Verraad! Raadslid Leefbaar Rotterdam stapt over naar moslimpartij. Coalitie meerderheid kwijt

Mohammed Anfal stapt met onmiddellijke ingang over naar NIDA. Dat is een streng-islamistische partij. 

Totale gekkigheid: Leefbaar Rotterdam-raadslid Mohammad Anfal is gisteravond met onmiddellijke ingang overgestapt van Leefbaar Rotterdam naar NIDA. Daardoor verliest de regerende coalitie van Leefbaar, D66 en CDA haar meerderheid in de raad. En dat met nog negen maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Door zijn overstap naar NIDA bezorgt Anfal die partij haar derde zetel. Hoewel hij in 2014 voor Leefbaar in de gemeenteraad kwam zegt hij dat hij en de partij de laatste tijd uit elkaar zijn gegroeid en dat hij zich gebruikt voelt als “excuusmoslim.” Ja, dat zegt hij echt in een interview met ANP Video.

“Ik werd raadslid om bij te dragen aan de stad, maar Leefbaar verdeelt en dat is niet goed voor Rotterdam. Leefbaar vergroot de kloven tussen bevolkingsgroepen, tussen geloven, culturen, arm en rijk. Rotterdam heeft juist verbinding nodig, bruggenbouwers.”

Fractievoorzitter Ronald Buijt en partijleider Joost Eerdmans zagen de dolksteek van Anfal absoluut niet aankomen. Zij zeggen dat het “een complete verrassing” voor ze was dat Anfal is overgestapt… en zelfs dat hij zo ontevreden was bij Leefbaar. Niet zo gek, lees maar wat hij in 2014 nog over die partij zei in een interview met Metro:

“Als ik in de rij van een supermarkt sta en een vrouw met hoofddoek voor me krijgt de vraag of ze ook Airmiles spaart en dat dan niet begrijpt, irriteert me dat. Ik loop dan maar naar voren om te helpen, maar het is natuurlijk erg slecht. En als we onze kinderen op islamitische scholen zetten waar ze Turks of Arabisch praten, ze laten omgaan met vrienden die alleen maar Turks of Arabisch praten en ze dan ook nog laten voetballen op een geheel Turkse of Marokkaanse voetbalclub, hoe moet je je dan redden als je straks gaat werken? Ze begrijpen je niet. En dan wordt er natuurlijk meteen weer geschreeuwd dat het discriminatie is. Het is heel simpel, houd je aan de wetten en regels. Leefbaar is een echte volkspartij. Als je naar de lijst kijkt zie je van alles en nog wat. Niet HBO-plus, zoals bij de PvdA. Kijk naar mij, ik ben ook maar een teamleider bij PostNL.”

 

Maar opeens omarmt Anfal het gedachtegoed van NIDA dus — een partij die precies het tegenovergestelde wil van Leefbaar — en doet hij net alsof Leefbaar hém eigenlijk verraden heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ritter

  Je ziet dit gebeuren in het hele politiek spectrum.

  Moslims trekken weg uit de “Nederlandse” partijen en stappen over naar een islamitische partij waar hun “hart” ligt.

  Moslims zijn ( in de meeste gevallen) in de eerste plaats moslim en voelen zich dan ook thuis bij een islamitische partij en niet bij een Nederlandse partij met westerse waarden/normen/levenswijze. Immers de islam is in essentie niet compatibel met de westerse waarden/normen/levenswijze.

  Vroeger hadden moslims de gevestigde partijen nodig om de politiek in te gaan en moesten met een “masker” op hun werk doen. Met de opkomst van de islamitische partijen is dat niet meer nodig en kunnen nu hun masker afdoen en lid worden van een islamitische partij.

  1. Skippybal1

   Ik deel je mening geheel!

 2. HaZ

  Nog iemand die hier van opkijkt ? Dat heet tegenwoordig een “Denkje” plegen. Ik moet de eerste moslim nog tegen komen die ,als het er op aan komt, niet voor zijn eigen geloofsgenoten kiest. Het moslimbloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.

 3. Ritter

  De trend is in Rotterdam ( en in andere grote steden van Nood/West Europa) is dat het islamitische deel van de bevolking snel groeit door migratie en geboorte.

  Dat betekend dat partijen als Leefbaar het steeds moeilijker zullen krijgen (vanwege puur demografische redenen) en islamitische partijen het steeds makkelijker zullen krijgen om zetels te behalen omdat er steeds meer moslims bijkomen.

  Juist omdat het islamitische deel snel groeit zal de islam een steeds sterkere stempel drukken op het beleid van de gemeente in die steden en zullen moslims vertegenwoordigt worden in de raad door islamitische partijen.

 4. Guus Geluk

  Het is alsof een D66-er overstapt naar de SGP.

  1. Skippybal1

   Ik vrees dat dit wat dieper ligt. Een D66 kan ineens natuurlijk het “licht” zien en helemaal in de here zijn.

   Deze man was al een moslim en heeft leefbaar als kruiwagen gebruikt. idd. zoals die 2 walgelijke knapen van Denk over de rug van de PvdA.

   Mooi, bijkomend effect is wel dat partijen na zulk verraad en verlies van kiezers een nieuwe richting formuleren.
   De PvdA zal niet meer zo happig zijn om immigranten te verdedigen, je krijgt toch een mes in je rug, dat zijn nl geen sociaal democraten, maar opportunisten voor het eigen gewin en bevooroordelen van een specifieke groep in dit land.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Dat heet: Taqiyya.

  Wat dat betreft is ome Geert toch een stukje minder naïef dan Joost.

  Wil je iemand van een andere achtergrond in je team opnemen benader dan mensen die al jarenlang hebben bewezen te strijden tegen het islamisme, de middeleeuwisering (sic) en de politiek correcte terreur van de afgelopen 40 jaar.
  Bv. ECHTE vluchtelingen, die ECHT gevlucht zijn vanwege de favoriete ideologie van de Deugende Mens.
  bv. de eerste generatie vluchtelingen uit Iran (of christenen uit Libanon)
  Youtube staat er vol mee
  Maar op de Staatstv of de Staatsradio (of wat dat betreft hun linkse kerk-broertje RTL) zul je ze nooit zien en horen.

  Er zwemt genoeg talent in de oceaan die WEL oprecht zijn maar dan moet je voor eens en altijd afrekenen met de 95% Januskoppen die er nu zitten.
  &
  Stoppen met kruipen !!!

 6. poldi

  De islam als rupsje-nooit-genoeg voortwoekerend als vijfde colonne door Nederland en West-Europa.
  Onbegrijpelijk dat vele politiek correcten (wat een smerig woord) dit niet willen inzien.

  Nederland wordt aub WAKKER en stem voortaan massaal op de PVV of FVD ipv al die landverraders partijen zoals GL, PVDA, D66 en laat je niet hersenspoelen door de politiek correcte staatsmedia.

 7. IJscoman

  Moslims zijn niet te vertrouwen. Nooit, nergens. Althans niet richting westerse, blanke droplulletjes. Naar hun eigen oemma-broeders is het natuurlijk een heel ander verhaal.

 8. Sniper666

  Hij staat nog op de leefbaar website. For the record, hij zegt daar het volgende;

  ++++++++++++++++++++

  Bron: Metro Rotterdam, 26 februari 2014 – door Job Halkes
  De in Marokko geboren Rotterdammer Mohammed Anfal staat op plek negen van Leefbaar Rotterdam.
  “Ze vroegen me, wat doe jij bij Wilders?”
  Hoe ben je bij Leefbaar Rotterdam terecht gekomen?
  Ik had een conflict met de gemeente en vroeg daarbij om hulp van partijen in de gemeenteraad. De enige die reageerde was Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam. Hij kwam naar me toe en wilde met me praten. Ik dacht ‘nee, toch niet iemand van de xenofobenpartij, dat clubje witte mannen?’ Ik ben opgegroeid in een cultuur waar je blind op de PvdA stemt. Na de hulp die ze boden ben ik me in de partij gaan verdiepen en kwam ik erachter dat het helemaal geen xenofoben zijn. De standpunten spraken mij aan en zijn normaal.

  Hoe reageerde je omgeving?
  Sommigen kwamen naar mij toe en zeiden, ‘ga jij bij die partij van Wilders?’ Maar dat is Leefbaar helemaal niet. Ik neem het mijn vrienden niet kwalijk, want ze kennen het niet. Bij ons is het heel gewoon dat je PvdA stemt. En als je dat niet doet, word je er op aangesproken.

  Merk je dat het automatisch op de PvdA stemmen aan het veranderen is onder allochtonen?
  Zeker. Ook de allochtone Rotterdammers zien elk jaar weer dat er niets verandert en vragen zich steeds meer af waarom ze nog op die partij moeten stemmen. We zijn nu 30 jaar verder in Nederland en al 30 jaar stemmen we PvdA, maar er gebeurt te weinig.

  Welke punten van Leefbaar Rotterdam spreken jou het meeste aan?
  Voor mij zijn dat veiligheid, integratie en onderwijs. Als ik in de rij van een supermarkt sta en een vrouw met hoofddoek voor me krijgt de vraag of ze ook Airmiles spaart en dat dan niet begrijpt, irriteert me dat. Ik loop dan maar naar voren om te helpen, maar het is natuurlijk erg slecht. En als we onze kinderen op islamitische scholen zetten waar ze Turks of Arabisch praten, ze laten omgaan met vrienden die alleen maar Turks of Arabisch praten en ze dan ook nog laten voetballen op een geheel Turkse of Marokkaanse voetbalclub, hoe moet je je dan redden als je straks gaat werken? Ze begrijpen je niet. En dan wordt er natuurlijk meteen weer geschreeuwd dat het discriminatie is. Het is heel simpel, houd je aan de wetten en regels. Leefbaar is een echte volkspartij. Als je naar de lijst kijkt zie je van alles en nog wat. Niet HBO-plus, zoals bij de PvdA. Kijk naar mij, ik ben ook maar een teamleider bij PostNL.

  Voel jij je aangesproken als je leest ‘Moslims bedreigen wijnbardame met de dood’?
  Ik voel me er niet door aangesproken, maar het geeft wel een slecht beeld. En de goede moslims moeten weer onder de kwade lijden die dit soort dreigementen uiten. Ik werk vanaf mijn twaalfde, heb nog geen dag een uitkering gekregen en ben tot op de dag van vandaag tevreden met wat ik doe. Maar je moet wel willen! Niet op die straathoek gaan hangen en wachten tot je weer gepamperd wordt. Ik kan me overigens wel ergeren als in politieberichten wordt gesproken over ‘Noord-Afrikaanse afkomst’. Zeg gewoon dat het een Marokkaan, Turk of wat dan ook is. Maar zegt het ook als een Marokkaan iets goeds doet.

  Wat zou je de komende vier jaar in de gemeenteraad willen bereiken?
  Ik wil graag het onderwerp integratie oppakken. En dat moslims een beter beeld krijgen van onze partij, dat ze naar me toe durven te komen.

  Wat vind je het mooist aan Rotterdam?
  Het mooist zijn de werkmentaliteit en de skyline. Maar ook de Erasmusbrug is schitterend. Ik voel me echt een Nederlander en in Marokko ben ik een vakantieganger.

 9. Sniper666

  Vergelijk dat eens met hetgeen staat op de website van NIDA, waar deze overloper terecht gekomen is;

  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  LEEFBAAR-RAADSLID STAPT OVER NAAR NIDA, COALITIE VERLIEST RAADSMEERDERHEID

  MA en NE kade Persfoto

  Het gemeenteraadslid Mohammed Anfal stapt over van Leefbaar Rotterdam naar het door de islam geïnspireerde NIDA Rotterdam. De overstap heeft ingrijpende gevolgen voor de Rotterdamse coalitie van Leefbaar, D66 en CDA. De coalitie verliest hiermee haar (minimale) meerderheid van 23 van de 45 zetels in de gemeenteraad.

  Het voormalig Leefbaar-raadslid Mohammed Anfal licht toe: “Ik was naïef toen ik in 2014 bij Leefbaar begon. Ik werd raadslid om bij te dragen aan de stad, maar Leefbaar verdeelt en is niet goed voor Rotterdam. Leefbaar vergroot de kloven tussen bevolkingsgroepen, tussen geloven, culturen, arm en rijk. Ik wil goed maken wat ik kan voor de stad.”

  Met zetel naar NIDA
  NIDA groeit hiermee van twee naar drie zetels in de gemeenteraad. “Dit is voor Rotterdam het beste wat ik kan doen. Rotterdam heeft verbinding nodig. Bruggenbouwers. In woord en daad. In stad en raad. Daarom sluit ik mij aan bij NIDA,” aldus het kersverse NIDA-raadslid Mohammed Anfal.

  Een politiek vluchteling
  NIDA-fractievoorzitter Nourdin El Ouali vertelt waarom NIDA Mohammed Anfal opvangt in de fractie: “Een politieke bekeerling vlucht en klopt aan je deur. Wat moet je doen? Na een periode van intern beraad en bezinning, waaronder de ramadan, was er vooral begrip. Dit is een moedig en integer besluit en boven alles het beste voor Rotterdam.”

  Een verlossing, ook voor de stad
  El Ouali licht verder toe: “We doen dit om niet alleen hem, maar heel Rotterdam te verlossen uit de wurggreep van Leefbaar. In verzet tegen het uitsluitingsbeleid van deze coalitie en voor verbinding in de stad. De coalitie verliest hiermee haar meerderheid. NIDA blijft kritisch en constructief en zal alles doen voor een meer inclusief en sociaal Rotterdam.”

  Beter laat dan nooit
  “Ik ben een loyaal persoon en wilde Leefbaar niet zomaar opgeven, maar vooral mijn idealen en stad kan ik niet zomaar opgeven. Ondertussen inspireerde NIDA mij steeds meer. Zo’n overstap moet je goed overwegen en bespreken. Daar was tijd voor nodig. Beter laat dan nooit,” besluit Mohammed Anfal.

  Video

  Op de Facebook-pagina van NIDA is een video met verdere toelichting te zien. De beelden (ofwel delen hiervan) zijn vrij te gebruiken voor media en zijn hier in goede kwaliteit te downloaden (tot 6 dagen na publicatie van dit bericht).

  Persfoto’s

  Vrij te gebruiken.

 10. Ni28

  Zo zie maar als je de hand naar de moslims reikt wordt je meteen bedrogen. DENK en dergelijke neppartijtjes zijn de resultaat van want inburgeren laat staan assimileren in de maatschappij is van den boze. Dat is hun doel niet. Zij beroepen zich op democratische rechten die zij in hun thuisland niet zouden hebben maar misbruiken zij deze voor eigen doelen. De LR bood deze man een handreiking maar zijn echte achterban ziet hem als verrader want LR is niet islamitisch. De samenleving moet door de islam beheerst worden en dat is de enige doel. En onze naïeve politici slapen nog steeds lekker in hun dromen. Pas als zij in een nachtmerrie ontwaken zullen zij zien wat zij aangericht hebben.

 11. joost2

  In het politieke systeem in Nederland bestaat al enige tijd een soort “betonrot”.

  Eens temeer blijkt dat de grote verdeeldheid, die door teveel ondeskundige politici die onvoldoende luisterden naar het volk is veroorzaakt, ons democratische bestuurssysteem uitholt en vooral omdat we geen echte politici meer hebben met ruggengraad, uitstraling en autoriteit, wel laf en bang zijn door de linkse media te worden afgekraakt.

  We hadden al lang een verhoging van de kiesdrempel moeten hebben.
  We hadden al lang bij wet moeten regelen dat het niet mogelijk moet zijn, dat politieke bestuurders, die hun partij als koekenbakkers zomaar verlaten en een eigen “kerk” beginnen, of naar “de vijand” overlopen in de kamer, raad etc. en gewoon doorgaan en hun partij op deze wijze verraden. Zie maar de Denkpartij en nu deze meneer Anfal.
  Zij hebben het baantje aan hun partij te danken en plegen in mijn ogen verraad.
  Onjuist ook, dat het allemaal door de belasting betaler moet worden opgebracht om deze hobbyisten in leven te houden.
  Aan deze obstructie moet een einde komen.
  Maar we hebben laffe politici, die niks durven. Nederland wordt slap bestuurd.

  Als voorbeeld geef ik de nu stil gevallen Rutte. Hij is een ramp voor Nederland.
  Die wil MP blijven, hoe het verder met Nederland gaat zal hem worst zijn.
  En dan lees ik dat in feite Pechtold met zn 19 zeteltjes thans de dienst uitmaakt in den Haag. Erger kan het m.i. niet.
  Natuurlijk komt er een regering met zo’n meeloper en slijmjurk als Arie Slob van de CU.
  Om minister te worden liet hij zich onlangs zelfs erg positief uit over Pechtold, die n.b. zijn partij op ergerlijke wijze had geschoffeerd. Dat is de politieke stanksfeer die nu heerst.

  Het is een puinhoop in den Haag.
  Maar ja, als we zo verder bestuurd gaan worden is Nederland over 40 jaar een moslimland en worden we door héél andere mensen bestuurd.
  Lees de boeken maar van Pim Fortuyn.
  In de 2e kamer en nu in de grote gemeente Rotterdam hebben de moslims in korte tijd 3 zetels veroverd. ( totaal 6).
  Dus Nederlanders, blijf maar lekker wegkijken.
  Jullie kinderen komen in een heel ander land terecht.

 12. Ni28

  Je ziet in praktijk dat de scheiding tussen kerk en staat in Nederland steeds kleiner wordt. Deze man voelt zich Nederlander maar kiest voor de islam. Islam en elke andere geloof laat je maar thuis als je je huis verlaat. Islamieten niet, die dringen het overal op ook bij de werkgevers. Daarom hebben zij eigen clubs waar zij de jongeren verplichten naar toe te gaan. Die worden daar grootgebracht en niet in gemengde scholen. En dat mag allemaal. Een staat in een staat. Living apart together! Verbinden = overheersen. Dat is moslims eigen.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Heet zoiets niet “apartheid”? Alleen is het dit keer niet gebaseerd op ras, maar op haathutcult.

 13. Marija

  een echte draaideur moslim dus.

 14. corfo

  Menig reaguurder heeft diverse keren op dit forum gereageerd met de woorden : “Islamieten ? Volkomen onbetrouwbaar volk !”
  Het wordt keer op keer bevestigd door hen zelf; hoewel sommige reaguurders nog in de bres springen voor die parasieten. Iedere échte Nederlander op dit forum kent ze bij naam én toenaam.

 15. HW

  Een moslim in een politieke partij is en blijft een risico, want de beïnvloeding van buitenaf is niet te controleren.
  Denk en deze figuur laat zien, dat een moslim nooit helemaal te vertrouwen is.
  Naarmate ze ouder worden, wordt religie steeds belangrijker.
  (kinderen die opgevoed worden volgens al oude tradities).

  Dus bezint eer ge begint.

 16. Nasrani

  Ha ha, dus dit soort niet meer opnemen in een Nederlandse partij. Dan voorkom je in ieder geval deze stemmenroof!

 17. rosmalen53

  Ach verrek is dat niet die partij uit Rotterdam waarmee die 2 zelfingenomen kwallen laatst nog mee op de foto stonden hier en die zo graag willen spelen met hen
  Ik bedoel die 2 die hier altijd zo verafgood worden die ipv samen te werken met de PVV hen een mes in de rug steken met hun mooie praatjes maar je ziet ze vullen geen gaatjes
  FvD gaat helaas jullie problemen niet oplossen daarvoor moet je bij de PVV zijn

  1. Kogelbert

   Welk probleem loste de PVV al op, rosmalen?

   1. Sniper666

    @ rosmalen53

    Gelieve trol Kogelbert compleet te negeren. Dank u wel.

   2. rosmalen53

    Welke problemen zijn er dan Door rest van dat zittende zooitje opgelost?
    Het grootste probleem hier kan alleen opgelost worden met de PVV de rest is veel te schijterij zo op die 2 omhooggevallen kwallen
    Met Latijns lullen kom je er niet het is 2 min voor 12

    1. Sniper666

     @ rosmalen53

     Ga nooit een discussie aan met trol Simon. Hij is er slechts op uit u over de zeik te helpen.

 18. Pedrito

  Lijkt dat nou zoof misschien verbeeld ik mij dat. Zijn moslim weinig betrouwbaar zodra zijin een boven-ons-gestelde-positie komen ? Het lijken wel echte politici !

 19. Sniper666

  Islam verwelkomen in onze samenleving is gelijk aan het toejuichen van de gnathostomiasis parasiet in je lichaam. Het vreet ons van binnenuit op nietsontziende wijze helemaal leeg.

  https://encyclopedie.medicinfo.nl/gnathostomiasis?id=4314c6cb46e440da9aaeaf2fd43c90ed

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.