Verraad! Raadslid Leefbaar Rotterdam stapt over naar moslimpartij. Coalitie meerderheid kwijt

Geen categoriejun 27 2017, 8:00
Mohammed Anfal stapt met onmiddellijke ingang over naar NIDA. Dat is een streng-islamistische partij.
Totale gekkigheid: Leefbaar Rotterdam-raadslid Mohammad Anfal is gisteravond met onmiddellijke ingang overgestapt van Leefbaar Rotterdam naar NIDA. Daardoor verliest de regerende coalitie van Leefbaar, D66 en CDA haar meerderheid in de raad. En dat met nog negen maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
Door zijn overstap naar NIDA bezorgt Anfal die partij haar derde zetel. Hoewel hij in 2014 voor Leefbaar in de gemeenteraad kwam zegt hij dat hij en de partij de laatste tijd uit elkaar zijn gegroeid en dat hij zich gebruikt voelt als "excuusmoslim." Ja, dat zegt hij echt in een interview met ANP Video.

"Ik werd raadslid om bij te dragen aan de stad, maar Leefbaar verdeelt en dat is niet goed voor Rotterdam. Leefbaar vergroot de kloven tussen bevolkingsgroepen, tussen geloven, culturen, arm en rijk. Rotterdam heeft juist verbinding nodig, bruggenbouwers."

Fractievoorzitter Ronald Buijt en partijleider Joost Eerdmans zagen de dolksteek van Anfal absoluut niet aankomen. Zij zeggen dat het "een complete verrassing" voor ze was dat Anfal is overgestapt... en zelfs dat hij zo ontevreden was bij Leefbaar. Niet zo gek, lees maar wat hij in 2014 nog over die partij zei in een interview met Metro:

"Als ik in de rij van een supermarkt sta en een vrouw met hoofddoek voor me krijgt de vraag of ze ook Airmiles spaart en dat dan niet begrijpt, irriteert me dat. Ik loop dan maar naar voren om te helpen, maar het is natuurlijk erg slecht. En als we onze kinderen op islamitische scholen zetten waar ze Turks of Arabisch praten, ze laten omgaan met vrienden die alleen maar Turks of Arabisch praten en ze dan ook nog laten voetballen op een geheel Turkse of Marokkaanse voetbalclub, hoe moet je je dan redden als je straks gaat werken? Ze begrijpen je niet. En dan wordt er natuurlijk meteen weer geschreeuwd dat het discriminatie is. Het is heel simpel, houd je aan de wetten en regels. Leefbaar is een echte volkspartij. Als je naar de lijst kijkt zie je van alles en nog wat. Niet HBO-plus, zoals bij de PvdA. Kijk naar mij, ik ben ook maar een teamleider bij PostNL."

Maar opeens omarmt Anfal het gedachtegoed van NIDA dus -- een partij die precies het tegenovergestelde wil van Leefbaar -- en doet hij net alsof Leefbaar hém eigenlijk verraden heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten