdam, Tanya Hoogwerf, hoog op de kieslijst van die partij stond. “Joost was namelijk bang daarmee PVV-minnend Leefbaar voor het hoofd te stoten,” aldus Roos. “Zo zei hij zelf.”

Zoals bekend kreeg VNL geen zetels. Eerdmans heeft nu een samenwerkingsverband met Forum voor Democratie. Volgens Roos is dat niets meer of minder dan een “wanhoopspoging” ondernomen omdat de PVV heeft aangekondigd volgend jaar te gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.

“Zo zie je niet alleen de lafheid van deze keuze,” zegt Roos hard, “maar dat je als oer-Rotterdamse partij moet samenwerken met de kakkineuze, elitaire Thierry Baudet van de Amsterdamse grachtengordel het schip reeds verloren is. Niet Mo de Marokkaan wordt het einde van Leefbaar, maar de slappe knieën van Eerdmans en de zijnen. En zo gaat ook het laatste beetje Pim verloren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Marija

  @ Jan Roos:
  politiek wordt door dat soort *bestuurders* gebruikt als een trapje om erbij te komen.
  Hebben ze die paar treetjes naar boven binnen, dan valt het masker en zien we de ware moslim aard:
  *Alles is toegestaan om je doel te bereiken*
  Regeren is dan ook héél erg persoonlijk vooruitzien ja.
  En daar gaan we over een tijdje helemaal door overlopen worden.
  Jouw mislukte referendum poging heeft mij wel laten zien wat een gore bedrijfstak regeren is.

 2. Ritter

  Goed artikel waar ik niets aan toe te voegen heb.

  Jan schrijft: “Niet Mo de Marokkaan wordt het einde van Leefbaar, maar de slappe knieën van Eerdmans en de zijnen. En zo gaat ook het laatste beetje Pim verloren.“

  Zo is het precies. Eerdmans probeert veel te veel politiek correct te zijn en de gevestigde media te behagen.

  Maar moslims hebben daar helemaal geen respect voor. Die laten je vallen als ze de kans daarvoor krijgen zoals nu met MO is gebeurt. Die is overgestapt naar een islamistische partij waarmee hij veel meer heeft dan met Leefbaar Rotterdam.

  Mo is in de eerste plaats tenslotte moslim en zijn waarden/normen/levenswijze ligt veel meer bij islamitische waarden/normen van Nida dan bij de westerse waarden van Leefbaar.

  Laten we hopen dat Eerdmans (en andere politici) zijn lesje heeft geleerd.

 3. Peter Selie

  De overstap van Leefbaar naar NIDA is zoiets als Sylvana Simons die pepernoten gaat strooien, tja Jan en het houdt leefbaar Rotterdam scherp, eigen schuld dikke bult hadden ze maar geen islamist, knuffel-moslim in hun gelederen moeten betrekken.

  1. Kogelbert

   Leefbaar Rotterdam heeft zich tot een bestuurderspartij ontwikkeld. Bestuurders weten dat je soms compromissen moet sluiten en dat tolerantie en integratie meer oplevert dan haatzaaien en segregatie.

   Vanuit het zwakzinnige wereldbeeld van de PVV-tokkie is dat links.

   1. Sniper666

    Gelieve Kogelbert trol links te laten liggen. Dank u.

   2. Anna

    Kogelbert. Wel jammer dat de islam met wil en eisen alles verlangt van de ander.

   3. swetsnek

    OVERSTAPPEN MOET VERBODEN WORDEN, GEWOON DAN DE POLITIEK VERLATEN .
    En dat geld ook voor jou man wat ben jij een gezwel in onze samenleving .

  2. Sniper666

   @ Peter Selie

   De les is dat islam een permanente mentale aandoening is die de patiënten die er aan lijden altijd doet kiezen voor die smerige haatcult sekte doctrine waarmee deze patiënten zijn volgegoten in hun jeugd.

  3. Kodi

   “Bezint eer ge met een Muzelman begint”, zo blijkt maar weer.

 4. Ni28

  Een les voor de onnozele Joost Eerdmans.

 5. Peter Selie

  Omvolking hoe werkt dat?

  https://youtu.be/VTDlY4o23XA

 6. Tinneke

  Standaard binnen/buiten waarom noemt u toch altijd (nog steeds) PVV’ers tokkies? nog steeds niets geleerd? waarom? leg eens uit…….

  1. Kogelbert

   Het is maar bij wijze van spreken, Tineke, en als de schoen je past kun je hem aantrekken.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Tinneke
   Laat toch LINKS liggen a.u.b. Dit is koren op zijn molen en al zijn er ontelbare steekhoudende argumenten voor het tegendeel, daar trekt deze losse flodder er zich nóg helemaal niks van aan, integendeel! (Je schrijft zelf: “nog steeds niets geleerd?”)

  3. IJscoman

   Tinneke, de hufter die onder de naam Kogelbert hier de boel loopt te verzieken is de door iedereen uitgekotste trol Wim Hutten uit Den Haag.

   Het beste is om niet op hem te reageren, dat doen de meesten al op DDS. Don’t feed the troll.

   1. Kogelbert

    Arme sukkel..
    Waarom bel je die Wim Hutten niet een keer op, kerel, en zeg hem dan even flink de waarheid.

    1. IJscoman

     Cordon sanitaire rond Kogelbert!

     1. Kogelbert

      Wat zei Wim, Ijscoman?

     2. Sniper666

      A.u.b. niet op deze trol Kogelbert reageren. Ja, cordon sanitaire voor hem. Dank u.

    2. Sniper666

     A.u.b. niet op deze trol Kogelbert reageren. Compleet cordon sanitaire voor hem. Dank u.

    3. Vabis

     Waarom bel jij eigenlijk die Wim Hutten ( waarvan je zegt het niet te zijn) niet eens op Wim om te vertellen dat zijn naam rondzingt op fora, o wacht……

     Ik bedoel een landverrader ben je al dus zo’n telefoontje moet ook kunnen……

     whoehahaha domme lullo……..

     1. Kogelbert

      Waarom zou ik, Rob de Haan, jullie hebben die brave man op de korrel, ik niet.

      Heb je nog nooit contact gehad met de man waar je al jaren over praat?

      Je blijft je verbazen.

     2. Sniper666

      @ Vabis

      Laat die ziele (Laan van) POOT toch brallen Vabis.

     3. Vabis

      Je zet jezelf wel zo voor schut Wim om te ontkennen Wim Hutten te zijn, ik bedoel je ramt jezelf hier op je magere kippenborst om vol trots te vertellen dat je Floris en ondergetekende gaat aangeven op het meldpunt discriminatie internet, en op de vraag van mij waarom je die zielige ‘ziekenhuisdirecteur’ zoals je zelf aangeeft die man te zien, eens op te bellen vraag je nu waarom je dit zou doen.

      Zie je nu zelf niet dat je je volkomen voor schut zet psychopathische leugenaar die je bent?

      nou toedeloe en de groetjes maar weer Wimpie….

      mhoewhahahahaha

     4. Kogelbert

      Kan Vabis verklaren waarom hij al jaren geobserdeerd is door die man en hem nog nooit heeft durven te benaderen?
      Dat is toch merkwaardig?

     5. Vabis

      Ik benader hem toch al jaren op diverse fora onder steeds een andere alias, dus wat zeur je nu Wimpie, ben je zo ontevreden met jezelf dat je maar blijft ontkennen wie je bent, je bent voer voor een psychiater zoals Floris steeds terecht opmerkt, realiseer je je dit?

     6. Kogelbert

      Mijn vraag was waarom je hier tientallen keren NAW gegevens van die Hutten afdrukte en nog nooit de moed had de man te bellen of te bezoeken.

      Is de reden niet dat je zelf ook donders goed weet dat ik die man niet ben? Als je het zo zeker meende te weten had je dat toch wel een keer gecheckt?

     7. Vabis

      Tracht je je maar eruit te glibberen Wimpie, maar ik heb je als een ‘mol in een klem’ ………………

      Een landverrader als jij die meldpunt internet frequenteert om mensen die hun vrije mening ventileren trachten aan te geven, en schromen om die, zoals jezelf aangeeft, die ‘arme ziekenhuis directeur’ te waarschuwen komt niet echt geloofwaardig over Willem, besef je dit met je pindabrein?

     8. Kogelbert

      Je beantwoordt de vraag niet, Rob, over libberen gesproken.
      Ik heb je door en je weet het.

      Het beste verder, er is al weer genoeg over gezegd, lijkt me.

     9. Vabis

      Ja jij ook kusje, zeg je volgende nick: ‘Albert de Mol’, zou dat wat zijn voor je?

     10. Kogelbert

      Ik denk, beste Rob, dat je die Hutten al een paar keer gebeld hebt en tot de conclusie kwam dat deze man hier niets mee te maken heeft. Je kunt je rare obsessie echter niet loslaten en dat maakt je tot een aandoenlijke loser.

 7. Anna

  Leefbaar was een opstap en wachten op een islamitische partij. Leefbaar heeft zich flink laten beetnemen. PvdA is er niet groot door geworden.

 8. Duckday

  Wanneer leren ze het eens Stop gewoon ze laten je vallen als een bak steen Ze hebben een andere gedachten gang en geen enkele binding met het westen wat ze zelf een paradijs vinden alles kan

  1. Kogelbert

   Probeer het eens in normaal Nederlands, Ducky.

  2. Sniper666

   @ Duckday

   Kogelbert heeft een cordon sanitrol. Laat maar zwetsen.

 9. Peter Selie

  Vind het toch prachtig dat leefbaar Rotterdam genaaid is door zo’n islamist, het zijn ook wel héél goedgelovige, leefbare knurften, waar het gezonde achterdocht bij deze naïeve dwaze politici structureel op de achtergrond wordt gedrongen.

  ‘Wij hebben Mohammed Anfal politiek asiel geboden’ Wahahahahahahahahahahaha

  https://youtu.be/dfGzfOJYqeI

 10. joost2

  Wat is er gebeurd tussen Jan Roos en Thierry Baudet, dat deze elkaar zo beledigend afvallen?
  Zij deden het samen inzake het Oekraïne referendum zo prima en zette heel het elitaire kliekje in de Haag voor gek.

  Nederland is zo’n verdeeld land geworden.
  Je weet vandaag de dag nooit, als je met iemand een discussie ergens over hebt, of die ander je wel weer gaat tegenspreken.
  Politiek is dat in ieder geval aan de orde. Niemand is het met elkaar eens.

  Links profiteert als Jan Roos , Thierry Baudet, Joost Eerdmans en Geert Wilders met elkaar ruziën en elkaar voor rotte vis uitmaken.
  Zo wordt het dus nooit wat om ons af te gaan zetten tegen de elitaire linkse kliek in den Haag, de elite grachtengordel clan, het linkse nepotisme, de links gekleurde Nederlandse Publieke Omroep, die alles afkraken, ondermijnen en onjuist voorlichten van mensen met een andere mening dan die van socialisme, communisme en maoïsme.

  Rechts kan Nederland nog redden van de grote islamisering die thans plaatsvindt en die het leven van onze kinderen en kleinkinderen in Nederland compleet zal veranderen. En zeker niet goed.
  Aan de VVD, met het linkse liberaaltje Rutte hebben we niks meer.
  Die denkt alleen aan zichzelf.
  Lees het boek van Pim Fortuyn, over de toename en gevolgen van de Islam invloed in Nederland maar weer eens.
  Waarom kijken zovelen weg?
  Alleen links profiteert uiteindelijk van de rechtse verdeeldheid.

  1. Kogelbert

   Rechtspopulisten blijken talent te hebben voor het maken van ruzie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.