Knettergekke Volkskrant-columniste: "Britse premier Theresa May krijgt een mooi plekje in de hel!"

Geen categoriejun 09 2017, 15:05
Theresa May vormt een coalitie met een partij die tegen abortus is. En dus verdient ze een plek in de hel, aldus de linkse columniste Sheila Sitalsing.
De Britse verkiezingen liepen gisteren uit op een absoluut nachtmerriescenario voor de Conservatieve partij van premier Theresa May. De Conservatieven hadden verwacht hun meerderheid in het Britse Lagerhuis te vergroten waardoor een Brexit veel makkelijker zou worden. In plaats daarvan verloor de partij van Theresa May juist zetels en zijn ze hun meerderheid in het parlement kwijtgeraakt. Daarom gaan de Conservatieven een coalitie aan met de protestants-christelijke DUP, die tegen abortus is. En er is geen onderwerp dat zo veel emotie losmaakt bij linkse columnisten als abortus, laat de reactie van Sheila Sitalsing.
Eerder vandaag kondigde Theresa May aan dat haar partij gaat samenwerken met de Democratic Unionist Party (DUP). Deze kleine regionale partij heeft tien zetels in het Lagerhuis, allemaal afkomstig uit Noord-Ierland. De partij is een groot tegenstander van een onafhankelijk Noord-Ierland, en heeft een aantal conservatief-christelijke standpunten. Zo is de partij tegenstander van abortus. Het leven van het ongeboren kind, zo vindt de protestants-christelijke DUP, gaat voor de keuzevrijheid van de moeder. Een standpunt dat vergelijkbaar is met de stellingname van de SGP en de ChristenUnie in Nederland.
Je kunt het eens of oneens zijn met het abortusstandpunt van de DUP, maar gelukkig is iedere partij vrij om haar eigen standpunten bepalen. Sommige partijen zijn voor immigratie, sommige partijen zijn er tegen. Sommige partijen willen hogere belastingen, terwijl andere partijen juist belastingverlaging bepleiten. En linkse partijen zijn voor abortus, terwijl de DUP tegen abortus is. Maar helaas is links niet bereid om te accepteren dat er verschillende meningen over het onderwerp abortus bestaan. Sterker nog, als je zelfs maar samenwerkt met tegenstanders van abortus, dan verdien je een plek in de hel! Dat schrijft de linkse Volkskrant-coluministe Sheila Sitalsing op Twitter:
https://twitter.com/sheilasitalsing/status/873155983375249409
Volgens Sitalsing "heult" Theresa May met een partij die "vrouwen liever dood laat bloeden dan ze abortus te gunnen." En dus verdient ze een plek in de hel.
Dit is de "tolerantie" van links. Als je afwijkt van wat links vindt, dan ga je naar de hel. Zeker als je een vrouw bent – dan is het namelijk je "plicht" om voor abortus te zijn, zo redeneren types als Sheila Sitalsing. Zelfs als je alleen maar samenwerkt met een partij die tegen abortus is, word je door deze linkse columniste naar de hel verwenst. Bizar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten