Knettergekke Volkskrant-columniste: “Britse premier Theresa May krijgt een mooi plekje in de hel!”

Theresa May vormt een coalitie met een partij die tegen abortus is. En dus verdient ze een plek in de hel, aldus de linkse columniste Sheila Sitalsing.

De Britse verkiezingen liepen gisteren uit op een absoluut nachtmerriescenario voor de Conservatieve partij van premier Theresa May. De Conservatieven hadden verwacht hun meerderheid in het Britse Lagerhuis te vergroten waardoor een Brexit veel makkelijker zou worden. In plaats daarvan verloor de partij van Theresa May juist zetels en zijn ze hun meerderheid in het parlement kwijtgeraakt. Daarom gaan de Conservatieven een coalitie aan met de protestants-christelijke DUP, die tegen abortus is. En er is geen onderwerp dat zo veel emotie losmaakt bij linkse columnisten als abortus, laat de reactie van Sheila Sitalsing.

Eerder vandaag kondigde Theresa May aan dat haar partij gaat samenwerken met de Democratic Unionist Party (DUP). Deze kleine regionale partij heeft tien zetels in het Lagerhuis, allemaal afkomstig uit Noord-Ierland. De partij is een groot tegenstander van een onafhankelijk Noord-Ierland, en heeft een aantal conservatief-christelijke standpunten. Zo is de partij tegenstander van abortus. Het leven van het ongeboren kind, zo vindt de protestants-christelijke DUP, gaat voor de keuzevrijheid van de moeder. Een standpunt dat vergelijkbaar is met de stellingname van de SGP en de ChristenUnie in Nederland.

Je kunt het eens of oneens zijn met het abortusstandpunt van de DUP, maar gelukkig is iedere partij vrij om haar eigen standpunten bepalen. Sommige partijen zijn voor immigratie, sommige partijen zijn er tegen. Sommige partijen willen hogere belastingen, terwijl andere partijen juist belastingverlaging bepleiten. En linkse partijen zijn voor abortus, terwijl de DUP tegen abortus is. Maar helaas is links niet bereid om te accepteren dat er verschillende meningen over het onderwerp abortus bestaan. Sterker nog, als je zelfs maar samenwerkt met tegenstanders van abortus, dan verdien je een plek in de hel! Dat schrijft de linkse Volkskrant-coluministe Sheila Sitalsing op Twitter:

https://twitter.com/sheilasitalsing/status/873155983375249409

Volgens Sitalsing “heult” Theresa May met een partij die “vrouwen liever dood laat bloeden dan ze abortus te gunnen.” En dus verdient ze een plek in de hel.

Dit is de “tolerantie” van links. Als je afwijkt van wat links vindt, dan ga je naar de hel. Zeker als je een vrouw bent – dan is het namelijk je “plicht” om voor abortus te zijn, zo redeneren types als Sheila Sitalsing. Zelfs als je alleen maar samenwerkt met een partij die tegen abortus is, word je door deze linkse columniste naar de hel verwenst. Bizar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ritter

  Veel journalisten van de gevestigde media kunnen het niet verkroppen dat May een regering gaat vormen. Deze journalisten hadden veel liever gezien dat Corbyn een regering gaat vormen met eventueel geen Brexit.

 2. Ni28

  In de hel lees je o.a. de Volkskrant.

 3. Kodi

  Moge de Volkertkrant branden in hel.

 4. Standaardbinnen

  De tweet van Sitalsing wordt volledig verkeerd geïnterpreteerd. Volgens mij bedoelt ze dat de DUP het achterlijke standpunt heeft dat vrouwen die een abortus wensen in de hel thuishoren.
  Uit niets blijkt dat ze May de hel toewenst.

  1. buitenbeentje

   begrijpend lezen: 1 voor de moeite.

   1. Standaardbinnen

    Nog een argument?

  2. Kees

   Leer eens lezen voor je commentaar geeft!

   1. Beukman

    @Kees
    Laat Standaardbinnen nu juist de enige zijn die het goed gelezen heeft.

    1. buitenbeentje

     Sitalsing geeft aan dat er een plaatsje in de hel is voor de betreffende partij die geen abortus wil.

     Standaardbinnen beweert letterlijk dat Sitalsing zegt: “dat vrouwen die een abortus wensen in de hel thuishoren. ”

     Dat is 180 graden tegenovergesteld aan wat Sitalsing zegt, namelijk dat vrouwen die GEEN abortus goedkeuren in de hel thuishoren.

     Ik kan er niets anders van maken.

     1. Beukman

      @Buitenbeentje
      Je moet de tweet als volgt lezen:
      “Vrouwelijke minpres heult met n partij die vrouwen liever dood laat bloeden dan ze abortus te gunnen. Daar is *volgens die partij* n mooi plekje in de hel voor.”

      Mijn toevoeging tussen *.
      Alles moet binnen 140 tekens, maar begrijpend lezen is ook een kunst. Overigens mag van de volgers én de lezers van Sheila worden verondersteld dat deze weten dat zij niemand de hel in wenst.

  3. Beukman

   @Standaard
   Yep. Het blijkt weer eens dat mensen lezen wat ze willen lezen, zelfs al staat het er niet.

   Het is nu wachten op de excuses van Paul van der Bas, en de mededeling dat dit de “tolerantie” van de christenen is: als je als vrouw een abortus wil, dan hoor je in de hel.

 5. Roughwood

  Mevrouw kent haar prioriteiten. Dat ten gevolge van de Brexit de onderlinge spanningen tussen katholieken (Iers nationalistisch, pro EU, anti Brexit) en protestanten (Unionisten, pro VK, pro Brexit) in Noord-Ierland weer dreigen op te lopen is schijnbaar minder relevant. Maar de 3500 doden uit het verleden vallen natuurlijk in het niet vergeleken bij een anti-abortus standpunt…..

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2176845-een-jaar-na-de-brexit-voor-noord-ierland-is-het-een-ramp.html

 6. Sniper666

  Sheila Sitalsing is ooit werkzaam geweest bij Elsevier en nu bij de Volkertkrant, opmerkelijk.

  1. Beukman

   @Sniperd
   Volkertkrant is mij onbekend, maar wat is waar opmerkelijk aan?

   1. Sniper666

    @ Beukman

    Dat snapt u best. Als iemand anders dat nou zou vragen… Maar u weet het antwoord al. En het blijft een opmerkelijke draai van haar.

 7. Guus Geluk

  Op welke grond meent deze vrouw te concluderen dat DUP vrouwen liever dood laat bloeden? Naar ik meen heeft geen enkele conservatief-christelijke partij deze mening.

  “Heult” impliceert dat er iets verkeerd is aan de partij. Ook deze bewering mist elk argument.

 8. Nederlandse_Patriot

  Geweldig hoe de linkse Corbynista’s gisteren explodeerden in woede op social media. De doodsbedreigingen en ”jij bent een nazi!”-opmerkingen vlogen je om de oren. En allemaal dankzij de DUP, die trouwens een harde Brexit willen.

 9. Phoenix

  De tweet is op zijn minst dubbelzinnig. Het is volgens mij primair een aanval op May (omdat die heult met een foute partij). Als dan de zinsnede “daar is ’n mooi plekje in de hel voor” volgt, dan denk ik toch eerder aan een wens voor een persoon dan voor een partij, vooral omdat de kritiek specifiek op May gericht is. Je kunt het ook wel anders interpreteren, maar je kunt niet bewijzen dat dit dan de “juiste” interpretatie zou zijn.

  Het lijkt wel zo’n plaatje dat je op twee manieren kunt interpreteren: is het een jong meisje of een oude heks? Eend of konijn?

  Overigens, welke idioot gelooft er nou nog in de hel?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.